ΠΑΟΚ

Στανόγεβιτς: "Αν πετύχω ό,τι κι ο Ίβιτς, δεν θα είναι επιτυχία"

Στανόγεβιτς: "Αν πετύχω ό,τι κι ο Ίβιτς, δεν θα είναι επιτυχία"
MOTIONTEAM

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς παρουσίασε τη φιλοσοφία του επιθετικού και πιο γρήγορου ΠΑΟΚ, βασισμένου σε 4-4-2 ή 3-4-3 που θέλει να παρουσιάσει στη νέα σεζόν και έβαλε ως στόχο να πάει την ομάδα ένα βήμα πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Συνειδητοποιημένος για το πού έχει έρθει εμφανίστηκε ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασή του ως προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε έτοιμος για να καθοδηγήσει μία ομάδα με τόσο υψηλούς στόχους όπως ο ΠΑΟΚ, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει, αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με τον Βλάνταν Ίβιτς και έβαλε στόχο ο Δικέφαλος να πάει ένα βήμα πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, σημείωσε: "Ήρθα εδώ με σκοπό να δείξω το τρόπο παιχνιδιού μου, να δουλέψω πάνω σε αυτό και βήμα με βήμα να προσπαθήσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι. Νιώθω φόρτιση καθώς βρίσκομαι σε ένα ασπρόμαυρο περιβάλλον, που είναι οικείο για μένα. Είμαι σε ένα σύλλογο με απαιτήσεις. Δεν έχω να πω περισσότερα για αρχή. Ήρθα εδώ για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας που έχουν να κάνουν με ποδοσφαιρική φιλοσοφία, τακτικές και ό,τι άλλο θέλετε".

-Ακούσαμε ότι το σύστημα που επιλέγετε είναι το 4-4-2. Θεωρείτε ότι η ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο σύστημα ή θα προσαρμόσετε το ρόστερ στο σύστημα που θέλετε;

-"Δεν θέλω να μείνω στο σύστημα, διότι το σύστημα είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάς το παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για δυο - τρεις ώρες για τρόπο παιχνιδιού, τρόπο ανάπτυξης και κίνηση των παικτών μέσα στο γήπεδο. Όμως, ναι, είναι αλήθεια ότι μου αρέσει και έχω μάθει να παίζω με δυο επιθετικούς, όπως μου αρέσει να παίζω και 3-4-3, κάτι που "παίζει" ανάλογα με τον αντίπαλο, τις συνθήκες του κάθε αγώνα και τις απαιτήσεις του. Θα μπορούσα να μιλήσω και για τους παίκτες, όπως για παράδειγμα οτι οι Ενρίκε και Μπίσεσβαρ μπορούν να παίξουν σε δυο θέσεις, ο Λεβέκ παίζει και στο 4-4-2 και στο 3-4-3".

-Το βιογραφικό σας λέει πως μόλις πετύχατε πράγματα στη Σερβία, φύγατε στη Κίνα και θα θέλαμε να μάθουμε τι λόγο που σας οδήγησε σε αυτή τη κίνηση. Και κάτι ακόμα. Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ;

"Ήμουν στην Παρτιζάν, σε ένα σημαντικό χρονικά σημείο για την ομάδα. Στη συνέχεια πήγα στη Κίνα, εκεί που το ποδόσφαιρο ανεβαίνει συνεχώς. Αντιμετωπίζεις προπονητές εγνωσμένης αξίας, ενώ υπήρχε και το οικονομικό κίνητρο. Ήθελα να γυρίσω στην Ευρώπη και πλέον είμαι εδώ. Όσο για το να μιλήσω για τις ανάγκες του ΠΑΟΚ, δε θα ήθελα να μιλήσω διότι ό,τι είναι να γίνει, θα το κάνω μέσα στο γήπεδο και όταν πρέπει. Θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα και θα πρέπει να δουλέψω για να το πετύχω αυτό, να δουλέψω μαζί με τους παίκτες".

-Είστε σε μια ομάδα της οποίας ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός...

"Θα θέλαμε να έχουμε μια σεζόν λίγο καλύτερη από την προηγούμενη. Καταφέραμε πέρυσι να μπούμε στους ομίλους και να παλέψουμε στο πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε για να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει για να κάνουμε ένα βήμα περισσότερο από ό,τι πέρυσι. Το να υποσχεθώ ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν πετύχω ό,τι και ο προηγούμενος προπονητής δε θα είναι επιτυχία διότι πάντα θέλει να πηγαίνεις ένας βήμα μπροστά".

-Σε ποια θέσεις χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ;

"Προτεραιότητά μας είναι να βρεθεί τερματοφύλακας, και εφόσον θέλουμε να παίξουμε 4-4-2, θα πρέπει να βρούμε έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχουμε. Έχω δει πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και έχω άποψη για τους παίκτες της ομάδας, όμως θα πρέπει να δουλέψω και μαζί τους....".

-Τι ποδόσφαιρο έχετε στο μυαλό σας να δείξετε μέσω του ΠΑΟΚ;

"Δε ξέρω αν είναι καλός ή κακός ο τρόπος μου, αλλά αυτόν θα προσπαθήσω να περάσω. Στην επίθεση θέλω η ομάδα είναι πιο γρήγορη. Είδα τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται 20'' για να τελειώσει μια φάση. Εγώ θέλω να το κάνουμε σε 12''-15''. Θέλω να παίξουμε πιο άμεσο ποδόσφαιρο. Στην άμυνα, θέλω τους παίκτες πιο "επιθετικούς" να είναι πιο ψηλά στο γήπεδο, να βγαίνουν για να πάρουν τη μπάλα, να αξιοποιούμε τους παίκτες στους κενούς χώρους, που θα δημιουργηθούν μέσα από τη κίνηση των παικτών στο γήπεδο. Αυτά μπορώ να πω, και σε λίγες ημέρες θα αρχίσετε να βλέπετε το τρόπο δουλειάς μου...".

-Μιλήσατε με τον Βλάνταν Ίβιτς;

"Μιλήσαμε, αλλά για λίγο διότι ήταν σε διακοπές όταν επικοινώνησα μαζί του".

-Βρίσκεστε σε μια ομάδα που έχει στόχο το τίτλο και κανένας από τους προκατόχους σας τα τελευταία χρόνια δεν έχει μείνει πάνω από μια σεζόν...

-"Ξέρω τι σημαίνει να παλεύεις για το πρωτάθλημα, το έχουμε κατακτήσει δυο φορές με την Παρτιζάν. Είμαι εδώ για να παλέψω για υψηλούς στόχους"

-Ποιοι θα είναι μαζί σας στο προπονητικό τιμ; Τι γνωρίζετε για το πρωτάθλημα;

-"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα έχω τρεις ανθρώπους που θα έρθουν μαζί μου. Δυο βοηθούς και έναν υπεύθυνο φυσικής κατάστασης. Για το πρωτάθλημα έχω μελετήσει αρκετά αλλά πολλά θα γίνουν το προσεχές διάστημα. θα πρέπει να διαβάζουμε πάντα τον αντίπαλο για να ξέρουμε το τρόπο που θα τους αντιμετωπίσουμε".

-Πότε είδατε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά από το γήπεδο;

"Το 2011 η Παρτιζάν έδωσε φιλικό με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν είχαν βρεθεί εδώ διότι ήμουν σε γήπεδο για να δω παιχνίδι αντιπάλου της Παρτιζάν. Δεν έχω δει παιχνίδι του ΠΑΟΚ από κοντά..."

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ