ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Θα δώσω ένα τέλος σε όλα αυτά"

Σαββίδης: "Θα δώσω ένα τέλος σε όλα αυτά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης κατά την αποχώρηση του από τη Μίκρα, αμέσως μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι. Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα μετά το νέο κρούσμα βίας που σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια του ημιτελικού Κυπέλλου στο γυναικείο χάντμπολ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αμύντα Αμυνταίου. Περίπου 40 κουκουλοφόροι μπήκαν με σιδηρολοστούς και καπνογόνα στο κλειστό της Μίκρας και έσπειραν τον πανικό, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ανάμεσα στους θεατές βρισκόταν και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μετά τα επεισόδια αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή του, όπως σημειώνει η εφημερίδα "Metrosport", ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ρωτούσε τον έφορο του ανδρικού τμήματος χάντμπολ Γρηγόρη Πετρίδη εάν τελικά θα ολοκληρωθεί ο αγώνας. Εκείνος του απάντησε:

"Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι με τα όσα έγιναν. Είναι κρίμα που ήρθατε να δείτε έναν αγώνα χάντμπολ και έγιναν αυτά. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το κύπελλο για να σας δώσουμε χαρά".

Μάλιστα, ο Σαββίδης έκανε και μία δήλωση που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, τόνισε: "Κινούμαι προς την κατεύθυνση για να δώσω ένα τέλος σε όλα αυτά".

Δικογραφία για τέσσερα άτομα

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε επίσημη ενημέρωση για τις συλλήψεις που έκανε και τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν με τα χθεσινά επεισόδια. Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνησης Θεσσαλονίκης: "Συνελήφθησαν δύο άτομα και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο, για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Η κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων και την ταυτοποίηση δύο επιπλέον ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στη διάπραξη αδικημάτων βίας με αφορμή αθλητική εκδήλωση, που έλαβε χώρα χθες (13-02-2016).

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 18, 20, 25 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «διατάραξη κοινής ειρήνης», «απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών», «απλή σωματική βλάβη», «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», παράβαση «Νόμου περί όπλων» και «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 13-02-2016 κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνα χειροσφαίρισης γυναικών, στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρα-3, ομάδα ατόμων, αφού εισήλθε στο εσωτερικό, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν σε φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον εν λόγω αγώνα και προκάλεσαν φθορές.

Από την αστυνομική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, ο οποίος και κατείχε ρόλο οργανωτή των προαναφερόμενων γεγονότων, ο παραπάνω 25χρονος, ο οποίος αναζητείται.

Επίσης, έξω από την παραπάνω αθλητική εγκατάσταση, έλαβε χώρα συμπλοκή μεταξύ ατόμων, από την οποία προέκυψε η σύλληψη δύο ημεδαπών (του 18χρονου και του 20χρονου), από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ