ΠΑΟΚ

Στοχεύει στον Γκιρτζίκη, έχει συμμάχους

Στοχεύει στον Γκιρτζίκη, έχει συμμάχους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι προσδοκούν ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης από το σημερινό ραντεβού με Κοντονή, Μαρινάκη και Μελισσανίδη. Το Sport24.gr αποκαλύπτει τι περιέχει η ατζέντα του Δικεφάλου πριν την πολυαναμενόμενη σύσκεψη.

Ο Ιβάν Σαββίδης επιζητούσε εδώ και καιρό το τετ-α-τετ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσία και των υπολοίπων "μεγάλων" του ελληνικού ποδοσφαίρου κάτω από κυβερνητική ομπρέλα. Μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό βρήκε την ευκαιρία να το θέσει πολύ επιτακτικά ως θέμα, εκτιμώντας ότι μόνο έτσι μπορούν να προκληθούν οι αλλαγές που είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες, σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου.

Tο πέτυχε, αφού βρήκε έναν υφυπουργό Αθλητισμού με τον οποίο εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος.Βέβαια, ο ομογενής επιχειρηματίας περίμενε ότι θα είναι παρών και ο Γιάννης Αλαφούζος, για τον οποίο, για μία ακόμη φορά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει σταθερή στάση γύρω από τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έστω και έτσι, όμως, το γεγονός που έχει τη μεγαλύτερη αξία για τον Σαββίδη είναι ότι θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μαρινάκη. Και για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία να τεθούν τα μεγάλα προβλήματα επί τάπητος. Το μεγαλύτερο όλων-κατά τη γνώμη του Σαββίδη-η δiοίκηση της ΕΠΟ.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έχει πειστεί ότι από αυτή αρχίζουν τα μεγαλύτερη δεινά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο βασικός στόχος του στη σημερινή συνάντηση είναι να πετύχει να ανοίξει ο φάκελος "ξήλωμα της διοίκησης Γκιρτζίκη".

Το θετικό για τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχουν συμμάχους σ' αυτό το αίτημα. Το θέλει τόσο ο Κοντονής, όσο και η πλευρά της ΑΕΚ με την οποία ο ΠΑΟΚ έχει πλήρη ταύτιση απόψεων κάτι που διαπιστώθηκε τις τελευταίες μέρες από τις συνεχείς επαφές που κάνει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης με στελέχη της Ένωσης (μάλιστα, στις συζητήσεις δεν φάνηκε να τίθεται ζήτημα αιτήματος για συνέχιση του Κυπέλλου, αλλά θα φανεί στην πράξη τι τελικά θα γίνει).

Ο Σαββίδης που εκτός του Γκαγκάτση θα έχει μαζί του και τον στενό συνεργάτη του, Κώστα Φωτιάδη, περιμένει από τον Κοντονή να θέσει το θέμα επί τάπητος.

Γνωρίζει ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα επιδιώξει να πετύχει τη συναίνεση του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού για να προχωρήσουν οι αλλαγές-προφανώς για μια μεταβατική διοίκηση-στην Ομοσπονδία (ίσως και στη Λίγκα). Ο ΠΑΟΚ έχει και έτοιμη πρόταση για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ: Βαγγέλης Γραμμένος, πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, ο οποίος καλύπτει αυτό που ο Σαββίδης είχε δηλώσει δημόσια μετά τον επεισοδιακό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα: "ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι από τη Θεσσαλονίκη".

Το αν προχωρήσει αυτή η πρόταση θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσει ο Μαρινάκης. Συνολικά και η στρατηγική του ΠΑΟΚ θα καθοριστεί από την στάση της πλευράς του Ολυμπιακού.
Πιθανόν να πέσει και η πρόταση για ξένους διαιτητές, αλλά το πρώτο και κύριο είναι η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ.

Επενδύσεις και ενόχληση

Το σίγουρο είναι ότι ο Σαββίδης θα μιλήσει και πάλι για τις επενδύσεις που κάνει στην Ελλάδα. Για τα 308 εκ. ευρώ που έχει δώσει φόρους στο ελληνικό δημόσιο και τα 85 εκ. ευρώ που έχει επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Και θα επαναλάβει τη θέση του πώς καμία υγιής επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει σ' αυτό το περιβάλλον που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, θεωρείται σίγουρο πώς θα μεταφέρει προσωπικά στον Μαρινάκη την ενόχλησή του για τις εκφράσεις "φιλοξενούμενος στη χώρα μας και κλόουν" που διέρρευσαν ως θέση που εκφράζει τον Ολυμπιακό και τον είχε οδηγήσει στην κατάθεση εξωδίκου.
Απ' όποια πλευρά και να δει κανείς την συνάντηση των "τριών" με τον Κοντονή, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακόμη κι αν τελικά δεν προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Photo credit: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ