ΠΑΟΚ

Τα 7 στοιχήματα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Τα 7 στοιχήματα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει την πρώτη νίκη σε ντέρμπι με έναν από τους τρεις μεγάλους του κέντρου. Δεν του δίνει, όμως, μόνο αυτό κίνητρο να κυνηγήσει το τρίποντο. Υπάρχουν και 7 ιδιαίτεροι λόγοι που θα δώσουν ώθηση στους παίκτες του "Δικεφάλου". Το Sport24.gr αναλύει.

Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή και αυτό το στοιχείο από μόνο του δείχνει ότι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (30/10, 19.30) δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη για την ομάδα του Ίβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν ήδη στείλει το μήνυμα στα αποδυτήρια για το πόσο σημαντικό είναι ο "Δικέφαλος" να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Ένωση και να κάνει το πρώτο βήμα προς το "3 στα 3" (θέλει νίκες και στα άλλα δύο ματς με Καραμπάγκ και Πανιώνιο) που αποτελεί τον στόχο μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος.

Από μόνο της η ανάγκη για την κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελεί τεράστιο κίνητρο για να βγάλει ο ΠΑΟΚ τον καλό εαυτό του και να πάρει τη νίκη, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν και επιμέρους στοχεύσεις που θα ωθήσουν τους γηπεδούχους στον θρίαμβο.

Θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να τις ονομάσει και στοιχήματα για τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένους παίκτες του, τα οποία θα επιδιώξει να κερδίσει στη διάρκεια του αυριανού αγώνα. Το Sport24.gr τα θέτει με τη μορφή ερωτημάτων.

Αναλυτικά:

-Θα μπορέσει ο Στέφανος Αθανασιάδης να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους Γιώργο Κούδα και Νέτο Γκουερίνο στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με την ΑΕΚ; Οι δύο βετεράνοι άσοι έχουν πετύχει από 6 τέρματα (όλα στο Πρωτάθλημα), ενώ ο νυν αρχηγός της ομάδας έχει φτάσει τα 5 (τέσσερα στο Πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο). Το επικείμενο ρεκόρ, του δίνει ένα εξτρά κίνητρο να σημειώσει αύριο (30/10) το γκολ νούμερο 105 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

-Θα φτάσει τις οκτώ διαδοχικές εντός έδρας νίκες ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με την ΑΕΚ; Η τελευταία φορά που η Ένωση κατάφερε να κάνει ζημιά στον ΠΑΟΚ είναι στις 16 Μαρτίου 2011 σε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος όταν τον κέρδισε με 1-0 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τον Σαχά να δέχεται φωτοβολίδα, οπαδούς του ΠΑΟΚ να κάνουν εισβολή στον αγωνιστικό χώρο στο 89' και το ματς να ολοκληρώνεται μετά από περίπου ένα ημίωρο.

-Θα καταφέρει ο Γκάρι Ροντρίγκες να σκοράρει σε τρίτο σερί παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα; Στην περσινή, πρώτη σεζόν του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, είχε πετύχει γκολ και στις δύο νίκες με ανατροπή (2-1) του ΠΑΟΚ επί της Ένωσης. Στο πρώτο ματς, στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου, είχε αναδειχθεί και MVP της αναμέτρησης.

-Θα συνεχίσει ο Βλάνταν Ίβιτς το αήττητο σερί που έχει αρχίσει κόντρα στην ΑΕΚ από πέρυσι; Απέναντι στην ομάδα που ως ποδοσφαιριστή του άνοιξε την πόρτα για να εισέλθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου μετρά μία νίκη με 2-1 στην Τούμπα (ανατροπή με τα γκολ των Ροντρίγκες και Μυστακίδη) και μία λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ πέρσι για τα πλέι οφ.

-Θα πετύχει μία ακόμη νίκη μήνα Οκτώβριο επί της ΑΕΚ στην έδρα του ο ΠΑΟΚ; Από τις 141 αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στους δύο "Δικεφάλους", μόλις τέσσερις έχουν γίνει μήνα Οκτώβριο. Οι δύο πρώτες, στις 29 Οκτωβρίου του 1967 (νίκη της ΑΕΚ με 2-0) και 20 Οκτωβρίου 1968 (διπλό του ΠΑΟΚ με 1-0) έγιναν στην έδρα της Ένωσης, ενώ οι δύο τελευταίες στην Τούμπα με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη. Στις 14 Οκτωβρίου του 1979 με δύο γκολ του Γκουερίνο και από ένα των Βασιλάκου και Ορφανού, ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε με 4-0, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά είχε επικρατήσει με κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 51' και στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2012.

-Θα μετρήσει την πρώτη νίκη του σε παιχνίδι με την ΑΕΚ (και συνολικά σε ντέρμπι) ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης; Μόνο με την ταμπέλα του μεγαλομετόχου, πάντως, τα πάει εξαιρετικά στην Τούμπα. Έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τις δύο περσινές με 2-1 σκορ και μία τη σεζόν 2012-2013 με 1-0.

-Θα γίνει η ΑΕΚ η ομάδα κόντρα στην οποία ο Στέλιος Μαλεζάς θα έχει κάνει τις περισσότερες συμμετοχές του; Μέχρι σήμερα μετρά 16 εμφανίσεις με αντίπαλο την Ένωση (όλες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) και άλλες τόσες κόντρα στον Παναθηναϊκό (μία από αυτές ως παίκτης του Παναιτωλικού). Αν σκοράρει θα είναι το παρθενικό του τέρμα σε ντέρμπι "Δικεφάλων".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ίβιτς: "Θα είναι πιο δύσκολο το ντέρμπι με την ΑΕΚ"
Πρέσινγκ ψηλά ζητά ο Ίβιτς
Η άγνωστη ΑΕΚ και ο Μάνταλος
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ