ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Υπάρχει σύστημα υπέρ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού"

VOLLEY LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι "μπηχτές" του Ιβάν Σαββίδη για τα παράπονα του Παναθηναϊκού για τον Κύζα και ο τελικός του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το παρών στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ και μετά το τέλος της αναμέτρησης προχώρησε δηλώσεις που αφορούσαν τον τελικό του ποδοσφαίρου, τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου και την διαιτησία του ΠΑΟΚ - ΠΑΟΚ. Αναλυτικά:

" Είμαι λυπημένος με μία τέτοια αίθουσα γεμάτη, θέλαμε να νικήσουμε Απ’ το ματς φαινόταν ότι η τύχη ήταν με τη μεριά του Ολυμπιακού. Ο Στάροβιτς που τραυματίστηκε καθόρισε το αποτέλεσμα και είναι λογικό, αρέσει δεν αρέσει. Έτσι υπάρχει μία στενοχώρια μέσα μου.

Αλλά στην ερώτηση μου στον πρόεδρο του ερασιτέχνη τι θα ήθελε περισσότερο σήμερα ή το Σάββατο μου απάντησε ότι θέλουμε το Σάββατο και θα περιμένουμε το Σάββατο και αυτό είναι και το καλό".

Τι σκέφτεστε για το Σάββατο;
"Το τι θέλω το Σάββατο το έχω πει. Θέλουμε την κούπα, αυτό σκέφτομαι. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αγωνιστικά και στο παιχνίδι μας και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά είναι θέμα και ψυχολογίας και τύχης και σε ποιανού πλευρά θα είναι.

Σήμερα, στο βόλεϊ, είδαμε ότι ψυχολογικά ήμασταν κάπως κάτω, κάναμε πολλά λάθη εκεί που δεν έπρεπε. Εκεί που ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός.

Θέλω να περάσουν όλα καλά, γιορτινά και να πάρουμε την κούπα. Αυτό τον στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε και μετά θα δούμε μαζί με τον Ερασιτέχνη ποια τμήματα χρειάζονται τη στήριξή μου και θα βοηθάμε και σιγά σιγά θα ανεβαίνουμε. Πέρυσι η ομάδα του βόλεϊ είχε εξαγοράσει την καρδιά μου γι’ αυτό φέτος έκανα έτσι το πρόγραμμα μου ώστε σήμερα να είμαι εδώ, είχα ελπίδα, πίστευα αλλά τι να κάνουμε".

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά μέτωπα δικαστικά ποια είναι η άποψη σας;
"Και σε αυτό το θέμα δεν θα ήθελα να συζητήσω αλλά δυστυχώς αναγκάζομαι. Μερικές φορές μου φαίνεται αστείο αλλά αισθάνομαι ντροπή γι’ αυτούς. Ενενήντα χρόνια δούλευε το σύστημα στα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Έχει τόσο βαθιές ρίζες που σήμερα δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί ότι κάποιος μπορεί να κάνει κάποιες ενέργειες και αυτό είναι αστείο.

Σήμερα έχουμε πραγματικά δεδομένα και αυτά λένε ότι στον ΠΑΟΚ πρέπει να μιλήσουν με σεβασμό, πρέπει να σέβονται την άποψη του ΠΑΟΚ και όπως λένε συχνά στη Ρωσία να μιλούν στον πληθυντικό. Αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Με εμπλέκουν σε κάτι πολιτικά παιχνίδια, δεν βρίσκω λόγια, για ποιο λόγο το πολιτικό σύστημα μπορεί να φοράει κόκκινα κασκόλ και δεν μπορεί ούτε ένας υπουργός να φορέσει ασπρόμαυρο κασκόλ. Είναι τα χτυπήματα, είναι αγωνία και αν το δικαστικό σύστημα δείξει σεβασμό στο νόμο αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν.

Εμάς πάντα μας τιμωρούσαν και εμείς δεχόμασταν αυτή τη τιμωρία. Μόνο κατά τη δική μου παρουσία μας έχουν αφαιρέσει εννιά βαθμούς. Μας έχουν αφαιρέσει την πρόκριση στο Champions League. Αυτή τη σεζόν ξεκινήσαμε με μείον τρεις βαθμούς αλλά ποτέ δεν κλάψαμε. Αυτοί τώρα γιατί κλαίνε; Γιατί κλαίνε;

Πρέπει να αποδέχονται τη μοίρα τους και η μοίρα τους είναι η χθεσινή μέρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι είναι.

Θέλω να χαιρετήσω το φαν κλαμπ του ΠΑΟΚ από τη Νέα Υόρκη και είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί όταν ήμουν εκεί τους υποσχέθηκα ότι θα τους καλέσω στον τελικό του Κυπέλλου και σήμερα είναι μαζί μας και είναι πολύ καλό".

Για το πως πρέπει να πάει ο ΠΑΟΚ στο ματς του Σαββάτου;
"Πρέπει το Σάββατο να πάμε με καλή διάθεση, θέλω να αξιοποιήσω αυτή την δυνατότητα και να απευθύνω το λόγο στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ κοιτώντας στα μάτια τους. Μην δεχτείτε τις προβοκάτσιες, το παιχνίδι είναι πολύ σοβαρό και πολύ βρώμικο. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά και να δούμε σε αυτό τη δύναμή μας και την αυριανή μας μέρα. Το Σάββατο θέλω πάρα πολύ εμείς όμορφα και σωστά να πάρουμε την κούπα και να τη φέρουμε στη Θεσσαλονίκη.

Τα τρομακτικά πράγματα που έμαθα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να μην με αγγίξουν σαν άνθρωπο. Μη σκοτώνετε ο ένας τον άλλο, η ζωή κοστίζει και αξίζει πολύ περισσότερο απ' όσα μας φαίνεται και δυστυχώς δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα χθεσινά γεγονότα. Το παιδί ήρθε από την Κύπρο να χαρεί μαζί μας και δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε. Σαφώς εμείς θα παρακολουθούμε τα γεγονότα. Πως θα εξετάζονται και πως θα ψάχνουν τους υπαίτιους για το γεγονός αυτός και με κάθε ενέργειά μας και πράξη μας θα αποδεικνύουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία οικογένεια και τα συμφέροντα του κάθε μέλους της οικογένειας μας είναι και δικά μας συμφέροντα.

Σήμερα με τον Κο Μελισσανίδη στείλαμε μήνυμα σε όλους τους φιλάθλους και ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε δεμένοι με την μητέρα ιστορία, εννοώ την Κωνσταντινούπολη και αξίζουμε και τον σεβασμό και την προσοχή.

Βεβαίως θα στεναχωρηθώ αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά πιστεύω απόλυτα πώς θα μπορέσουμε να οργανωθούμε και να δείξουμε ένα όμορφο παιχνίδι όπως και με τον Παναθηναϊκό. Ο καημένος ο διαιτητής, καημένος γιατί στο ματς με τον Παναθηναϊκό έκανε λάθος υπέρ μας και ακόμα υπάρχουν υστερίες και δάκρυα στην Αθήνα, μέχρι και σήμερα. Λες και δεν είχαμε δει τίποτα απ' όσα λάθη είχαν συμβεί στο παρελθόν ή και σήμερα. Αλλά πολύ ψύχραιμα πρέπει να το ξεπεράσουμε και αυτό.

Τονίζω ξανά ότι θέλω να ευχηθώ καλή τύχη το Σάββατο. Απόλυτη ψυχραιμία αλλά τα λόγια ανήκουν σε εσάς. Σαφώς πέρυσι ήταν πιο εύκολο να μιλήσετε, είμαι όμως πολύ χαρούμενος που σε όλες τις κατευθύνσεις του αθλητισμού χαιρόμαστε και στενοχωριόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Σήμερα συναντήθηκα με το χάντμπολ και μιλήσαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Είναι πολύ καλό όταν προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Η ομάδα του βόλεϊ μου χαρίζει τα συναισθήματα και για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά να μου στέλνει μήνυμα ο γιος μου και να μου λέει να μην ξεχάσω να πάω στο βόλεϊ. Εύχομαι πολλές αγωνιστικές επιτυχίες".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ