ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Θέλω να βασανίζεται το αθηναϊκό ποδόσφαιρο 90 χρόνια από τώρα"

Σαββίδης: "Θέλω να βασανίζεται το αθηναϊκό ποδόσφαιρο 90 χρόνια από τώρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε οργισμένος για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Μόσχα. Τι αποκάλυψε αναφορικά με τα σχέδιά του για το τηλεοπτικό κανάλι που ετοιμάζει.

Τοποθετήσεις που θα συζητηθούν για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το επετειακό έτος "Ελλάδα-Ρωσία 2016" ο Ιβάν Σαββίδης.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους που ταξίδεψαν στη Μόσχα, εμφανίστηκε οργισμένος για όσα συνέβησαν στο "Καραϊσκάκης", ενώ αποκάλυψε τα σχέδια του και για το τηλεοπτικό κανάλι που ετοιμάζει.

Όλα αυτά θα τελειώσουν πολύ άσχημα

Όπως μεταφέρει το " pontos-news.gr, όταν η κουβέντα έφτασε στον ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος του τόνισε:

"Για αυτό αγαπάω τη Θεσσαλονίκη. Είναι η δικιά μου πόλη και θα είναι η δικιά μας πόλη. Και εκεί όλοι, θα είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ", είπε με χαμόγελο βάζοντας στην κουβέντα και την άλλη του αγάπη. Μίλησε μάλιστα και για τον πρόσφατο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

"Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω αυτό που συνέβη στον αγώνα. Τι ήταν αυτό; Εγώ αν φοβάμαι κάτι είναι μόνον ο Χριστός και ο εαυτός μου. Ενώ αυτοί προκαλούν. Όλα αυτά θα τελειώσουν πολύ άσχημα. Γι’ αυτό εγώ λέω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι η μοναδική σωστή ομάδα στην Ελλάδα.

Και 90 χρόνια από τώρα, όσα τα χρόνια που ο ΠΑΟΚ παιδεύτηκε και βασανίστηκε μέχρι σήμερα, θέλω να βασανίζεται το αθηναϊκό ποδόσφαιρο".

Μίλησε μάλιστα για την αναστολή του αγώνα και τις παλινωδίες του διαιτητή κάνοντας λόγο για "παιδικό σταθμό":

"Έντεκα λεπτά παράταση - κοροϊδία. Πρώτα πλησιάζει ο διαιτητής και λέει φύγετε και μετά λέει όχι επιστρέψτε!".

Οι αποκαλύψεις για το κανάλι που σχεδιάζει

Μεγάλο μέρος των τοποθετήσεων του Σαββίδη αφορούσε στιο τηλεοπτικό κανάλι που ετοιμάζει. Αρχικά, μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με υφιστάμενα κανάλια:

"Προκειμένου να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, εξετάζουμε τη λύση της εξαγοράς αλλά στα υφιστάμενα κανάλια υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Με τον Alpha δεν κάνουμε διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι εξαρχής η θέση μας. Δεν θέλω να κάνω διαπραγματεύσεις με ανθρώπους που συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο.

Όσον αφορά το Μega, είναι πολύ ενδιαφέρον κανάλι με τεράστιο αρχείο, βρίσκεται εντός των ενδιαφερόντων μας αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει τεράστια προβλήματα και φοβάμαι ότι θα πάει μέσω πτωχευτικής διαδικασίας. Όσο για τα υπόλοιπα κανάλια, συζητάμε".

Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του με την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα ακρόασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναφέρθηκε και στην συζήτηση για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες στο Συμβούλιο της Επικρατείας:

"Είναι τρομερή η κατάσταση. Για τα κόμματα υπάρχει ένας κανόνας: Όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν αυτά τα κόμματα είχαν συνείδηση, δεν θα έθεταν το θέμα να επιστραφούν 90 εκατομμύρια. Δεν ξέρουμε τι απόφαση θα βγάλει το ΣτΕ. Ομολογώ όμως ότι δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Υπήρξε κάποιος νόμος βάσει του οποίου πούλησαν τις άδειες· εμείς πληρώσαμε και αγοράσαμε τις άδειες. Θα έπρεπε με την ανακοίνωση του διαγωνισμού να έχει αποφασιστεί αν είναι νόμιμη η διαδικασία. Τι συμβαίνει εδώ; Γίνεται κάποια απάτη στο επίπεδο του κράτους;

Ο κόσμος χρειάζεται χρήματα και είναι πολύ ευτυχής συγκυρία που ένα τόσο μεγάλο ποσό ήρθε από το πουθενά. Τι θα γίνει όμως αν το δικαστήριο βγάλει απόφαση ότι ο νόμος είναι κακός και τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν; (και θα υπάρξουν και ρήτρες και ποινές). Έχει τόσα πολλά λεφτά ο ελληνικός λαός και το κράτος, για να τα πετάμε;

Μιλάμε για 190 τώρα και 350 εκατομμύρια στο σύνολο!. Αυτό που κάνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι μου δίνει τη δυνατότητα να μην χάσω ούτε την άδεια ούτε το ποσό που έχω καταθέσει, γιατί δια της νομικής οδού μπορώ να ζητήσω οι 90 ημέρες να αρχίσουν να μετρούν μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Ακόμη, αποκάλυψε το προφίλ του νέου καναλιού που θα δημιουργήσει αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ένα μεγάλο τμήμα του καναλιού θα αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο (εν ολίγοις επιχειρήσεις), ένα δεύτερο θα δίνει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική Διασπορά, έπειτα έχει αποφασίσει "οπωσδήποτε ιδιαίτερη θέση για την ορθοδοξία, καθώς και για τον ποντιακό ελληνισμό". Όλα τα υπόλοιπα θα είναι "ό,τι απαιτεί η αγορά".

Πληρώνω το εισιτήριο κόστους

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτησή του περί του πώς αντιμετωπίζεται η προσπάθειά του να εισέλθει στην εντός ελληνικής επικράτειας κοινωνία:

"Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι δικιά σας χώρα", είπε στον στενό κύκλο των δημοσιογράφων απευθυνόμενος ουσιαστικά στον κόσμο.

"Εμείς, οι άνθρωποι που πήραμε ελληνική ιθαγένεια 10 χρόνια πριν, θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι και δικιά μας χώρα [...] Φανταστείτε ότι ήρθα και σας λέω "παιδιά κάντε λίγο πιο πέρα να καθίσω και εγώ". Εσείς κάθεστε. Έχετε βολευτεί... Εγώ ήρθα και είπα και στο ποδόσφαιρο "κάντε λίγο στην άκρη".

Και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες λέω "κάντε λίγο στην άκρη" και αντιλαμβάνομαι έναν θυμό.

Για να κάνω λοιπόν την κατάσταση πιο ομαλή πρέπει να ξοδέψω χρήματα. Είναι το κόστος του εισιτηρίου εισόδου! Εγώ κι εσύ έχουμε ίδια διαβατήρια. Ίδια. Αλλά εσένα δεν σε ρωτάνε γιατί θέλεις να γίνεις δημοσιογράφος. Εμένα με ρωτάνε όμως "γιατί θέλεις να αγοράσεις το κανάλι".

Το θέλω! Σήμερα το πρωί ξύπνησα και ονειρεύτηκα ότι θέλω να γίνω καναλάρχης. Γιατί έχει σημασία; Εγώ δεν λέω ψέματα, δεν ξεγελώ. Εγώ το αγοράζω".

Εκεί όπου κείτεται ο Καποδίστριας

Τέλος, εξέφρασε, έμμεσα δυσφορία για τη στάση του του προέδρου της ΝΔ. Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντί του με αιχμή τη διαδικασία αδειοδότησης και υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσα να κάνει θα ήταν να μπει στην πολιτική.

"Φανταστείτε για ένα δευτερόλεπτο... Συζητάμε τώρα για ένα μικρό πράγμα που προκαλεί μεγάλη αντίδραση -γιατί και το θέμα της τηλεόρασης είναι μικρό πράγμα. Φανταστείτε τώρα να αρχίσω να μπαίνω στην πολιτική. Πιστεύω ότι σε αυτήν την περίπτωση θα κείτομαι κι εγώ εκεί όπου κείτεται ο Καποδίστριας", είπε χαρακτηριστικά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ