ΠΑΟΚ

Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ

Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ

Οι άκρως ενδιαφέρουσες αναφορές για τον Αθανασιάδη, τον Ίβιτς και την "αξιοπιστία" του ελληνικού πρωταθλήματος, η γιορτή που στήνεται με πρωταγωνιστή τον Στέφενς και το παρασκήνιο πίσω από το μότο της Σάλκε, "wir leben dich". (φωτογραφίες)

Τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό για τον ΠΑΟΚ οι ιθύνοντες του συλλόγου της Σάλκε και αρκεί κανείς να διαβάσει το τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ομάδας "Schalker Kreisel" για να το διαπιστώσει. Οι συντάκτες του δεν αρκούνται σε μία απλή καταγραφή της ιστορίας του συλλόγου και της παρουσίασης του ρόστερ της φετινής ομάδας, αλλά προχωρούν αρκετά παραπέρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κώστας Πετρωτός

Ασχολούνται με το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι οι φίλοι του Δικέφαλου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, γιατί σ αυτή βρίσκουν την "αξιοπιστία" που δεν εισπράττουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου κυριαρχεί ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, υπάρχει ειδικό δισέλιδο για τη Σούπερ Λίγκα, για το οποίο υπογραμμίζεται ότι συνήθως στα πρωτοσέλιδα το υπάρχουν αναφορές σε σκάνδαλα.

ΤΟ "ΑΣΤΕΡΙ" ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΛΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο "ΜΑΕΣΤΡΟΣ" ΙΒΙΤΣ

Ακόμη, υπάρχει ξεχωριστό αφιέρωμα στον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Βλάνταν Ιβιτς. Για τον διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ υπάρχει θέμα με τίτλο "Ένα αστέρι με το όνομα Κλάους" (όπως αναφέρουν δανείστηκαν τον τίτλο από παλιότερο θέμα του contra.gr) και στο κείμενο μιλούν για την ζωή της οικογένειας Αθανασιάδη στη Γερμανία που έφερε και το δεύτερο όνομα "Κλαους" "Κανείς δεν περίμενε στις 24 Δεκεμβρίου του 1988 όταν ερχόταν στη ζωή ο Κλάους ότι θα γεννιόταν το αστέρι του ΠΑΟΚ" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ

Άκρως κολακευτικά είναι και τα σχόλια για τον Βλάνταν Ίβιτς. "Ως μέσος καθοδηγούσε με μαεστρία τους συμπαίκτες του. Πλέον ως προπονητής κάνει το ίδιο από τον πάγκο", σημειώνεται και υπάρχει αναφορά στο πώς, επί ημερών Ίβιτς που διαδέχθηκε τον Τούντορ, η ομάδα είναι σε σταθερά ανοδική πορεία.

Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ

ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ειδική αναφορά κάνει το περιοδικό και στους πολυπληθείς φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ζουν στη Γερμανία. "Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλους" είναι ο τίτλος του, ενώ στο κείμενο τονίζεται΄ότι " οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Γερμανία είναι περισσότεροι από εκείνους των τριών αθηναϊκών μεγάλων ομάδων!".

Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ

Ο ΣΤΕΦΕΝΣ ΚΑΙ ΤΟ WIR LEBEN DICH

Τέλος, κάνοντας κανείς μία βόλτα στο γήπεδο της Σάλκε μπορεί να διαπιστώσει πόσο δημοφιλής είναι ο Στέφενς, αλλά και πόσο μεγάλη ισχύ έχει το σύνθημα "wir leben dich" το οποίο κοσμεί την κεντρική είσοδο του γηπέδου. Για τον Στέφενς, η Σάλκε ετοιμάζει μεγάλη γιορτή στη "Veltins Arena" στις 21 Μαΐου (με εισιτήριο 5 ευρώ) για να τον τιμήσει στη συμπλήρωσε 20 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 1997. Σχετική αφίσα (φωτό) υπάρχει δίπλα στην είσοδο του γηπέδου.

Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ

Μάλιστα, πριν κανείς τη διαβεί βλέπει και το εντυπωσιακό banner "wir leben dich" με τα πρόσωπα σπουδαίων παικτών της γερμανικής ομάδας. Πλησιάζοντας κοντά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, παρατηρεί κανείς ότι αυτό είναι φτιαγμένο από τα πρόσωπα χιλιάδων οπαδών της Σάλκε και με τον τρόπο αυτό τονίζεται πώς ουσιαστικά η δύναμη του συλλόγου είναι οι χιλιάδες των οπαδών της (δεύτερη πιο δημοφιλής στη Γερμανία).

Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ
Σούπερ αφιέρωμα από τη Σάλκε στον ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ