ΠΑΟΚ

"Στον ΠΑΟΚ βρήκαμε αυτιά να μας ακούσουν"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION" EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκεται δίπλα στα παιδιά με σύνδρομο Down. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό και εξήρε τη βοήθεια του "Δικεφάλου".

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκεται δίπλα στα παιδιά με σύνδρομο Down, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, ο πρόεδρος του συλλόγου παιδιών με σύνδρομο Down, Σταύρος Τσιφλίκης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Libero 107,4". O κ. Τσιφλίκης αναφέρθηκε στη βοήθεια της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ και στις δράσεις του συλλόγου που προεδρεύει, τις οποίες στηρίζει ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

"Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών με σύνδρομο Down, είναι 21/3 γιατί η επιστημονική εξήγηση του συνδρόμου είναι ένα χρωμόσωμα παραπάνω στον 21ο ζεύγος χρωμοσωμάτων, οπότε είναι ένας αναριθμητισμός. Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον καθηγητή, Στυλιανό Αντωναράκη, τον κορυφαίο γενετιστή στον κόσμο που είναι τιμή μας που είναι Έλληνας. Έργο ζωής του είναι η έρευνα των ανθρώπινων γονιδίων και τι γίνεται με το σύνδρομο", δήλωσε αρχικά ο κ. Τσιφλίκης

Για την ιστορία και τις δράσεις του συλλόγου: "Μόλις τελειώσαμε από την αγκαλιά που κάναμε στον Λευκό Πύργο. Ήταν μία ιδέα του καθηγητή να αγκαλιάσουμε τον Λευκό Πύργο σε μία συμβολική κίνηση που εμείς αποδεχτήκαμε και κάναμε. Αγκαλιάσαμε τον σύλλογο για να μας αγκαλιάσει και η πόλη. Ο σύλλογος μας ξεκίνησε να υπάρχει πριν από 27 χρόνια από 22 γονείς με την προτροπή της καθηγήτριας γενετικής της κ. Χατζηβασιλείου, ώστε τα παιδιά μας να κλείσουν τη διαφορά με την υπόλοιπη κοινωνία και να γίνουν αποδεκτά, να πετύχουμε την κοινωνική ενσωμάτωση. Κάναμε συμβολικά μια αγκαλιά, ήρθε πολύς κόσμος, αγκάλιασε τα παιδιά μας".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION" EUROKINISSI SPORTS

Για τη βοήθεια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Έχουμε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα, με τον ΠΑΟΚ να είναι χρυσός χορηγός και να έχουμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κοντά μας και τον κ. Σαββίδη τους τελευταίους μήνες, θα μας στηρίξει να λειτουργήσουμε ένα καινούργιο κτίριο που πήραμε μέσω ΕΣΠΑ στην Καλαμαριά. Με τη μεγάλη χορηγία του ΠΑΟΚ θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το κτίριο μας και να μεγαλώσουμε τον σύλλογο, χωρίς να υπάρχει ματαιοδοξία. Ένας μεγαλύτερος σύλλογος έχει περισσότερα προγράμματα. Εμείς θέλουμε να έχουμε ποικιλία και να αποκτηθούν πολλές ικανότητες σε πολλά επίπεδα και πολύ πιο εύκολα από τα παιδιά. Το κτίριο έχει εκτεθεί μέσω ΕΣΠΑ, αλλά οι διαγωνισμοί για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του βγήκαν άγονοι. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε με δικά μας μέσα αυτό τον εξοπλισμό και ο ΠΑΟΚ μας στηρίζει να πάρουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσουμε να αδειοδοτηθούμε. Είχαμε πάρει δύο λειτουργικά έξοδα και όταν η κυβέρνηση μάζεψε πριν δύο χρόνια από παντού τα χρήματα μάζεψε κι όσα είχαμε μαζέψει για τον σύλλογο, από όλους όσους είχαν αντίστοιχα προγράμματα. Είναι αυτό που λέμε πως όλα γίνονται οριζόντια χωρίς καμία πρόβλεψη για κανέναν. Πλέον πήραμε πίσω τα χρήματα. Εμείς έχουμε τον ΠΑΟΚ, τη μεγάλη ομάδα της πόλης, αλλά ένας σύλλογος στην επαρχία πως θα λειτουργήσει; Δεν ξεχνάμε πως κι εμείς έναν χρόνο πριν είχαμε θέμα ζωής και θανάτου".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION" EUROKINISSI SPORTS

Για την επαφή με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: "Με συνεργάτες του κ. Σαββίδη μιλάμε. Όλες οι ομάδες της πόλης όσο μπορούσαν βοηθούσαν τον σύλλογο. Εμείς είχαμε ανθρώπους που δουλεύουν στον ΠΑΟΚ και κάναμε αυτή την επαφή. Βρήκαμε αυτιά που ακούγανε στον ΠΑΟΚ, έτσι απλά είναι τα πράγματα. Μας ακούσαμε, ευαισθητοποιήθηκαν και εδώ και πολλούς μήνες μας στηρίζουν, σε δράσεις, σε εξοπλισμό, είναι δίπλα μας, ηθικά. Κι εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γιατί αυτό με τα εκπαιδευτικά προγράμματα γυρνάει στα παιδιά μας, είτε δράσεις εξωτερικής εξωστρέφειας, να εκπαιδεύουμε και την κοινωνία στο σύνδρομο down. Να βγαίνω εγώ έξω με τον γιο μου και να μην τον κοιτάνε περίεργα τα άλλα παιδιά, να μην πηγαίνουμε στην παιδική χαρά και να αδειάζει, πράγματα που γίνονται μέχρι και σήμερα. Αυτό αφορά την παιδεία που ξεκινά από το σπίτι. Το πρόβλημα ξεκινά από τα σχολεία που δεν υπάρχει μάθημα κοινωνικής αγωγής. Ξινίζουν αυτοί που το ακούν. Είναι κάτι που τσιγκλάει αυτό που θα πω. Είμαστε όλοι άτομα με εν δυνάμει ειδικές ανάγκες. Ξέρουμε αν θα γλιστρήσουμε και θα μείνουμε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι; Η αναπηρία δεν ήταν επιλογή κανενός. Αλλά πρέπει να ζούμε με την αναπηρία, τα παιδιά μας ζούνε όλη τους τη ζωή έτσι. Κι εμείς που είμαστε άνθρωποι που μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, αυτό κάνουμε για τα παιδιά μας. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ τα παιδιά συμμετείχαν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Κάνουμε δράσεις με τον ΠΑΟΚ. Τα παιδιά μας το χαίρονται".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN / ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΟΚ ACTION" EUROKINISSI SPORTS

Για τη σημερινή (21/3) εκδήλωση στον Λευκό Πύργο και αυτό που θα γίνει το απόγευμα: "Ο κ. Αποστολίδης και ο Μπίσεσβαρ ήταν σήμερα μαζί μας σε αυτή την εκδήλωση. Ο καθηγητής κ. Αντωναράκης θα δώσει σήμερα το βράδυ μία ομιλία για το σύνδρομο Down κι είναι ένα γεγονός για την πόλη. Στην Κατούνη 12-14 σήμερα το απόγευμα στις 19:00. Όποιος ενδιαφέρεται δε θα έχει καλύτερη ευκαιρία στη ζωή του".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ