ΠΑΟΚ

Σίγουρες θέσεις εργασίας και υποτροφίες από Σαββίδη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
Σαββίδης MOTIONTEAM

Ο Ιβάν Σαββίδης υποσχέθηκε δουλειά στις επιχειρήσεις του σε όσους αποφοιτούν από τα τμήματα Ποντιακών Μελετών και Ρωσικής Γλώσσας που χρηματοδοτεί το φιλανθρωπικό ίδρυμά του. Ο Κώστας Ζουράρις τον ευχαρίστησε και εκ μέρους της θύρας-4.

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων της ίδρυσης Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ που χρηματοδοτεί το φιλανθρωπικό ίδρυμά του.

Στον χαιρετισμό του έκανε γνωστό ότι " οι σπουδαστές που θα περάσουν και θα ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους στις έδρες Ποντιακών Μελετών (σ.σ. επίσης χρηματοδοτείται από το ίδρυμα "Ιβάν Σαββίδης") και Ρωσικής Γλώσσας θα έχουν απόλυτο δικαίωμα στην εργασία στις δικές μου επιχειρήσεις. Θα δημιουργούμε συνεχώς θέσεις εργασίας για αυτό. Και παράλληλα σας ανακοινώνω και ειδικό πρόγραμμα υποτροφιών για τους καλύτερους φοιτητές αυτών των εδρών!".

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, σημειώνοντας: " Είμαι γεμάτος από συναίσθημα και συγκίνηση. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Πανεπιστημίου για το ότι μόχθησε για να φτάσουμε σε αυτή τη μέρα. Ανάμεσα στις πολλές αρετές της ρωσικής γλώσσας υπάρχει μια που ξεχωρίζει, και είναι ότι περιλαμβάνει ήχους όλων των γλωσσών του κόσμου. Χαίρομαι που αγαπάει τόσος κόσμος τον ρωσικό πολιτισμό και πλέον αποκτά έδρα στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο των Βαλκανίων. Η ρωσική γλώσσα στην Ελλάδα πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση ως επιλογή εκμάθησης και αυτό έχει να κάνει και με το ότι αποτελεί ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την εύρεση εργασίας. Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν μακρά παράδοση φιλίας.

Η γλώσσα είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας. Για αυτό το λόγο η ανάπτυξη των σχέσεων των δυο λαών δεν είναι δυνατή χωρίς την εκμάθηση των δυο γλωσσών. Το Ίδρυμά μας, εδώ και χρόνια εργάζεται σκληρά για την εκμάθηση τη ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα αλλά και της νεοελληνικής στη Ρωσία. Αυτό γίνεται με την έκδοση βιβλιογραφίας αλλά και με εξειδικευμένα συνέδρια και σεμινάρια προς αυτή την κατεύθυνση. Με την ίδρυση της Εδρας αυτής οι δυο χώρες έκαναν άλλο ένα σημαντικό βήμα στη συνεργασία τους".

*Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Περικλής Μήτκας ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη για την συμβολή του στην έναρξη λειτουργίας της έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού και ευχήθηκε η κίνησή του να βρει μιμητές. Ο Ζουράρις ευχαρίστησε και εκ μέρους της Θύρας-4.

Παρών και ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις που χαρακτήρισε ευεργέτη τον Σαββίδη. " Τον ευχαριστεί και το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του αλλά και η Θύρα 4 στην οποία τυγχάνει να είμαι επίτιμο μέλος", σημείωσε ακόμη.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΗΜΕΝΟ "ΓΚΑΖΙ"

Η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (5/10) ήταν αφοσιωμένη στη δύναμη και τη φυσική κατάσταση μέσα από ασκήσεις με μπάλα. Η απογευματινή και πάλι στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής ήταν εξ ολοκλήρου αφοσιωμένη στην τακτική.

Οι αμυντικοί πάνω στην ανασταλτική λειτουργία και οι επιθετικοί στην ανάπτυξη και το τελείωμα των φάσεων.

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας έμεινε στο γυμναστήριο λόγω ενόχλησης στο ισχίο, ενώ ο Ντόριαν Λεβέκ έχει ανεβάσει ρυθμούς και σταδιακά ενσωματώνεται πλήρως με τους συμπαίκτες του.

Ο Τζάλμα Κάμπος με τον Δημήτρη Λημνιό το πρωί έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας στην πισίνα και τρέξιμο στο γήπεδο, το απόγευμα έβγαλαν ένα απαιτητικό ατομικό πρόγραμμα και σταδιακά θ’ αρχίσουν ασκήσεις με μπάλα.

Οι διπλές προπονήσεις θα συνεχιστούν και την Παρασκευή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να γυμνάζονται στις 10:00 και στις 18:00 στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ