ΠΑΟΚ

Στανόγεβιτς αντί... Ζόρζε Κόστα

Ο ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
Ο ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πώς ακριβώς έφτασε ο ΠΑΟΚ στην επιλογή του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς και έναντι ποιας υποψηφιότητας προτιμήθηκε στο τέλος. Η παρουσίαση του πρότζεκτ στον Λούμπος Μίχελ και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χρονικό της επιλογής προπονητή στον ΠΑΟΚ.

Τη διαδικασία επιλογής προπονητή στον ΠΑΟΚ, το Sport24.gr σας την παρουσίασε βήμα-βήμα, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε θέμα προπονητή μετά το βράδυ του τελευταίου αγώνα της σεζόν με τον Παναθηναϊκό και μέχρι χθες όταν πλέον Σαββίδης (πατέρας και υιός) και Μίχελ κατέληξαν οριστικά στο όνομα του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.

Αρχικά, υπήρχε μία λίστα 50 ονομάτων από την οποία, μετά από καλό σκανάρισμα με την βοήθεια των σκάουτς της ομάδας ο Λούμπος Μίχελ κατέληξε σε 15-16 ονόματα.

Έχοντας κλείσει οριστικά το κεφάλαιο Ίβιτς, ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής έκανε εντατικές επαφές με διάφορους υποψήφιους και το ταξίδι στη Ρώμη όπου συνομίλησε με ατζέντηδες αλλά και προπονητές, χωρίς όμως να προκύψει αποτέλεσμα.

Η παρουσίαση του πρότζεκτ που έπεισε

Μετά από συνεννόηση με τον Ιβάν Σαββίδη, ο 49χρονος Σλοβάκος επέστρεψε εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη ακυρώνοντας το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Πορτογαλία. Η απόφαση για στροφή στην περίπτωση του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς είχε ληφθεί. Ο Μίχελ συναντήθηκε μαζί του και ο 43χρονος Σέρβος τεχνικός του παρουσίασε το πρότζεκτ του για τον ΠΑΟΚ, τον τρόπο με τον οποίο θέλει να δουλέψει και ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου πείστηκε.

Στανόγεβιτς- Ζόρζε Κόστα σημειώσατε... 1

Απέμενε η τελική απόφαση που θα έπρεπε να ληφθεί από τον Ιβάν Σαββίδη και τον γιο του Γιώργο. Ήδη υπήρχαν δύο αρνήσεις από τους υποψήφιους που βρίσκονταν πιο ψηλά στην τελική τετράδα και είχαν απομείνει δύο. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς και ο Ζόρζε Κοστα.

Ο 46χρονος Πορτογάλος έχει εργαστεί στην Μπράγκα, την Ολιανένσε, την Ακαντέμικα, την Κλουζ, την ΑΕ Λεμεσού, την Ανόρθωση, την Πάσος Φερέιρα, στην εθνική Γκαμπόν εθνική και τελευταία ομάδα του είναι η Σφάξιεν της Τυνησίας.

Τελικά, πατέρας και υιός Σαββίδης κατέληξαν στον Στανόγεβιτς και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Ο ρόλος του Βούκιτς και η πρώτη γνωριμία

Είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η συμφωνία ΠΑΟΚ-Στανόγεβιτς ότι αυτός που εισηγήθηκε την απόκτηση του είναι ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Ο προσωπικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη είχε συνεργαστεί μαζί του και επέμεινε ότι ο Στανόγεβιτς είναι ένας εξαιρετικός προπονητής στον οποίο αξίζει να δοθεί ευκαιρία.

Μάλιστα, είχε φροντίσει να κάνει πριν μήνες την πρώτη γνωριμία του Στανόγεβιτς στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Σε ένα από τα ουκ ολίγα του ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, είχε έρθει μαζί με τον νέο τεχνικό της ομάδας και μίλησαν με τον Ιβάν Σαββίδη. Αποδείχθηκε πως εκείνη η γνωριμία ήταν προίκα για τον 43χρονο τεχνικό.

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ