ΠΑΟΚ

Στη λίστα των τοπ νέων προπονητών ο Τούντορ

Στη λίστα των τοπ νέων προπονητών ο Τούντορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρωσική ιστοσελίδα έκανε αφιέρωμα στους νεαρούς τεχνικούς που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη, με τον Ίγκορ Τούντορ να συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα.

Με αφορμή την πρόσληψη του Τζούλιαν Νάγκελσμαν στη θέση του προπονητή της Χόφενχαϊμ σε ηλικία 28 ετών, η ρωσική ιστοσελίδα " championat.com" κάνει αφιέρωμα στους δέκα καλύτερους νεαρούς κόουτς στην Ευρώπη (με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων τις οποίες κοουτσάρουν).

Στη λίστα συμπεριλαμβάνει και τον Ίγκορ Τούντορ. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν και τι γράφεται για τον Κροάτη τεχνικό του ΠΑΟΚ. Η λίστα είναι φτιαγμένη από τον μεγαλύτερο προς τον μικρότερο ηλικιακά προπονητή:

1. Κρις Ο' Λάφλιν (Βορειοιρλανδός, 37 ετών), Σιντ Τρουίτεν

2. Τζίμι Τέλιν (Σουηδός, 37 ετών), Γιόνσεπινγκ

3. Ίγκορ Τούντορ (Κροάτης, 37 ετών), ΠΑΟΚ: Από τους νεαρούς Ευρωπαίους τεχνικούς είναι αυτός που έχει το πιο γνωστό όνομα ως ποδοσφαιριστής. Συμμετείχε σε περισσότερα από 100 ματς με τη Γιουβέντους και έκανε 55 συμμετοχές με την εθνική Κροατίας. Το 2008 ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Χάιντουκ και πέντε χρόνια αργότερα ανέλαβε το τιμόνι της. Σχεδόν αμέσως κέρδισε το Κύπελλο Κροατίας. Το 2015 ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ΙΒάν Σαββίδης του έκανε το νεύμα να αναλάβει τον ΠΑΟΚ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση και στο Europa League τερμάτισε τρίτος στη φάση των ομίλων πίσω από την Κρασνοντάρ και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και απέτυχε να περάσει στην επόμενη φάση την Άνοιξη.

4. Γκόραν Σάμπλιτς (Κροάτης, 36 ετών), ΡΝΚ Σπλιτ

5. Ρόμπι Νϊλσον (Σκωτσέζο, 35 ετών), Χαρτς

6. Γιάκομπ Μίκελσεν (Δανός, 35 ετών), Σοντερίσκε

7. Γιανίκ Φερέρα (Βέλγος, 35 ετών), Σταντάρ Λιέγης

8. Μάρτιν Κάνιγκ (Σκωτσέζος, 34 ετών), Χάμιλτον

9. Χούλιο Βελάσκεθ (Ισπανός, 34 ετών), Μπελενένσες

10. Αλεξ Νιλ (Σκωτσέζος, 34 χρονών), Νόριτς

11. Τζούλιαν Νάγκελσμαν (Γερμανός, 28 ετών), Χονφεχάιμ

Βίτορ: "Θέλουμε το Κύπελλο για τα 90 χρόνια"

Οι δύο βασικές στοχεύσεις του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν είναι το Κύπελλο και η πρώτη θέση στα πλέι οφ. Αυτό αναφέρει ο Μιγκέλ Βίτορ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Real News", βάζοντας και την παράμετρο του εορτασμού των 90 χρόνων. Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και να πάρουμε το Κύπελλο. Θα είναι σημαντικό για τον σύλλογο να κατακτήσουμε το τρόπαιο σε μια χρονιά που είναι σημαδιακή για την ομάδα, με τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυσή της. Παράλληλα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο στόχος της κατάκτησης της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, κάτι που θα δώσει στην ομάδα το δικαίωμα να συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε, ώστε να φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα και στο Κύπελλο αλλά και στα πλέι οφ».

Για τον πιθανό αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου: «Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Ατρόμητος είναι καλές ομάδες και με όποιον και να κληρωθούμε θα είναι δύσκολος αντίπαλος για μας. Όμως, όποιος και να είναι θα πρέπει να τον κερδίσουμε για να φτάσουμε στον τελικό και για να κατακτήσουμε το Κύπελλο θα πρέπει να νικήσουμε τις δύο από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης».

Για το συμβόλαιό του: «Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω για το θέμα αυτό, καθώς δεν έχει προκύψει κάτι νέο».

Πέλκας: "Να δείξουμε από την αρχή ποιοι είμαστε"

Έξυπνο, αλλά επιθετικό παιχνίδι που θα φέρει τα γκολ, θέλει ο Δημήτρης Πέλκας στο αποψινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του "Δικεφάλου"μίλησε για τόσο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όσο και συνολικά για την πορεία του ΠΑΟΚ στη σεζόν. Αναλυτικά, όσα είπε στη NOVA:

Για την πρόκριση επί του Πανιωνίου: "Το μόνο που κρατάμε είναι η πρόκριση. Ήταν πολύ κοντινό το διάστημα μετά το ματς με τον Ολυμπιακό που ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε το αβαντάζ του πρώτου αγώνα. Η ομάδα στο δεύτερο μέρος έπαιξε καλύτερα, περιμένουμε την κλήρωση. Δεν έχουμε προτίμηση, θα περιμένουμε με αγωνία την κλήρωση και όποιος αντίπαλος θα μας έρθει θα τον μελετήσουμε για να φανούμε αντάξιοι".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει στους τελευταίους έξι αγώνες: "Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Πανιώνιο, που και πάλι είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, θα έλεγα ότι στα προηγούμενα ματς άδικα δεν κερδίσαμε γιατί κάναμε και δεν δεχθήκαμε ευκαιρίες. Την Κυριακή είναι ένα ντέρμπι θέλουμε να κερδίσουμε, θα έχουμε απουσίες, αλλά όσοι είμαστε πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη και ψυχολογία για τη συνέχεια'.

Για το τι απασχολεί περισσότερο τους παίκτες του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο: "Το ζητούμενο για μας ήταν, φυσικά, η πρόκριση στο Κύπελλο γιατί είναι από τους πρώτους στόχους μας και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να έρθει ξανά ο κόσμος στο γήπεδο. Τον θέλουμε μαζί μας, είναι πολύ σημαντικό για μας να μας στηρίζει. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά".

Για τους τομείς παιχνιδιού που ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα και πρέπει να βελτιωθεί: "Έχουμε εντοπίσει κάποια προβλήματα, όμως μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός ότι αρχίσαμε πολύ νωρίς στη σεζόν. Βλέπουμε ότι για κάποιους παίκτες ειδικότερα είναι δύσκολο, ειδικά με τους τραυματισμούς που έχουμε, να ανταπεξέλθουμε Κυριακή-Πέμπτη. Αρχίσαμε 26 Ιουνίου προετοιμασία, βγαίνει η κούραση. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν φανταστικοί, κάναμε ευκαιρίες, προηγούμασταν και μετά στο δεύτερο μέρος η ομάδα έπεσε κατακόρυφα. Πρέπει να διαχειριστούμε τις δυνάμεις μας, να προσπαθήσουμε να περάσουμε όλο αυτό το στάδιο με τους τραυματισμούς, το ότι δεν παίζουμε καλκό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι το Κύπελλο και η παρουσία στο Champions League.

Για την άποψη που έχει γα τον Ηρακλή: "Είναι μία ομάδα που έχει ανέβει, δεν είναι όπως στην αρχή. Την σεβόμαστε, είναι ντέρμπι, αλλά ως εκέι. Πρέπει να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο, να δείξουμε ποιοι είμαστε από την αρχή, να παίξουμε ποδόσφαιρο, να πετύχουμε γκολ που είναι το πιο σημαντικό και να κερδίσουμε".

Για τους τομείς που θα κρίνουν το ντέρμπι: "Ο Ηρακλής είναι μία συμπαγής ομάδας, θα παίξει σφιχτά και θα βγει στην κόντρα. Οι περισσότερες ομάδες που έρχονται στην Τούμπα παίζουν κλειστά. Εμείς θα παίξουμε το ποδόσφαιρο, θα ψάξουμε λύσεις, έχουμε προβλήματα, αλλά όσοι είμαστε πιστεύω θα ξεπεράσουμε το εμπόδιο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ