ΠΑΟΚ

Στο σεμινάριο FMS ο ΠΑΟΚ

Στο σεμινάριο FMS ο ΠΑΟΚ

Από το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ προχωρά σε έλεγχο των ποδοσφαιριστών του μέσω του συστήματος αξιολόγησης, FMS, έχοντας μάλιστα εκπροσώπηση στο πρώτο σεμινάριο που θα γίνει στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τον γυμναστή της πρώτης ομάδας, Δημήτρη Δανιηλίδη, μαζί με τον γυμναστή της Κ20, Κώστα Καζάνα. Αμφότεροι θα λάβουν μέρος σε αυτό το σεμινάριο στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των επιτελείων του "Δικεφάλου".

Το FMS είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό περιορισμών ή ασυμμετριών σε επτά θεμελιώδη μοτίβα κίνησης που είναι σημαντικά για την ποιότητα της λειτουργικής κίνησης σε άτομα που δεν παρουσιάζουν πόνο ή δεν έχουν κάποιο μυοσκελετικό τραυματισμό.

Ο αθλητής κάνει μια σειρά ασκήσεων που εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά, βαθμολογείται ανάλογα με την εκτέλεσή τους κι αντίστοιχα καταρτίζεται πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων για τη βελτίωση τυχόν ανισορροπιών.

Ο ΠΑΟΚ κατόπιν συνεννόησης του ιατρικού και του τεχνικού τιμ ακολούθησε τη διαδικασία του FMS test στην έναρξη της σεζόν προκειμένου να διαμορφώσει ειδικό φάκελο με τις σωματικές ιδιαιτερότητες του κάθε παίκτη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ