ΠΑΟΚ

Στους ομίλους μέσω... Τουρκίας και Τσεχίας ο ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στους ομίλους είτε του Champions League είτε του Europa League έχει ο ΠΑΟΚ, που περιμένει την ολοκλήρωση του τουρκικού και του τσεχικού πρωταθλήματος, για να δει αν θα είναι ισχυρός στο 2ο προκριματικό.

Παρών στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα είναι ο ΠΑΟΚ, ως δευτεραθλητής Ελλάδος. Στη συγκεκριμένη φάση, συμμετέχουν μόλις έξι ομάδες, τρεις εκ των οποίων θα είναι ισχυρές και τρεις αδύναμες.

Ο "Δικέφαλος", με 29.500 βαθμούς στην κατάταξη της UEFA, έχει μοναδική ευκαιρία να τοποθετηθεί στους ισχυρούς, όπου βρίσκονται ήδη η Βασιλεία (71.000 βαθμοί) και ο Άγιαξ (53.500 βαθμοί). Πώς θα γίνει αυτό; Αν δεν βρεθεί μία ομάδα από την Τουρκία και την Τσεχία, τα πρωταθλήματα των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, να τον προσπεράσει. Αυτή τη στιγμή, σίγουρα στους αδύναμους βρίσκεται η δευτεραθλήτρια Αυστρίας, Στουρμ Γκρατς (6.470 βαθμοί), ενώ οι ομάδες που κατέχουν τη δεύτερη θέση στην Τουρκία και την Τσεχία, η Φενέρμπαχτσε (23.500 βαθμοί) και η Σλάβια Πράγας (7.500 βαθμοί), στέλνουν τον ΠΑΟΚ στους ισχυρούς.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑ

Το τουρκικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο (19/05) και ο "Δικέφαλος" θέλει μία εκ των Φενέρμπαχτσε και Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (8.500 βαθμοί) να καταλάβουν τη δεύτερη θέση. Αν δευτεραθλήτρια Τουρκίας είναι μία εκ των Γαλατάσαραϊ (29.500 βαθμοί, αλλά είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης θέσης της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα) και Μπεσίκτας (57.000 βαθμοί), τότε οι Θεσσαλονικείς θα πέσουν στους αδύναμους. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε, η Γαλατάσαραϊ είναι 1η με 72 βαθμούς, η Φενέρμπαχτσε 2η με 69, 3η η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ επίσης με 69 και 4η η Μπεσίκτας με 68. Διαβάστε πιο αναλυτικά για τη μάχη του τίτλου στην Τουρκία .

Το άλλο πρωτάθλημα, του οποίου την ολοκλήρωση περιμένει με ανυπομονησία ο ΠΑΟΚ, είναι το τσεχικό. Η Βικτόρια Πλζεν (33.000 βαθμοί) βρίσκεται στο +4 από τη Σλάβια Πράγας (7.500 βαθμοί), δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Το Σάββατο (19/05) είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα η Βικτόρια Πλζεν, γεγονός που βολεύει τον ΠΑΟΚ, αφού η Σλάβια ή η Σίγκμα Όλομουτς (6.035 βαθμοί), που έχει ελπίδες για τη 2η θέση, θα πάει στους αδύναμους.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ;

Το να είναι ο ΠΑΟΚ ισχυρός στο 2ο προκριματικό, σημαίνει ότι θα έχει θεωρητικά πιο εύκολη κλήρωση, αφού μόνο η Φενέρμπαχτσε θα μπορούσε να... φοβίσει το "Δικέφαλο". Μία ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό, αυτομάτως θα σημαίνει πως το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο. Αυτό θα συμβεί λόγω μίας αλλαγής που υπάρχει από τη νέα σεζόν στο Champions League. Οι τέσσερις ομάδες από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, που θα αποκλειστούν στον 3ο προκριματικό, δεν συνεχίζουν στα playoffs του Europa League, αλλά στους ομίλους της δεύτερης διοργάνωσης της UEFA! Επομένως, αν ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι με πρόκριση, ό,τι και να κάνει από κει και πέρα, θα είναι παρών σε φάση ομίλων, είτε του Champions League είτε του Europa League.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ Η ΜΑΡΣΕΪΓ

Για να ισχύσουν όλα τα παραπάνω, υπάρχει μία πολύ βασική προϋπόθεση: να κατακτήσει η Μαρσέιγ το Europa League στον τελικό της Τετάρτης (16/05) με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης, ώστε να βρεθεί η ομάδα του Κώστα Μήτρογλου απευθείας στους ομίλους του Champions League. Γιατί αν το τρόπαιο καταλήξει στους Ισπανούς, που έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους μέσω του πρωταθλήματός τους, τότε θα αλλάξει άρδην η κατάσταση στα προκριματικά, αφού τη θέση του κατόχου του Europa League θα πάρει η 3η της Γαλλίας, αντί να ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθεί ένα... ντόμινο, που θα προβιβάσει τις δευτεραθλήτριες Τουρκίας και Τσεχίας στον 3ο προκριματικό και θα αφήσει τέσσερις ομάδες στο 2ο προκρματικό, τη Βασιλεία, τον Άγιαξ, τον ΠΑΟΚ και τη Στουρμ Γκρατς, με τους δύο πρώτους να είναι ισχυροί και τους δύο τελευταίους αδύναμοι.

Οι ομάδες του 2ου προκριματικού γύρου στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών:

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Βασιλεία (Ελβετία) 71.000 Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 23.500 *
Άγιαξ (Ολλανδία) 53.500 Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 7.500 *
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 29.500 Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 6.470

* Δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ