ΠΑΟΚ

Στην Αθήνα ο Σαββίδης, ανοιχτό να πάει στη Λεωφόρο

Στην Αθήνα ο Σαββίδης, ανοιχτό να πάει στη Λεωφόρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται για επιχειρηματικούς σκοπούς στην Αθήνα και δεν αποκλείεται να δώσει το παρών στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Τα... ιδιαίτερα "χρόνια πολλά" της ΠΑΕ για τα γενέθλια του συλλόγου.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμά του από το Αγιο Όρος, ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στην Αθήυνα για επιχειρηματικούς σκοπούς. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν έχει ενημερώσει ακόμη τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ αν θα δώσει τελικά το παρών στη Λεωφόρο για τον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί.

Πρώτη φορά ξανά μετά το 1991

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μετά από 26 χρόνια τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτό και αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την παρουσία του ΠΑΟΚ στη φάση των "4" του Κυπέλλου και τις αναμετρήσεις του με τους "πράσινους" στον θεσμό, παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

#5 φορές έχουν συναντηθεί σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Οι προκρίσεις του Δικεφάλου είναι δύο έναντι τριών που έχει η ομάδα της Αθήνας. Το 1951 ήταν η πρώτη φορά, όταν και προκρίθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Παπαδάκη (5’), ενώ το 1985 ηττήθηκε με 2-0 στην Αθήνα, αλλά με νίκη 4-0 στην Τούμπα πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

#3 φορές η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε σε αγώνα στην Τούμπα. Το 1951 που ήταν μονή η αναμέτρηση και τις σεζόν 1985 και 1991. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό τις δύο από αυτές, το 1951 και το 1985.

#28 φορές έχει βρεθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ και τις 17 έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης. Σε αυτές έχει χρειαστεί να παίξουν τρεις φορές παράταση που σε όλες προκρίθηκε ο Δικέφαλος, ενώ μόνο μια έχει φτάσει μέχρι τα πέναλτι, όπου ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

#15 διαφορετικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς ο ΠΑΟΚ και έχει αποκλείσει έστω μια φορά από τις δώδεκα από αυτές. Περισσότερες φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, με την φετινή να είναι η έκτη τους φορά, όσες έχει αντιμετωπίσει και την ΑΕΚ.

#Το 1932 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε σε ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε σε μονή αναμέτρηση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με ήττα 2-1 από την ΑΕΚ. Το 1939 ήρθε η πρώτη πρόκριση με 4-0 με νίκη επί του Εθνικού στην Θεσσαλονίκη.

#Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος ήταν το 1991 με την ομάδα της Αθήνας να υπερασπίζεται το προβάδισμα του 2-0 και τον Δικέφαλο να μένει στο 1-0 παρότι προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Σκαρτάδο.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Η ημερομηνία γενεθλίων δεν έχει σημασία"

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, μέσω facebook, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε τα 91α γενέθλια του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: " Βάσει καταστατικού, είναι σήμερα. Βάσει ημέρας ίδρυσης είναι στις 20.04. Βάσει ΠΑΟΚτσήδικης τρέλας η ημερομηνία δεν έχει καμία σημασία. Ο Δικέφαλος είναι 91 ετών και γεμίζει καθημερινά τις ζωές μας με σπάνια συναισθήματα. Τα καλύτερα έρχονται #DreamBig #PAOK".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ