ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Θα ρίξω τον ΠΑΟΚ στη Γ' Εθνική"

Σαββίδης: "Θα ρίξω τον ΠΑΟΚ στη Γ' Εθνική"
INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, το θέμα με τα χρέη και εξαπέλυσε επίθεση στο κράτος. Τι είπε για την ποινή που επιβλήθηκε στον Δικέφαλο και το νέο ΔΣ, το οποίο θα έχει και οργανωμένους.

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης λίγες ώρες μετά το παιχνίδι του Δικέφαλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ρώσος εκατομμυριούχος αναφέρθηκε τόσο στο φλέγον ζήτημα με τα χρέη προς το δημόσιο όσο και σε αυτό με τις εγκαταστάσεις τις ομάδας. Αναλυτικά όσα είπε:

Αυτές τις μέρες θα κάνω κάποιες σημαντικές συναντήσεις που θα αφορούν στην τροποποίηση της οργάνωσης. Δε θα ήθελα μια τόσο σημαντική δυσαρέσκεια να περάσει απαρατήρητη. Γι' αυτό θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Σήμερα είπα στους ποδοσφαιριστές ότι σε όποιον δεν αρέσει η φανέλα μας πρέπει να τη βγάλει, να πάρει τα χρήματά του και να φύγει. Όλοι όσοι θέλουν πρέπει να παλεύουν και να πετυχαίνουν στόχους.

Τους είπα, πρέπει αν επιστρέψετε τη διάθεση στους οπαδούς. Καταλαβαίνουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, υπάρχουν νίκες υπάρχουν και ήττες. Σήμερα δεν ήρθε η νίκη, αλλά δεν μπορώ να θυμώνω μαζί τους. Κάνανε τη δουλειά τους αλλά δε βγήκε. Εκείνη την ημέρα πραγματικά δεν αντιλαμβανόμουν τι γινόταν. Γι' αυτό σήμερα θα θέλαμε να ξεχάσουμε όλα όσα συνέβησαν. Σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Έχουμε πολλούς στόχους, πολλά θέματα.

Σε αυτά τα δύο χρόνια πήρα κάποια μαθήματα και κατάλαβα ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω. Ο στόχος μου είναι να σκεφτώ τι ένεση πρέπει να κάνω στον ΠΑΟΚ ώστε να παίξει στις συνθήκες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν καταφέρω να το κάνω, πολύ σύντομα θα δούμε αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο όταν δε χτίζεται ένα υπόβαθρο για μία ομάδα να σκεφτούμε πως μπορούμε να πετύχουμε με άλλους στόχους.

Μπορώ να περιμένω κάποιες ακόμη μέρες. Θα ζητήσω από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μη στηρίζουν στις εκλογές άτομα που δεν μπορούν να λύσουν τέτοιου είδους άτομα εδώ και δύο χρόνια. Πρέπει να έχουν μία καλή βάση. Έχουμε τραυματισμούς και δεν μπορούν να αναρρώσουν οι παίκτες επειδή δεν έχουμε κατάλληλες συνθήκες. Αυτό με ανησυχεί και με ενοχλεί πάρα πολύ.

Αν λέμε ότι θέλουμε να πετύχουμε και να γίνουμε μεγάλη ομάδα πρέπει να έχουμε σωστές εγκαταστάσεις. Όσο είμαι στον ΠΑΟΚ ή θα κάνουμε κινήσεις για να γινόμαστε μεγάλη ομάδα ή αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την υγεία μας. Το 80% στη Βόρεια Ελλάδα είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μέσα σε δύο χρόνια δεν μπορέσαμε να λύσουμε ούτε ένα θέμα για τον ΠΑΟΚ. Δε θέλω ούτε χάρες ούτε δώρα ούτε τίποτα τέτοιο.

Επικοινώνησαν μαζί μου κάποιοι φίλοι μου από τη Σερβία και μου λένε "γιατί κόλλησες με την Ελλάδα; Δείξε μας με το δάχτυλό σου ποια έκταση θέλεις εδώ". Ο κόσμος διψάει για το ποδόσφαιρο αλλά τα γήπεδα είναι άδεια. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Έχουμε μόνο ένα γήπεδο και δίπλα στο γήπεδο περπατάνε αγελάδες. Το παρακολουθώ αυτό. Έχω πολλές απορίες

Πρέπει να ευχόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα στρατηγικό ρεζερβουάρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό. Επίσης, είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε βήματα για να γίνουμε μία μεγάλη ομάδα. Και στο σχολείο δε μου άρεσε να παίρνω κακούς βαθμούς, πάντα προσπαθούσα να παίρνω άριστα. Και στις επιχειρήσεις μου το ίδιο. Και όταν κατέβαινα στις εκλογές ο στόχος μου ήταν να πάρω τις περισσότερες ψήφους. Έτσι κι εδώ ο στόχος είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ η πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει περισσότερα στο μέλλον.

Τι γίνεται με τα χρέη προς το δημόσιο;

Αν το φιλοσοφήσουμε λίγο όταν επί ΕΣΣΔ ήμασταν περιορισμένοι μας έλεγαν ότι πιο δίκαιο από το ελληνικό κράτος δεν υπάρχει. Όταν είχα έρθει ήδη στον ΠΑΟΚ ανακάλυψα πως είχα έρθει σε έναν ιδιαίτερο τόπο. Λέμε κάτι, κάνουμε κάτι άλλο και σκεφτόμαστε ένα τρίτο. Γι' αυτό τι γίνεται με τα χρέη δεν ξέρω. Σήμερα είχα μία αρκετά σκληρή συζήτηση και τους είπα "πείτε μου κάτι". Αν θέλετε λεφτά πάρτε τα, αν όχι μην τα παίρνετε. Αν δεν πάρουν λεφτά από εμάς, δε θα χάνω τον χρόνο μου. Θα πάμε στην τρίτη κατηγορία και θα ξεκινήσουμε από το μηδέν. Θα χτίσουμε μία ομάδα με τη βάση της, τα κέντρα αποκατάστασης, το καλύτερο γήπεδο. Θα χτίζουμε μία ομάδα που θα μπορεί να κοντράρει τους καλύτερους. Αν τα λεφτά δε θέλουν να τα πάρουν καλύτερα να τα επενδύσουμε για τη ριζική ανακαίνιση. Μετανιώνω πολύ που έχω χάσει δύο χρόνια και 32 εκ. ευρώ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Από αυτά τα 22 εκ. ήταν χρέη προς το δημόσιο επειδή πίστεψα και άρχισα να πληρώνω. Κι αυτό ήταν ένα καινούριο μάθημα, δεν πρέπει να πιστεύεις κανέναν. Τότε όλα ίσως πάνε καλύτερα. Αλλά στη Ρωσία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γι' αυτό η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Μήπως θέλουν να βεβαιωθούν κατά πόσο κάνω όσα λέω; Θέλω να πω ότι ποτέ δε λέω κάτι για το οποίο δεν ευθύνομαι. Ό,τι λέω το κάνω.

Στο Μαξίμου συζητάνε μόνο δύο θέματα. Το ένα είναι για τα χρέη του ΠΑΟΚ. Εάν θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ χρωστάει τότε πρέπει να έρθουν σε συνεργασία. Τέτοιες επιχειρήσεις υπάρχουν πάρα πολλές που δεν πληρώνουν τίποτα από το 1979 και μετά. Το δεύτερο θέμα αφορά την σύνταξη των ομογενών. Είναι αδιανόητο στην Ευρώπη να παραβιάζεται το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Γι' αυτό η συζήτησή μας κάποτε είναι ευχάριστη, άλλες στιγμές όχι. Είμαι Έλληνας πολίτης με όλα μου τα δικαιώματα, πληρώνω φόρους και ζητάω αυτό που μου αναλογεί. Στην επιχειρηματική μου σταδιοδρομία έχω πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αυτό έγινε ακόμα και πέρυσι. Γι' αυτό απαιτώ να με ακούσουν.

Αφαίρεση τριών βαθμών για τον ΠΑΟΚ

Ένα σχόλιο για την απόφαση Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ;

Αν η αφαίρεση βαθμών αφορά τα πλέι οφ η αντίδρασή μου θα είναι πολύ σκληρή. Όλα τα άλλα τα αξίζαμε. Αν δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σωστά, τότε θα πληρώνουμε πρόστιμα και θα παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών. Αν αφαιρέσουν τρεις βαθμούς, όμως, τότε πρέπει να κάνουμε την έρευνά μας και να δούμε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι γι' αυτό.

Είπατε για δύο χρόνια που έχασε. Μετάνιωσε που ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ;

Το θέμα είναι ότι η απόφαση να πάρω τον ΠΑΟΚ δεν πάρθηκε προ διετίας. Αφού με βλέπετε πως κυκλοφορώ με το σήμα του ΠΑΟΚ, το κάνω για να δουν όλοι πως ποτέ δε μετανιώνω. Σε κάθε περίπτωση θέλω να είμαστε οι καλύτεροι. Επειδή αυτά που είδα εγώ και θεωρούνται καλύτερα στην Ευρώπη θέλω να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Γι' αυτό λυπάμαι που χάνω χρόνο. Λεφτά κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Πριν δύο χρόνια ήμουν 53, τώρα 55 και περπατάω πιο αργά απ' ό,τι πριν. Δε θα ήταν καλύτερα να είχα τώρα ένα ωραίο πάρκινγκ, ένα ωραίο περιβάλλον; Λέω ότι πρέπει να είμαστε αντάξιοι Πολύ πρόσφατα κατάλαβα ότι η καρδιά του ΠΑΟΚ γράφει εδώ. Γι' αυτό από εδώ δε γίνεται να φύγω. Πρέπει απλώς να κάνουμε ριζική ανακαίνιση για να ανταποκρίνεται σε στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Από πάνω πρέπει να κλείσουμε το γήπεδο και κάπου αλλού να χτίσουμε βάσεις, δεύτερο γήπεδο, κέντρο αποκατάστασης. Θέλω να αγοράσω γη και να χτίσω μία αθλητική βάση. Όταν σε άλλες χώρες λέω ότι αυτό δεν μπορώ να το πετύχω εκπλήσσονται. Γι' αυτό θεωρώ ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με δυναμώνουν. Υπάρχει μία παροιμία. Ο γάιδαρος που έπεσε στη λάσπη κάνει πιο δυνατό τον ιδιοκτήτη του, επειδή αυτός πρέπει να βγάλει τον γάιδαρο από τη λάσπη.

Μιλήσατε για αλλαγές. Τι εννοείτε;

Είναι κάποια θέματα πολύ διακριτικά που δεν μπορούμε να τα πούμε τώρα. Κάτι θα το ακούσετε, κάτι άλλο ίσως το κάνουμε πολύ διακριτικά. Κάποιον θα χρειαστεί να απολύσουμε, κάποιον να προσλάβουμε. Μάλλον αύριο θα λύσω το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο δε δρα αποτελεσματικά. Πρέπει να λυθεί. Θα ζητήσω στο ΔΣ να συμμετέχουν δύο άτομα από τους οργανωμένους οπαδούς έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Καταλαβαίνω ότι στο "Καραϊσκάκης" μας προκάλεσαν, αλλά εκείνη την ημέρα ανακάλυψα κάποια πράγματα καινούρια. Έμαθα πχ γιατί βάλανε τους γαύρους στους πάγκους. Πριν από αυτό δε γνώριζα. Θα πληρώσω 50.000 αλλά έμαθα γιατί το έκαναν.

Προπονητή αναζητά η ομάδα;

Θα ήταν παράλογο να μιλάμε για προπονητή από τη στιγμή που έχουμε. Το θέμα είναι ότι για τον τελικό φταίμε όλοι. Επειδή εμείς πιστεύαμε ότι ο κύριος στόχος μας ήταν να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό. Αυτό το καταφέραμε και πέσαμε συναισθηματικά. Οι οπαδοί έκαναν λες και ήταν τελικός του Champions League. Αυτό δε γινόταν να μην έχει επίδραση στους παίκτες.

Σκέφτεστε να μπείτε εσείς ή οι γιοι σας ως πρόεδρος;

Δεν είναι ανάγκη να είσαι μέλος του ΔΣ για να έχεις εικόνα για ό,τι γίνεται. Εγώ πάντα λέω ότι είμαι ένας από τους πιο φτωχούς ανθρώπους. Όλα ανήκουν στα παιδιά μου και στη γυναίκα μου και ο ΠΑΟΚ επίσης. Ανήκει στα παιδιά μου 50-50. Εμένα μου αρέσει που συμμετέχουν και είναι ενεργοί. Πιστεύω ότι από του χρόνου στο Λονδίνο να θα κάνουν μαθήματα αθλητικού management και θα προσπαθήσω να έρθω σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες ομάδες για να κάνουν κάποια πρακτική εκεί. Εννοείται πως θέλω ένας από τους γιους μου να ζήσει τη ζωή του με τον ΠΑΟΚ. Αλλά εγώ θέλω να ζήσω πολλά χρόνια και να πεθάνω με αυτή τη φανέλα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ