ΠΑΟΚ

Σύμμαχος Βιεϊρίνια απέναντι στη Βόλφσμπουργκ

Wolfsburg's Vieirinha plays the ball during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and VfL Wolfsburg in Berlin, Germany, Saturday, Feb. 20, 2016. (AP Photo/Michael Sohn)
Wolfsburg's Vieirinha plays the ball during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and VfL Wolfsburg in Berlin, Germany, Saturday, Feb. 20, 2016. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Η Βόλφσμπουργκ έβαλε τον Βιεϊρίνια στους υπό παραχώρηση παίκτες και ο ΠΑΟΚ, μέσω Μίχελ, έβαλε μπρος το σχέδιο του για να τον φέρει πίσω στην Τούμπα. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις και ο καθοριστικός ρόλος του Κουτσολιάκου.

Μία μικρή και μόνο αναδρομή σε όσα έγιναν από την αρχή του καλοκαιριού αποδεικνύουν αυτό που περίτρανα φαίνεται στην υπόθεση Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος με δηλώσεις του είχε δείξει τη διάθεση επιστροφής στην Τούμπας.

Ο Λούμπος Μίχελ ομολόγησε, κατά την παρουσίαση του Στανόγεβιτς, ότι έχει εισηγηθεί την απόκτησή του. Και μόλις προχθές (31/7) στον γερμανικό Τύπο δηλώθηκε ξεκάθαρα η απόφαση της Βόλφσμπουργκ να τον βάλει στους υπό παραχώρηση παίκτες.

Το πρώτο βήμα έγινε και ο χρόνος πλέον μετρά υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς ως γνωστό ο 31χρονος άσος (αποφεύγουμε να τον χαρακτηρίσουμε μέσο/μπακ/επιθετικό γιατί στην κυριολεξία μπορεί να παίξει παντού) έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τους “Λύκους” που προβλέπει απολαβές 2.000.000 ευρώ, τα οποία οι Γερμανοί θέλουν να γλιτώσουν.

Στα μάτια του Σλοβάκου τεχνικού διευθυντή και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, όσο δεν υπάρχει αξιόλογη προσφορά στη Βόλφσμπουργκ και τον Βιεϊρίνια (που έχει δηλώσει ότι θέλει ΠΑΟΚ), οι απαιτήσεις της Βόλφσμπουργκ θα πέφτουν. Πριν λίγο καιρό, από το περιβάλλον της γερμανικής ομάδας όριζαν ένα ποσό περίπου 4.000.000 ευρώ ως εκείνο που μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμφωνία. Όσο οι μέρες, περνούν, όμως, αυτό θα πέφτει.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ

Ο Μίχελ δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας τους Γερμανούς να... μαλακώσουν. Κατά την προσφιλή τακτική του προσπαθεί να πετύχει συμφωνία με τον παίκτη. Ο Βιεϊρίνια εμφανίζεται θετικός στο να μειώσει τις απαιτήσεις του σε σχέση με τα χρήματα που παίρνει στη Γερμανία, το που ακριβώς όμως θα “πέσει” για να... συναντηθεί με αυτά που προσφέρει ο ΠΑΟΚ, ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Αυτό είναι το θέμα των επαφών που έχει αρχίσει με τον Πολ Κουτσολιάκο, τον γνωστό Έλληνα ατζέντη και εκπρόσωπο του Πορτογάλου, ο Σλοβάκος βετεράνος διαιτητής.

Στόχος του είναι να δώσει τα χέρια μαζί του έτσι ώστε ο Βιεϊρίνια να γίνει σύμμαχος και άρα ατού του ΠΑΟΚ στη διαπραγμάτευση που θα επιχειρηθεί αμέσως μετά με τη διοίκηση της Βόλφσμπουργκ.

ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΚΟΥ

Ακριβώς σ΄ αυτό το σημείο μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο οι πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Έλληνας ατζέντης του Βιεϊρίνια με τους ανθρώπους της Βόλφσμπουργκ. Για όσους το ξεχνούν, ο Κουτσολιάκος ήταν εκείνος που προχώρησε με μεγάλη ταχύτητα τις διαπραγματεύσεις όταν η διαπραγμάτευση γινόταν αντίθετα, τον Ιανουάριο του 2012.

Η διοίκηση Ζαγοράκη-Βρύζα είχε μεγάλη ανάγκη από ρευστό για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας από την UEFA και ο γνωστός ατζέντης πέτυχε τη συμφωνία πώλησης έναντι 4.000.000 ευρώ.

Όπως τότε πέτυχε να ανεβάσουν την προσφορά τους οι Γερμανοί, τώρα θα επιδιώξει να ρίξουν τα “θέλω” τους, ποντάροντας και στο γεγονός ότι η Βόλφσμπουργκ ωφελήθηκε αρκετά αγωνιστικά από την παρουσία του Βιεϊρίνια στα 5,5 χρόνια που βρίσκεται στον γερμανικό σύλλογο.

Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές, ωστόσο στον ΠΑΟΚ δεν δείχνουν να βιάζονται, αφού ξέρουν ότι αυτή η μεταγραφή κουβαλά μπόλικη δόση στρατηγικής.

AP Photo/Michael Sohn

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ