ΠΑΟΚ

Κάθαρση και μετακινήσεις οπαδών στο τετ α τετ Σαββίδη - Κοντονή

Κάθαρση και μετακινήσεις οπαδών στο τετ α τετ Σαββίδη - Κοντονή

Ποια θέματα βρήκε την ευκαιρία να συζητήσει ο Ιβάν Σαββίδης με τον Σταύρο Κοντονή, στην διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού Αθλητισμού στην Τούμπα.

Tην ευκαιρία να τα πει με τον Σταύρο Κοντονή είχε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στην Τούμπα μετά από πρόσκληση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και το ραντεβού τους ανανεώθηκε για το βράδυ καθώς θα υπάρξει δείπνο. Αναλυτικά η ενημέρωση από πλευράς ΠΑΟΚ:

"Την Τούμπα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά από πρόσκληση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του γηπέδου, ενημερώθηκε για τις βελτιώσεις που έγιναν και για την ιστορία της Τούμπας. Το ραντεβού των δυο ανδρών ανανεώθηκε για ένα επίσημο δείπνο σήμερα, όπου θα συζητηθούν τα θέματα του ποδοσφαίρου".

Για τη συνάντηση Κοντονή-Σαββίδη εξέδωσε ανακοίνωση και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: "Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής επισκέφτηκε σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, το γήπεδο της Τούμπας, συνοδευόμενος από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και τους διοικούντες της ΠΑΕ.

Ο κ. Κοντονής ξεναγήθηκε στις νεότευκτες εγκαταστάσεις δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα υποστήριξης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κάρτας φιλάθλου και τα συστήματα ασφαλείας, που έχει εγκαταστήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, καθώς και στα εκδοτήρια και στα τουρνικέ.

Κάθαρση και μετακινήσεις οπαδών στο τετ α τετ Σαββίδη - Κοντονή

Ο Υφυπουργός διαπίστωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πολύ μεγάλη επένδυση που έχει κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ασφάλεια των θεατών και τη διεξαγωγή αγώνων με φίλαθλο πνεύμα, όπως ακριβώς αρμόζει στον χώρο του αθλητισμού. Είχε δε σύντομη συνάντηση με τον κ. Σαββίδη, όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψης του κ. Κοντονή στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν και άλλες συναντήσεις με τις διοικήσεις των ΕΑΚ και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Μπορεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επίσημη ενημέρωσή της να τονίζει ότι ο Ιβάν Σαββίδης και ο Σταύρος Κοντονής θα συζητήσουν τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε δείπνο που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου (13/2), ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήδη άνοιξε την συζήτηση από το πρωί όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στην Τούμπα.

Ο κ. Κοντονής ήθελε να δει κυρίως τις εγκαταστάσεις και τα συστήματα ασφαλείας στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης όμως βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει συζήτηση για το θέμα της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και των μετακινήσεων των οπαδών. Ο ισχυρός άνδρας του "Δικεφάλου" υπογράμμισε την καθυστέρηση που υπάρχει στις δικαστικές υποθέσεις που είναι ανοιχτές και σημείωσε ότι πρέπει οι ρυθμοί να επιταχυνθούν.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο θέμα της μετακίνησης των οπαδών και της παρουσίας τους σε όλα τα γήπεδα, κάτι που δεν επιτρέπεται με την ισχύουσα νομοθεσία, σημειώνοντας πως ναι μεν πρέπει να παταχθούν τα φαινόμενα βίας και ο ΠΑΟΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια σε αυτό, από την άλλη όμως δεν πρέπει να αποθαρρυνθεί ο υγιής κόσμος από το να πηγαίνει στο γήπεδο και να παρακολουθεί την ομάδα του όπου κι αν αγωνίζεται.

Γι΄αυτό και θα πρέπει να βρεθεί ένας ισορροπημένος τρόπος έτσι ώστε τα μέτρα για την βία (χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα της κάρτας φιλάθλου που έχει "παγώσει" μετά τις αντιδράσεις που υπήρχαν από οπαδούς και ομάδες) να διώξουν μόνο τους ταραξίες και όχι τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Η συζήτηση των δύο ανδρών έγινε σε κακό κλίμα και πάνω στη βάση της κατάθεσης προτάσεων που μπορούν να βοηθήσουν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ