ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Θέλω το Κύπελλο, αλλά όχι με τις μεθοδολογίες άλλων"

Σαββίδης: "Θέλω το Κύπελλο, αλλά όχι με τις μεθοδολογίες άλλων"
Σαββίδης

Συνέντευξη από τη Νέα Υόρκη με σημαντικές τοποθετήσεις από τον Ιβάν Σαββίδη που προανήγγειλε... κάθαρση για τη μερίδα οπαδών που αποτελούν καταστροφική δύναμη για τον ΠΑΟΚ.

Αποκαλυπτικός σχετικά με το τι σκέφτεται γύρω από τον ΠΑΟΚ, το παρόν και το μέλλον της ομάδας, εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στη Νέα Υόρκη και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Metrosport".

Ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου" αναφέρθηκε στην ανάγκη ο ΠΑΟΚ να μάθει από τα λάθη του τα προηγούμενα χρόνια και να προσπαθήσει να πάρει το Κύπελλο, μίλησε για μία μερίδα κόσμου που αποτελεί εσωτερική καταστροφική δύναμη για τον ΠΑΟΚ και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του, χρησιμοποιώντας μεθοδολογία άλλων ομάδων με τη διαιτησία.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το μήνυμα που στέλνει στους Πόντιους και το τι σημαίνει Πόντος για εκείνον: "Στη συνάντηση που είχα με τους προέδρους των Ποντίων και του Ποντιακού ελληνισμού είπα ότι είχα εξαιρετικά συναισθήματα, γιατί έχω δει έναν πραγματικό ποντιακό ελληνισμό στην Αμερική. Με τις παραδόσεις, τις πραγματικές που έχετε διατηρήσει. Μπορώ να απαντήσω με μία λέξη, ο Πόντος είναι τα πάντα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά για εμένα είναι τα πάντα. Καμαρώνω γιατί είμαι Πόντιος, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχω αυτή την ανατροφή. Και από τα παιδικά μου χρόνια έχω συνηθίσει να ακούω τα ίδια πράγματα".

Για τον μεγάλο στόχο του στη συμπλήρωση 90 χρόνων ιστορίας του ΠΑΟΚ φέτος: "Συμπληρώνουμε 90 χρόνια τεράστιας ιστορίας, πάντα ήθελα να είμαι αντάξιος αυτής της ιστορίας, αλλά εκείνο το τμήμα που θα γραφεί με την δική μου συμμετοχή θα είναι η ιστορία των πιο λαμπρών επιτυχιών και νικών. Θέλω σε αυτή την ιστορία, ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα με μεγάλα ευρωπαϊκά στάνταρ. Στην ζωή μου έχω δύο αξίες. Τον Πόντο και τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων που επί επτά χρόνια έκαναν διαπραγματεύσεις για να πάρουν μία ομάδα. Υπάρχουν λύπες, όμως αυτό είναι το νόημα της ζωής. Το πιο σημαντικό είναι αυτές οι λύπες να μην με απομακρύνουν από τον στόχο μας. Ο ΠΑΟΚ θα είναι δυνατός, ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι νοσταλγία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων".

Για το αν πείσμωσε περισσότερα μετά από όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και τις αντιδράσεις του κόσμου μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή: "Εγώ νομίζω ότι οι φίλαθλοι με δοκιμάζουν. Εγώ θα ήθελα να μοιράσω τους φιλάθλους σε δύο κατηγορίες. Οι φίλαθλοι οι πραγματικοί, οι οποίοι κοιμούνται και ονειρεύονται με το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν ποτέ ενέργειες που θα καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ. Και υπάρχει ένα άλλο τμήμα που αποτελούν μία εσωτερική καταστροφική δύναμη. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Ούτε εγώ, αλλά ούτε καμία ξεχωριστή ομάδα των φιλάθλων. Αν θα αναγκασθώ να ξεκαθαρίσω, θα αναγκαστώ να το κάνω. Αν αυτή η ομάδα ανθρώπων θέλουν να δουν την δύναμη μου, θα την δουν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τους φιλάθλους του. Όλη η περιουσία, όλα όσα έχει ο ΠΑΟΚ είναι η δύναμη και η αγάπη των φιλάθλων. Και δεν πρέπει να είναι εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν έχω αλλάξει την κατεύθυνση, Είχα όμως στεναχωρηθεί, όχι επειδή κάποιος φώναξε στην κατεύθυνση μου πως έκανα λίγα ή δεν έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω. Εάν αισθανθούμε ότι στην Τούμπα δεν αισθανόμαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουμε την διεύθυνση. Αλλά από την ομάδα με απαράδεκτες συμπεριφορές θα περάσουμε στη ομάδα με μεγαλοπρέπεια και μεγαλείο. Όσα χρόνια κι αν κάνω λάθη, θα τα διορθώνω και θα προχωράω μπροστά".

Για τη φράση του έξω από το Καραϊσκάκη ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξουν οι Έλληνες: "Θα ξεκινήσω από το παράπονο για τους Έλληνες. Είναι τεράστιο θέμα. Εγώ το είπα σκεπτόμενος και συνειδητοποιώντας πως με καταλαβαίνουν. Η ερώτηση που μου είχαν θέσει τότε, τι πρέπει να αλλάξουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ είπα πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες. Και σήμερα το λέω, ότι μέχρι την στιγμή που ο Έλληνας θα αλλάξει την στάση του απέναντι στον εαυτό του αλλά και απέναντι στο πρόβλημα, δεν θα έρθει κανείς από έξω για να λύσει αυτά τα προβλήματα. Για αυτό είπα ακριβώς πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες".

Για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου: "Από τους τρεις στόχους μας έμειναν δύο υλοποιήσιμοι. Πρέπει να παλέψουμε, να αγωνιστούμε για το Κύπελλο. Βεβαίως για όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Και εγώ θα το επιδιώξω αυτό. Ο δεύτερος στόχος είναι η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος, εγώ δεν αλλάζω ποτέ τους στόχους μέχρις ότου υπάρχει θεωρητική δυνατότητα επίτευξης τους. Εγώ νομίζω πως έχουμε κάθε δυνατότητα και κάθε λόγο να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Δεν θα ήθελα με τίποτα να χρησιμοποιήσω τους ίδιους κανόνες και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν άλλες ομάδες με την διαιτησία. Σήμερα (σ.σ. χθες) είμαι πολύ ευτυχισμένος, όχι επειδή κερδίσαμε τον Αστέρα που το είχαμε ανάγκη. Πολύ περισσότερο πριν το ματς του κυπέλλου. Πολύ περισσότερα γιατί θα είχαμε κάνει δύσκολο τον επόμενο στόχο μας αν δεν κερδίζαμε".

Για τις επαφές του με τους φίλους του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη: "Όταν ήρθα στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή είχα πει ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δω το παιχνίδι με τους φιλάθλους. Είχα μία τόσο ζεστή υποδοχή από τους φιλάθλους και σε μία φάση αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου, σα να είμαι στην Τούμπα. Και αυτό το τονίζω, επειδή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα και απόλυτα πως η Τούμπα είναι το σπίτι μου. Και βεβαίως πιστεύω ότι η αγάπη που τρέφουν οι φίλαθλοι για την ομάδα δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο σύλλογο. Και όταν βλέπαμε το ματς μαζί και ο διαιτητής σταματούσε το παιχνίδι με οφσάιντ, οι φίλαθλοι μου έλεγαν πως δεν είμαστε άλλη ομάδα και σωστά έκανε ο διαιτητής και σταμάτησε. Και μου άρεσε πολύ η έκφραση ενός φιλάθλου στην Νέα Υόρκη που είπε πως ένας δικός μας ήταν ένα στρέμμα… οφσάιντ. Καταλαβαίνω πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να αντιστοιχώ σε όλους τους ποιοτικούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για αυτούς που δημιουργούν προβλήματα θα διεξάγουμε την διαδικασία κάθαρσης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ