ΠΑΟΚ

Στην πρίζα ο Τούντορ!

Στην πρίζα ο Τούντορ!
INTIME SPORTS

Ποια είναι τα δύο σημεία που προβληματίζουν τον Κροάτη τεχνικό του ΠΑΟΚ. Η σκληρή στάση με Περέιρα και Λούκας και τα παράπονα για την αμυντική λειτουργία. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Θα περίμενε κανείς μετά από το εντυπωσιακό 4-1 του ΠΑΟΚ επί της Ντνίπρο ο Ίγκορ Τούντορ να αισθάνεται πιο χαλαρός, αφού έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο 37χρονος τεχνικός, παραμερίζοντας αρκετά θετικά στοιχεία που διαπιστώνει ότι έχει η ομάδα του, εστιάζει τις τελευταίες μέρες σε δύο σημεία που θεωρεί ότι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Το πρώτο είναι αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από το καθημερινό ρεπορτάζ. Το ζήτημα της πειθαρχίας εντός αποδυτηρίων. Ο Κροάτης τεχνικός έχει ενημερωθεί πλήρως για το τι ακριβώς συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ότι υπήρχε μία χαλαρότητα ως προς την αντιμετώπιση συμπεριφορών που ξέφευγαν από τους κανόνες της ομάδας και επιχειρεί από την πρώτη μέρα να το αλλάξει.Τα διαδοχικά περιστατικά με τον Περέιρα και τον Λούκας, με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν το τελευταίο διήμερο, αποτελούν το πρώτο σοβαρό τεστ για τον Τούντορ και το πόσο βαθιά θέλει να προχωρήσει στην επιβολή των νόμων του.

Όπως λένε οι πληροφορίες, δεν αμφιταλαντεύτηκε καθόλου για το αν θα έπρεπε να πάρει τους δύο παίκτες στην αποστολή για το ματς με τη Λοκομοτίβα. Επικράτησε στη σκέψη του "αν κάνω τώρα πίσω, θα χάσω το παιχνίδι"και έτσι οι δύο ποδοσφαιριστές επιστρέφουν Θεσσαλονίκη, στέλνοντας, όμως, το μήνυμα τι ακριβώς θα συμβεί σε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Πολλοί θεωρούν ότι ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ μπορεί να κάνει πολλούς να δουν από άλλο πρίσμα την απόφαση Τούντορ.

Ο ίδιος δεν σκέφτεται έτσι, αφού θεωρεί ότι μόνο με εφαρμογή κανόνων για όλους θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να έχει αποδυτήρια που αρμόζουν σε μία μεγάλη ομάδα. Το καλό για τον Τούντορ είναι ότι έχει την απόλυτη στήριξη του Φρανκ Άρνεσεν στο θέμα αυτό και επιπλέον ότι δεν παρεμβαίνει κανείς άλλος.

Ευάλωτη άμυνα, ζητά άμεση ενίσχυση

Το δεύτερο θέμα προβληματισμού του Τούντορ είναι η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ακόμη και στο 4-1 επί της Ντνίπρο, ο πανύψηλος τεχνικός διέκρινε ότι η ουκρανική ομάδα έφθανε με ευκολία (κυρίως στο πρώτο μέρος που ήταν πιο ανταγωνιστική) μπροστά από την εστία του Όλσεν. Μάλιστα, μίλησε πολύ για το θέμα αυτό στους παίκτες και ειδικά σε ορισμένους έκανε πιο έντονα παράπονα (για παράδειγμα στον Μακ για το ότι δεν ανταποκρίνεται στα ανασταλτικά καθήκοντά του στο 3-5-2) γιατί δεν βοηθούν όσο πρέπει.Αυτός είναι ο βασικός λόγος που στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών έχει αρχίσει να δοκιμάζει την διάταξη του 4-2-3-1, μετριάζοντας το χρόνο που δουλεύει το 3-5-2.

Δεν έχει μείνει, όμως, μόνο εκεί. Για το θέμα έχει συζητήσει και με τον Φρανκ Άρνεσεν από τον οποίο έχει ζητήσει άμεση ενίσχυση της άμυνας και κυρίως την απόκτηση ενός ποιοτικού στόπερ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι οποιεσδήποτε κινήσεις θα γίνουν μετά το πρώτο ματς με την Λοκομοτίβα, που ναι μεν χαρακτηρίζεται καλή ομάδα από τον Τούντορ, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να απειλεί με αποκλεισμό τον ΠΑΟΚ ακόμη και στη φάση χτισίματος που βρίσκεται τώρα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ