ΠΑΟΚ

Σιαμπάνης: "Εχω πρότυπο τον Νόιερ..."

Σιαμπάνης: "Εχω πρότυπο τον Νόιερ..."
Σιαμπάνης

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μάριος Σιαμπάνης μίλησε για την παρουσία του στην προετοιμασία του Δικεφάλου, τόνισε πως προσπαθεί να μάθει από τον Μάνουελ Νόιερ, ενώ αναφέρθηκε και στον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Μάριος Σιαμπάνης θεωρείται σπουδαίο ταλέντο και με την Κ17 κατέκτησε το πρωτάθλημα την σεζόν 2015-16. Ο 16χρονος τερματοφύλακας μίλησε στο Sport24.gr για αρκετά θέματα και τόνισε πως πρότυπό του είναι ο Μάνουελ Νόιερ. Αναλυτικά:

Για το ότι είναι ο πιο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία:

"Νιώθω πιο ώριμος. Προσπαθώ να είμαι έτοιμος σε κάθε προπόνηση και να τη βοηθήσω την ομάδα. Από εκεί και πέρα αυτό που απομένει είναι δουλειά για να καθιερωθώ".

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι αν και νεαρός είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε βασικό στάδιο προετοιμασίας: "Είναι πολύ σημαντικό και ευκαιρία για μένα να δουλέψω και να βελτιωθώ. Προσπαθώ για το καλύτερο".

Για το πρωτάθλημα με την Κ17:

"Όταν κάνεις προπονήσεις με τέτοιους συμπαίκτες, νιώθεις πολύ δυνατός όταν παίζεις απέναντι σε παίκτες της ηλικίας σου".

Για το ποιος παίκτης τον δυσκόλεψε πιο πολύ στις προπονήσεις:

"Ο Μπερμπάτοφ. Είχε τεχνικό σουτ και ήταν πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Στην προετοιμασία ο Μπίσεσβαρ... Εχει τεχνικο σουτ όπως φυσικά και οι Κλάους, Περέιρα".

Για το πρότυπο τερματοφύλακα που έχει:

" Τον Νόιερ... Ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Προσπαθώ να μάθω πράγματα παρακολουθώντας παιχνίδια του. Στο κινητό μου έχω πολλά videos με τις επεμβάσεις του. Ο Μπουφόν για μένα είναι επίσης σπουδαίος και άξιζε να πάει στο Euro".

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλός τερματοφύλακας:

"Πλέον χρειάζεται να είσαι καλός με τα πόδια και να έχεις γρήγορες αντιδράσεις αλλά και να παίζεις στα όρια της περιοχής".

Για το πώς επέλεξε να γίνει τερματοφύλακας:

"Από μικρός μου άρεσε. Ξέρω ότι είναι η θέση που δεν έχεις πίσω σου κανέναν να διορθώσει το λάθος σου παρά μόνο τα δίχτυα. Κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες θέσεις. Είναι η πιο μοναχική θέση".

Για το ποιος τον έφερε στον ΠΑΟΚ:

" Αρχισα από τα τμήματα υποδομής του Παύλου Μελά. Παίζαμε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ σε κάποια παιχνίδια, με είδε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και με έφερε στον ΠΑΟΚ".

Για τους Βελλίδη και Γλύκο και τι μαθαίνει:

"Από τον καθένα προσπαθώ να πάρω τα καλύτερα. Είναι έμπειροι τερματοφύλακες και η προπόνηση μαζί τους είναι μάθημα καθημερινό για μένα".

Για το αν τον αγχώνει για το ότι γίνεται συζήτηση για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη και από άλλο τερματοφύλακα:

"Όχι γιατί έχω πολλά χρόνια μπροστά μου".

Για τον φετινό του στόχο:

"Να παίξω στο CHL με την Κ20 όπου θα αγωνίζομαι φέτος και να παίξω κάποιο ματς και με την πρώτη ομάδα".

Για το ότι ο Γκαρσία θα είναι στην Κ20 από την Κ17 που ήταν πριν:

" Ο Πάμπλο την έχει την προπονητική. Είναι παθιασμένος όπως και ως ποδοσφαιριστής ενώ και ο κύριος Ζαζόπουλος κάνει σπουδαία δουλειά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ