ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Υπόσχομαι πως θα φέρω την χαρά στην Τούμπα"

Σαββίδης: "Υπόσχομαι πως θα φέρω την χαρά στην Τούμπα"

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμήθηκε η ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υποχωρήσει στον αγώνα για ποδόσφαιρο επί ίσοις όροις και δήλωσε πίστη στα ιδεώδη του ΠΑΟΚ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/4) η λαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 ετών από την ίδρυση του ΠΑΟΚ (πριν την εκδήλωση, οπαδοί του "Δικεφάλου" συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και συνέχισαν με πορεία). Στην γιορτή που έγινε, έδωσαν το παρών όλα τα τμήματα των "ασπρόμαυρων" (φυσικά βετεράνοι αλλά και παράγοντες ενώ παρόντες ήταν οι Γιάννης Μπουτάρης και Πάνος Καμμένος) και έγιναν διάφορες βραβεύσεις (παράλληλα υπήρχε χαιρετισμός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενώ βράβευση έγινε στον Γιαννάκη, τον πιστό φίλο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται συνεχώς στο γήπεδο για να δει αγώνες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, με τον Σαββίδη να είναι όρθιος και να χειροκροτά αλλά και να κάνει την βράβευση, σε μια συγκινητική στιγμή).

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εκδήλωση του ΠΑΟΚ όπως τη μετέφερε το Sport24.gr

Ο Ιβάν Σαββίδης στο τέλος της εκδήλωσης υπογράμμισε: " Λυπάμαι πολύ που βλέπω την μισοάδεια αίθουσα αλλά και αυτό αποτέλεσε τμήμα του σεναρίου. Θέλαμε να κάνουμε όσο πιο ταπεινά την εκδήλωση. Και θα βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα σε αυτό. Όλη αυτή η σύντομη απόσταση της σύντομης παρουσίας μου στον ΠΑΟΚ είναι να βγάζω συμπεράσματα.

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για όσους έχουμε στην καρδιά μας τον ΠΑΟΚ. Για τον καθένα που υποτάχθηκε από την φιγούρα του δικέφαλου αετού. Είναι τιμή να βρίσκομαι μπροστά σας, σε ανθρώπους που επένδυσαν για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος όταν σκέφτομαι τους προγόνους μας που έγιναν ιδρυτές της μεγάλης ομάδας μας. Νιώθω πόνο αναλογιζόμενος τα νεαρά παιδιά που έδωσαν τις ζωές τους για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μοναδικός.

Γυρνάμε πίσω πριν από 90 χρόνια και βλέπουμε την ιστορία μας, έναν σύλλογο που γιγαντώνεται. Ετσι διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μας. Έτσι σήμερα, όπως και πάντα, εμείς δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα μας για την δικαιοσύνη. Νιώθω μεγάλη ευθύνη, ότι εσείς μου έχετε εμπιστευτεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η προσπάθεια μου να γίνω ηγέτης αυτής της οικογένειας, ήταν ένα όνειρο ζωής. Νιώθω ρίγος για την Κωνσταντινούπολη και τους Ελληνες που ήταν εκεί και έθεσαν τις βάσεις της ιδεολογίας του ΠΑΟΚ. Σήμερα η ομάδα του ποδοσφαίρου κατέκτησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι παγκόσμιου βεληνεκούς. Το παράδειγμα των προγόνων μας μου δίνει έμπνευση. Τιμώ όσους έδωσαν την ζωή τους για τον ΠΑΟΚ, παίκτες, προπονητές, μάνατζερ αλλά και τους φιλάθλους. Η αφοσίωσή σας δεν έχει όρια.

Σαββίδης: "Υπόσχομαι πως θα φέρω την χαρά στην Τούμπα"

Τιμούμε την ιστορία και ανοίγουμε την νέα εποχή. Εχουμε φιλόδοξους στόχους που θα πραγματοποιήσουμε. Τι ονειρεύομαι εγώ ευρισκόμενος εδώ; Ο ΠΑΟΚ να συμμετέχει με ίσους όρους στο έντιμο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό θα το καταφέρουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ με ανεπτυγμένη υποδομή και αυτό θα το κάνουμε. Βλέπω τον ΠΑΟκ στην ελίτ της Ευρώπης και θα το κάνουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ ενωμένο, όταν όλα τα μέλη της ομάδας θα σέβονται ο ένας τον άλλο και έτσι θα γίνει ένας ενιαίος οργανισμός που θα φτάνει στις κορυφές. Και αυτά είναι στις δυνάμεις μας... Τότε ο ΠΑΟΚ θα γίνει πραγματικά μεγάλος και δυνατός. Μέχρι τότε, υπόσχομαι πως θα κάνω ό,τι είναι στο χέρι μου για να κάνω τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Η διεύθυνσή μου είναι οι καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων και θα είμαι πιστός στα ιδανικά μας. Βρήκα τον εαυτό μου στον ΠΑΟΚ. Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση... Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγματικού ΠΑΟΚ. Μόνο μαζί θα γράψουμε τις ένδοξες στιγμές στην ιστορία της ομάδας. Σας καλώ όλους να χειροκροτήσουμε το μεγαλείο και να τιμήσουμε όσους έχουν φύγει από την ζωή αλλά συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Εμείς μαζί για μια ζωή! Χρόνια πολλά δικέφαλε αετέ! Θα σας χαρίσω την χαρά, σας δίνω τον λόγο μου. Θα φέρω την χαρά στην Τούμπα, πιστέψτε το! Ο Πόντιος ποτέ δεν λέει κάτι έτσι".

Οι βραβεύσεις για το ποδόσφαιρο

Αρχικά ο Κούδας (είπε πως " είναι τιμή που παρέλαβα το βραβείο για τον πρώτο τίτλο του συλλόγου αλλά αυτό οφείλεται στους συμπαίκτες μου") παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο του 1972, ο Τερζανίδης παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο του 1974 και ο Σαράφης παρέλαβε το βραβείο για το πρωτάθλημα του 1976.

Σαββίδης: "Υπόσχομαι πως θα φέρω την χαρά στην Τούμπα"

Ο Αλαβάντας παρέλαβε το βραβείο για το πρωτάθλημα του 1985 (το βραβείο στον Αλαβάντα έδωσε ο Πάτερ Χρήστος που τόνισε: "Ολο αυτό που κάναμε τότε, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Μπορούμε να νικήσουμε και τους διαιτητές. Τρέλα πολύ γιατί είμαστε ΠΑΟΚ"), ο Κατσαμπής παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο του 2001 και ο Καφές παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο του 2003. Επίσης βραβεύτηκε ο Κώστας Ιωσηφίδης που τόνισε: "Νιώθω περήφανος που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ φορώντας τον Δικέφαλο Αετό". Βράβευση έγινε και στον Νέτο Γκουερίνο.

Οι βραβεύσεις για το μπάσκετ

Οσον αφορά το μπάσκετ, ο Δαπόντε παρέλαβε το βραβείο για το πρωτάθλημα του 1959, ο Πολίτης (είπε πως... " αυτό το έπαθλο το παίρνω εγώ αλλά το ανήκει στα παιδιά που είχαν κουρευτεί πριν τον τελικό με τον Άρη. Αυτό το βραβείο θα πάει στο Μουσείο στο Παλατάκι. Κουρέψαμε τα κεφάλια μας γιατί θέλαμε αυτό το Κύπελλο και γιατί ήμασταν ΠΑΟΚτσήδες και θέλαμε αυτό το Κύπελλο") παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο του 1984 και ο Σταυρόπουλος παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης του 1991 (ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής είπε: " Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, την διοίκηση που είχα τότε και τους παίκτες γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία την μεγαλύτερή μου χαρά να την νιώσω στην Γενεύη. Μετά από 1,5 ήρθε και το πρωτάθλημα που το θέλαμε και το πήραμε").

Ο Μακαράς (τόνισε ότι "εντάχθηκα στον ΠΑΟΚ πριν 30 χρόνια και νιώθω που βοήθησα και εγώ. Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ να ζήσει τις παλιές καλές στιγμές") παρέλαβε το βραβείο για το πρωτάθλημα του 1992, ο Πρέλεβιτς παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο Κόρατς του 1994 (ο τότε πρόεδρος του "Δικεφάλου" της ομάδας του Κόρατς Κόρατς, Λάκης Οικονομίδης τόνισε... " ο ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα με δύο ευρωπαικούς τίτλους"ενώ ο Πρέλεβιτς είπε πως " ήμασταν πολύ τυχεροί που ζούσαμε στην δεκαετία του '90"), ο Μπουντούρης παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο του 1995 (ο ίδιος είπε πως... "έπαιξα στον ΠΑΟΚ 9 χρόνια, μετά πήγα και σε άλλες ομάδες.

Σαββίδης: "Υπόσχομαι πως θα φέρω την χαρά στην Τούμπα"

Την πρώτη φορά που φόρεσα την φανέλα, ήταν άσπρη αλλά ματωμένη. Απόρησα γιατί έγινε αυτό, αλλά ήταν ο Δικέφαλος που προσπαθούσε να μπει στη καρδιά μου και από τότε δεν βγήκε ποτέ") και ο Μπαλογιάννης παρέλαβε το βραβείο για το Κύπελλο του 1999 (ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Απόστολος Αλεξόπουλος τόνισε: " Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ για την γιορτή και ευχαριστώ σε αυτόν που ενισχύει αυτές τις καταστάσεις και στα χέρια του οποίου έχει αφεθεί ο ΠΑΟΚ με βεβαιότητα πως θα υπάρχουν θρίαμβοι. Ευχαριστώ τον κ. Σαββίδη". Ο Μπαλογιάννης είπε πως... " οι επιτυχίες θα έρθουν. Οσοι είναι τώρα στο μπάσκετ έχουν λεβεντιά και περηφάνια"). Να σημειωθεί πως ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε: "Ευχαριστώ τον κ. Σαββίδη για το όραμα που έχει δώσει στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να δούμε στο μέλλον επιτυχίες που είδαμε παλιά".

Κατσαρής: "Ευχαριστώ τον Θεό που μας έστειλε τον Ιβάν Σαββίδη"

Επίσης βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής. Ο τελευταίος είπε: "Ευχαριστώ τον Θεό που ζω αυτή την στιγμή. Εζησα όλους τους τίτλους από το πρωτάθλημα μπάσκετ του 1959 μέχρι αυτούς του 2016. Είναι ευλογία να υπηρετείς τον ΠΑΟΚ. Ολοι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πως δεν αγωνιζόμαστε για ένα αθλητικό σωματείο αλλά υπηρετούμε ένα κίνημα. Σε αυτό το κίνημα υπήρχαν τα αετόπουλα που έχασαν την ζωή τους. Είμαι τυχερός που υπηρετώ τον ΠΑΟΚ και ευχαριστώ όσους με στήριξαν αλλά και τον ανώνυμο φίλαθλο. Ολοι μαζί χτίσαμε την Τούμπα ενώ αποκτήσαμε το Παλατάκι. Ευχαριστώ ξανά τον Θεό που μας έστειλε τον Ιβάν Σαββίδη. Τον μεγάλο Ελληνα πατριώτη και παθιασμένο ΠΑΟΚτσή. Στόχος του είναι ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ολοι μαζί δίπλα του...".Ακόμη εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, υπήρχαν βραβεύσεις που αφορούσαν και άλλα αθλήματα (βόλεϊ, χάντμπολ ανδρών και γυναικών, γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά και τμήματα του Α.Σ. όπως και ατομικά αθλήματα).

Σαββίδης: "Υπόσχομαι πως θα φέρω την χαρά στην Τούμπα"

Ας θυμηθούμε δηλώσεις που έκαναν κάποιοι καλεσμένοι:

Κούδας: "Μεγάλωσα δίπλα σε μεγάλους παίκτες που μου έδωσαν το DNA ΠΑΟΚ"

Ο Γιώργος Κούδας ανέφερε: " Το Μεγαλέξανδρος μου το κόλλησε κάποιος δημοσιογράφος. Το 1926 ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ και το 1946 γεννήθηκα εδώ. Κλείνω 58 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το 1958 ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι μια ζωή. Μεγάλωσα δίπλα σε μεγάλους παίκτες που μου έδωσαν το DNA ΠΑΟΚ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό".

Για το τραγούδι "πότε Βούδας, πότε Κούδας": " Θέλησα αμέσως να γνωρίσω τον στιχουργό και τον Ρασούλη".

Βεζυρτζής: "Ο Σαββίδης έχει την θέληση να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο"

Από την πλευρά του ο Νίκος Βεζυρτζής τόνισε για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991 (σ.σ. της ομάδας μπάσκετ): " Ηταν ο πρώτος τίτλος για την Ελλάδα μετά την ΑΕΚ που πήρε το τρόπαιο σε ανοιχτό γήπεδο. Μου έμεινε περισσότερο όταν γυρίσαμε από την Ρωσία μετά την πρόκριση (απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας) στον τελικό (σ.σ. το 1991), φτάσαμε στις 4.00 τα ξημερώματα και είδα χιλιάδες κόσμο να μας περιμένει. Είχα πει τότε στον εαυτό μου πως θα έπρεπε να κάνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Το φάιναλ φορ του ευρωπαικού πρωταθλήματος (σ.σ. το 1993) ο ΠΑΟΚ θα το είχε πάρει, αν δεν γινόταν στην Αθήνα. Αυτό μας δημιούργησε την πεποίθηση πως θα κάναμε περίπατο. Είχαμε τότε την καλύτερη ομάδα που πέρασε από την Θεσσαλονίκη. Και τότε ήταν η καλύτερη ευρωπαική ομάδα. Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ είναι στα καλύτερά του αλλά μόνο στα οικονομικά και όχι αγωνιστικά. Ο Σαββίδης έχει την θέληση να προσφέρει για να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο".

Αρνεσεν: "Η ομάδα θα πάει πολύ καλά στα πλέι οφ"

Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι Αρνεσεν και Αγγελίδης. Ο Δανός είπε πως ήρθε εδώ για διακοπές και πως είναι όμορφο που βρέθηκε στην εκδήλωση του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι έχει καλές αναμνήσεις από τον "Δικέφαλο"και για την πορεία των "ασπρόμαυρων" υπογράμμισε πως ο Τούντορ δούλεψε σκληρά αλλά δεν "βγήκαν" τα αποτελέσματα. " Η ομάδα θα πάει πολύ καλά στα πλέι οφ. Είναι θετικό που μειώθηκαν οι βαθμοί από πέντε στους τρεις", είπε.

Μουσλίμοβιτς: "Δεν ξεχνώ την πρόκριση με την Φενέρ"

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ανέφερε: "Ε ίμαι δεμένος με τον ΠΑΟΚ και δεν ξεχνώ την πρόκριση με την Φενέρ"

Για το ότι οι Ιβιτς και Γκαρσία που ήταν συμπαίκτες του είναι πλέον προπονητές και αν αυτός μπορεί να γίνει προπονητής: "Χαίρομαι γι΄αυτό και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Εγώ νιώθω παίκτης και δεν μπορούσα να γίνω προπονητής".

Λίνο: "Νιώθω πολύ περίεργα που παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ αλλά δεν αγωνίζομαι"

Ο Αλβες Λίνο είπε: " Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Νιώθω πολύ περίεργα που παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ αλλά δεν αγωνίζομαι στην ομάδα. Ομως είμαι ευγνώμων που παρ' ότι δεν αγωνίζομαι είμαι και εγώ ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ".

Για το ότι είδε παλιούς συμπαίκτες του: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τους ξαναβλέπω και μάλιστα σε μια τόσο ωραία γιορτή".

Μπουτάρης: "Θα πρέπει ο Σαββίδης να μην ταλαιπωρείται από οπαδούς"

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε: " Δεν είναι τόσο σημαντικό ένα νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ αλλά ένα αθλητικό κέντρο. Θα πρέπει ο Σαββίδης να μην ταλαιπωρείται από οπαδούς".

Γεωργιάδης: "Είναι θέμα χρόνου να γυρίσει ο ΠΑΟΚ στους τίτλους"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε: "Οταν κερδίσαμε τους δύο τελικούς Κυπέλλου (σ.σ. το 2001 και το 2003) ηταν πολύ σημαντικό. Είναι θέμα χρόνου να γυρίσει ο ΠΑΟΚ στους τίτλους με τον Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου".

Αναστασιάδης: "Οταν πήρα τα Κύπελλο ως τεχνικός, η μεγαλύτερή μου χαρά"

Ο Αγγελος Ανασταιάδης τόνισε: "Η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν όταν πήραμε το Κύπελλο (σ.σ. το 2003 με νίκη κόντρα στον Αρη στην Τούμπα) σαν προπονητής. Εκείνο ήταν κάτι που με άγγιξε περισσότερο σε σχέση με τα Κύπελλα ως ποδοσφαιριστής".

Πρέλεβιτς: "Είχα ξυριστεί γιατί θα βγάζαμε πολλές φωτογραφίες".

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς υπογράμμισε για την κατάκτηση του Κύπελλου Κόρατς το 1994: "Είχα ξυριστεί γιατί είχα μετά πως θα βγάζαμε πολλές φωτογραφίες".

Για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ: "Την σεζόν 1987-88 ήμουν αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα. Εκεί έγινε η πρώτη γνωριμία".

Για το αύριο του ΠΑΟΚ: " Εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος...".

Μαρκόπουλος: "Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να φέρει μεγάλες επιτυχίες"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέφερε: " Είναι μια μεγάλη ομάδα και οικογένεια ο ΠΑΟΚ. Οταν είσαι μέρος αυτής της ομάδας, νιώθεις κάτι πολύ δυνατό. Από άποψη επιτυχιών η κορυφαία στιγμή ήταν το Κύπελλο Κόρατς με την Στεφανέλ. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να φέρει μεγάλες επιτυχίες και αυτό που περιμένουν φίλαθλοι, έναν τίτλο".

Μπουντούρης: "Οταν έζησα τον κόσμο του ΠΑΟΚ, κάθε μέρα έκανα τον σταυρό μου"

Ο Νίκος Μπουντούρης υπογράμμισε: " Στον ΠΑΟΚ έκατσα 9 χρόνια. Ο Βεζυρτζής έκανε το μεγάλο βήμα για να έρθω. Εκανε την κίνηση-ματ. Μάλιστα την διαδρομή κόντεψε να σκοτωθεί... Δεν είναι αυτό μύθος. Παρ' ολίγο να τρακάρει. Εδωσε καλά ανταλλάγματα στον Ολυμπιακό Βόλου για να έρθω. Ημουν σε όλους τους τίτλους ως το 1998. Ηταν επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν τότε η ανερχόμενη δύναμη. Οταν έζησα τον κόσμο του ΠΑΟΚ, κάθε μέρα έκανα τον σταυρό μου που ήρθα σε αυτή την ομάδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ