ΠΑΟΚ

Τα "μυστικά" για Ενρίκε, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς

Τα "μυστικά" για Ενρίκε, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς

Άγνωστες λεπτομέρειες από τις συμφωνίες που έκανε ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τους , Ενρίκε, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς και απαντήσεις σε ερωτήματα που προκύπτουν από το βιογραφικό τους.

Η εμφάνιση των ονομάτων τους στο προσκήνιο άλλαξε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του "Δικεφάλου" έπαψαν να ασχολούνται με Πιέρο Σωτηρίου και Καρίμ Ανσαριφάρντ και έστρεψαν την προσοχή τους πάνω τους, προκειμένου να μάθουν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για την αγωνιστική και όχι μόνο ταυτότητά τους. Ο λόγος για τους Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, Πέντρο Ενρίκε και Αμρ Ουάρντα που τις επόμενες μέρες, κατά πάσα πιθανότητα, θα ντυθούν στα "ασπρόμαυρα".

Το Sport24.gr εστιάζει στις περιπτώσεις τους, δίνει άγνωστες λεπτομέρειες από τις συμφωνίες που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ με τις ομάδες τους και απαντά σε δικαιολογημένα ερωτήματα του κόσμου.

Το κοινό στοιχείο

Ας αρχίσουμε από ένα βασικό στοιχείο που δεν αλλάζει σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις. Οι συμφωνίες που έχουν γίνει από τον Μίχελ και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι για συμβόλαια διάρκειας 3,5 ετών, θα ολοκληρωθούν, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2020. Και για τους τρεις, ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε διαδικασία αγοράς, δίνοντας, όπως προκύπτει, περισσότερα χρήματα από τα 3,5 εκατ. ευρώ που πήρε από την πώληση του Γκάρι Ροντρίγκες.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς: Οι 11 σύλλογοι στην καριέρα του και η εντυπωσιακή σύζυγός του

Με τον Πρίγιοβιτς, όπως ενημερώσαμε από χθες, υπάρχει συμφωνία και απομένει μόνο να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες για τα πριμ στο συμβόλαιό του. Ο 26χρονος υψηλόσωμος (1.91μ) φορ, έχει δηλώσει ότι η αποστολή του στη Λέγκια ολοκληρώθηκε και πρέπει να φύγει. Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Βαρσοβίας για την αγορά του (2,2 εκατ. ευρώ και 15% ποσοστό μεταπώλησης), όμως χθες το βράδυ προέκυψε από τα ρεπορτάζ του πολωνικού Τύπου ότι η Ντιναμό Κιέβου ενημέρωσε πως θα επανέλθει με καλύτερη πρόταση σήμερα.

Είναι προσωπική επιλογή του Βλάνταν Ίβιτς και προφανώς η κοινή σερβική καταγωγή (αν και ο Πρίγιοβιτς έχει και ελβετικό διαβατήριο) παίζει τον ρόλο της. Ο Πρίγιοβιτς έχει πετύχει ορισμένα πολύ όμορφα γκολ από πέρσι που αγωνίζεται με τη Λέγκια. Ξεχωρίζουν το ένα από τα δύο τέρματά του κόντρα στη Ντόρμτουντ στο φετινό Champions Leagye, αλλά και αυτό που πέτυχε στον τελικό του πολωνικού Κυπέλλου και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρίγιοβιτς δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε (και σε όσα άλλα κάνει ο Δικέφαλος αν προκριθεί), αφού έπαιξε φέτος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη Λέγκια που συνεχίζει στο Europa League.

Όλα τα λεφτά η σύζυγός του που αν έρθει στην Τούμπα θα κάψει καρδιές...

Τα "μυστικά" για Ενρίκε, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς

Και μία απάντηση, όπως την έδωσε ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του, στο ερώτημα πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι μόνο: "γιατί στα 26 του έχει αλλάξει ήδη 11 ομάδες; " Βίωσα πολλές δύσκολες καταστάσεις. Πήγαινα σε λάθος ομάδες. Άλλοτε αυτές είχαν έλλειψη σταθερότητας και άλλοτε ήμουν πολύ νέος και δεν ήμουν 100% αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Τα τρία τελευταία χρόνια, όμως, έχω απόλυτη συγκέντρωση σ΄αυτό. Δεν πέφτω σε λάθη όπως πριν. Κι αυτό αρχίζω να το εξαργυρώνω, όχι σε χρήματα αλλά με την απόδοσή μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νιώθω πιο άνετα".

Πέδρο Ενρίκε: Γερμανοτραφής Βραζιλιάνος που προτιμά τα άκρα

Ο 26χρονος Πέδρο Ενρίκε Κονζέν τα έχει βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ. Περιμένει την τελική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ρεν (η μεταγραφή θα κλείσει στο 1 εκατ. ευρώ) για να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2020. Για να κλείσει η συμφωνία, υπάρχει ενδεχόμενο να ταξιδέψει στη Γαλλία ο Λούμπος Μίχελ. Πέντρο Ενρίκε είναι το όνομα του παίκτη. Το επίθετο είναι το Κονζέν και είναι γερμανικής προέλευσης, αφού η οικογένεια του στη Βραζιλία βρισκόταν σε μία περιοχή με Γερμανούς και Ιταλούς μετανάστες. Επηρεάστηκε αρκετά από τη γερμανική κουλτούρα, τόσο στη ζωή του, όσο και στο παιχνίδι του.

Τα "μυστικά" για Ενρίκε, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς

Το ερώτημα στην περίπτωσή του είναι σε ποια θέση ακριβώς αγωνίζεται γιατί στη Ρεν έχει δοκιμαστεί και στον άξονα ως κρυφός επιθετικός και κεντρικός μέσος. Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του: "Μ' αρέσει να παίζω στις πλευρές, δεξιά ή αριστερά. Νομίζω ότι είμαι πιο δυνατός στις πλευρές. Ο προπονητής γνωρίζει βέβαια την τακτική και τις ανάγκες της ομάδας και εγώ βοηθώ όπου μου ζητηθεί. Μου αρέσει να παίζω στα άκρα, γιατί μπορώ να βοηθήσω και αμυντικά και επιθετικά".

Αμρ Ουάρντα: Βγαλμένος από αθλητική οικογένεια

Ο Αμρ Ουάρντα βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής Αιγύπτου στη Γκαμπόν, για να πάρει μέρος στο Κόπα Άφρικα. Ωστόσο, έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΟΚ που ήρθε σε προφορική συμφωνία και με τον Παναιτωλικό για την απόκτησή του. Η μεταγραφή θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ κοντά στις 600.000 ευρώ και αναμένεται να επισημοποιηθεί άμεσα. Αξίζει αν σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αιγυπτιακών μέσων ενημέρωσης, Σαμπντόρια, Μαρσέιγ και Βαλένθια ενδιαφέρονταν για τον 23χρονο μεσοεπθετικό.

Τα "μυστικά" για Ενρίκε, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς

Το ερώτημα στην περίπτωσή του είναι να θα καταφέρει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και αν μπορέσει να συνδυάσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο με ιδιαίτερες συνθήκες των Μουσουλμάνων όπως το ραμαζάνι, που παλιότερα είχαν δημιουργήσει πρόβλημα σε συμπατριώτες του όπως ο Σικαμπάλα. Το γεγονός ότι προέρχεται από αθλητική οικογένεια (ο πατέρας του Μεντχάτ Ουάρντα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές στην ιστορία της Αιγύπτου) σίγουρα τον βοηθά να έχει την απαιτούμενη νοοτροπία.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ