ΠΑΟΚ

Τα πεπραγμένα των 18 διεθνών του ΠΑΟΚ

Slovakia's Robert Mak celebrates at the end of the Euro 2016 Group B soccer match between Slovakia and England at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, France, Monday, June 20, 2016. The match ended 0-0. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Slovakia's Robert Mak celebrates at the end of the Euro 2016 Group B soccer match between Slovakia and England at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, France, Monday, June 20, 2016. The match ended 0-0. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο Τζάλμα Κάμπος επέστρεψε στην εθνική Ανγκόλας πετυχαίνοντας τρία γκολ ενώ ο Ρόμπερτ Μακ πρόσθεσε άλλο ένα στον «λογαριασμό» του.

Συνολικά 18 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ, σε όλες τις αγωνιστικές βαθμίδες, βρέθηκαν σε κλιμάκια εθνικών ομάδων τις τελευταίες ημέρες, με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ να συγκεντρώνει τα αγωνιστικά τους πεπραγμένα και να τα παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά τα όσα κατέγραψε:

Οι Κουλούρης και Πέλκας πέρασαν σαν αλλαγή στο 76ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Ελβετία, με τον νεαρό φορ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την Γαλανόλευκη. Ο Δημήτρης Λημνιός παρακολούθησε από τον πάγκο την αναμέτρηση. Οι Ελβετοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και πήραν την νίκη με ένα γκολ του Τζεμαϊλί στο 59′.

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς αγωνίστηκε για 10 λεπτά στην φιλική ήττα της Εθνικής Σερβίας με 1-2 από το Μαρόκο στο Τορίνο. Ο φορ του ΠΑΟΚ πέρασε στο 82′ στην θέση του Άνταμ Λιάγιτς. Οι Σέρβοι πλέον προετοιμάζονται για το παιχνίδι κόντρα στη Νιγηρία στο Λονδίνο την Τρίτη (27.03).

Ο Ρόμπερτ Μακ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της Σλοβακίας στο δρόμο για την κατάκτηση του Kings Cup που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη. Στο πρώτο παιχνίδι αγωνίστηκε για 66 λεπτά κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η χώρα του επικράτησε με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στους οικοδεσπότες. Εκεί το πήρε πάνω του. Έβγαλε την ασίστ στον Ντούντα για το 0-1 στο 10′, ενώ στο 34′ βρήκε δίχτυα για το 0-2. Οι Ταϊλανδοί το πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 2-3.

Εξαιρετικός στην επανεμφάνιση του στην Εθνική Ανγκόλας ο Τζάλμα Κάμπος. Ο άσος του Δικεφάλου πέτυχε και τα τρία τέρματα της χώρας του στις ισοπαλίες με Νότιο Αφρική (1-1) και Ζιμπάμπουε (2-2). Οι Ανγκολέζοι στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκαν στα πέναλτι και στο δεύτερο επικράτησαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία, έτσι κατέκτησαν την τρίτη θέση του τουρνουά Four Nations, στο οποίο αγωνίστηκε και η Ζάμπια.

H Εθνική Ελλάδας U21, με τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, να αγωνίζεται σε ολόκληρο το παιχνίδι και να έχει και ένα δοκάρι λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 4-0 του Σαν Μαρίνο και έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, μετά την ήττα των Κροατών από την Τσεχία, την οποία η εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (27.03) στις 16:00 στην Ξάνθη, έχοντας πλέον στην αποστολή και τους Λημνιό και Κουλούρη.

Νίκη και για την Εθνική Β0σνίας U21 με 1-0 επί της Ουαλίας. Ο Μάρκο Μιχόγεβιτς αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι και συνέβαλε τα μέγιστα στην μεγάλη νίκη, που ανέβασε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, με 12 βαθμούς, όσους έχουν και οι Ρουμάνοι, με τους Πορτογάλους να μετρούν 10 και παιχνίδι λιγότερο. Την Τρίτη (27.03) οι Βόσνιοι θα αντιμετωπίσουν στις 19:00 εκτός έδρας το Λίχτενστάιν.

H Εθνική Ελλάδας U19 δεν τα κατάφερε στην Elite Round και έμεινε εκτός τελικής φάσης. Στο πρώτο παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τους Σιαμπάνη, Δημητρίου, Χατζηδίμπα και Τζοβάρα βασικούς και τον Μπαλογιάννη να περνάει σαν αλλαγή, ηττήθηκε με 2-0 από την Ιταλία, και παρά τη νίκη της με 2-3 επί της Τσεχίας, είδε τους Ιταλούς να κάνουν το 2/2 και να παίρνουν την πρόκριση.

Στο παιχνίδι κόντρα στους Τσέχους από πλευράς ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν βασικοί οι Λύρατζης, Δημητρίου, Τζοβάρας, Χατζηδίμπας και Γκαργκαλατζίδης, ο οποίος ήταν και αυτός που άνοιξε το σκορ του αγώνα, ενώ σαν αλλαγή αγωνίστηκε ο Μπαλογιάννης. Την τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πολωνία την Τρίτη (27.03) στις 17:30.

Δύο ήττες για την Εθνική Σερβίας U19 που ηττήθηκε με 4-0 από την Ρουμανία και 2-1 από την Ουκρανία, μένοντας εκτός συνέχειας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Μελέτιος Μίσκοβιτς έπαιξε για 74 λεπτά στην ήττα από τους Ουκρανούς, ενώ είδε το πρώτο παιχνίδι από τον πάγκο. Την Τρίτη (27.03) στις 15:00 οι Σέρβοι θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους κόντρα στην Σουηδία.

Ελπίδες πρόκρισης διατηρεί η Εθνική Ελλάδας U17 μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα σε Σκωτία και Γερμανία. Οι νεαροί διεθνείς επικράτησαν των Σκωτσέζων με 1-0, ηττήθηκαν με 3-0 από τους Γερμανούς και την τελευταία αγωνιστική θέλουν δική τους νίκη επί των Νορβηγών την Τρίτη (27.03, 15:00) και παράλληλα να μην κερδίσει η Γερμανία ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Από πλευράς ΠΑΟΚ, στην πρώτη αναμέτρηση αγωνίστηκε ο Βουτσάς σαν αλλαγή, ενώ στο δεύτερο ο Βουτσάς ξεκίνησε βασικός και ο Βρακάς πέρασε σαν αλλαγή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ