ΠΑΟΚ

Συμφώνησε με Ζαΐρο ο ΠΑΟΚ

Συμφώνησε με Ζαΐρο ο ΠΑΟΚ
Ζαΐρο

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Ζαΐρο Ντα Σίλβα ο οποίος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες ώρες (VIDEO). Η ανακοίνωση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ (VIDEO).

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός (γεννημένος στις 6 Μαΐου 1992) ήταν ο πρώτος σκόρερ της πρωταθλήτριας Τρέντσιν πέρυσι με εννιά γκολ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017 με τη σλοβακική ομάδα που τα έχει βρει με τον ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του παίκτη.

Ο ποδοσφαιριστής έχει φύγει από το πρωί από τη Σλοβακία και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές εξετάσεις και τη συμφωνία. Αγωνίζεται κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός και άρχισε την καριέρα του από τη Μαδουρέιρα, ενώ στον πρώτο χρόνο του πέρασε δανεικός και από την Μποταφόγκο. Το ξεπέταγμά του το έκανε το 2013 όταν και πήγε στην Τρέντσιν.

Μεταγραφή 100% Άρνεσεν

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση του Τζάιρο ντα Σίλβα είναι ότι η Τρέντσιν είναι ομάδα που ανήκει στον παλιό του συμπαίκτη στον Άγιαξ και βετεράνο και του Παναθηναϊκού, Τσου Λα Λινγκ.Οι επαφές έγιναν ανάμεσα στους δύο άνδρες και έφεραν τη μεταγραφή του Τζάιρο στον ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει για την συμφωνία της με την AC Trencin για την μεταγραφή του Jairo De Macedo da Silva. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται την σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να πραγματοποιηθούν οι τελικές διαπραγματεύσεις με τον Δικέφαλο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός προέρχεται από τα Τμήματα Υποδομής της Μποταφόγκο. Το 2011 είχε έρθει στην Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχει σε φιλικό τουρνουά για λογαριασμό του Άγιαξ και αναδείχτηκε παίκτης της διοργάνωσης.

Εκείνη την εποχή ο Χάιρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, συγκαταλεγόταν στα 45 κορυφαία ταλέντα της χώρας του, ωστόσο στάθηκε άτυχος. Τραυματίστηκε στο πόδι κι έμεινε για αρκετό διάστημα εκτός δράσης χάνοντας την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη.

Επέστρεψε στην Μποταφόγκο κι έκανε νέο ξεκίνημα μέσω της μικρότερης Μαντουρέιρα στην οποία παραχωρήθηκε δανεικός. Τον Ιανουάριο του 2014 η σλοβάκικη Τρέντσιν – η οποία είναι αδερφοποιημένη με τον Άγιαξ – του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη και ν’ αποδείξει πως μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες που τον συνόδευαν.

Ο Χάιρο δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του. Σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στη Ζίλινα και καθιερώθηκε στην 11άδα. Τη σεζόν 2014-15 ο 23χρονος εξελίχθηκε στο αστέρι των Σλοβάκων και τους οδήγησε στην κατάκτηση των πρώτων τίτλων στην ιστορία του συλλόγου.

Η Τρέντσιν κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Χάιρο να σημειώνει 12 γκολ και να μοιράζει 10 ασίστ. Με τους Σλοβάκους ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, σε 47 συμμετοχές πέτυχε 14 γκολ κι έδωσε 13 ασίστ.

Δείτε στιγμιότυπα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή στο video που ετοίμασε το PAOK TV και εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο You Tube για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της αγαπημένης σας ομάδας".

Το ανακοίνωσε και η Τρέντσιν

H Τρέντσιν ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Τζάιρο στον ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Αρχικά, φιλοξενεί δηλώσεις του γενικού διευθυντή του συλλόγου, Ρόμπερτ Ρίμπνιτσεκ, ο οποίος επιβεβαιώνει πως ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για ιατρικές εξετάσεις ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Στη συνέχεια αναφέρονται ορισμένα στοιχεία για τον παίκτη, αλλά και για τον ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του σλοβακικού συλλόγου. Εκείνος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη μεταγραφή θα αποτελέσει μια ευκαιρία και για την ομάδα της Σλοβακίας, εκτός από τους παίκτες, προφανώς για να ακουστεί το όνομά της στην Ευρώπη περισσότερο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ