ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως"

Σαββίδης: "Ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως"

Σφοδρή επίθεση του Ιβάν Σαββίδη στην ΕΠΟ και το "σύστημα" που θέλει να καταστρέψει. "Καλύτερα να μην έχεις τίτλο, παρά να έχεις εξαγορασμένο τίτλο" τόνισε χαρακτηριστικά (AUDIO).

Τις σκληρές και άκρως καυστικές τοποθετήσεις που κάνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, συνέχισε ο Ιβάν Σαββίδης μέσω συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο ελληνικό γραφείου Τύπου σε όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε για "το σύστημα που πρέπει να διαλύσουμε" στο ποδόσφαιρο, υπογράμμισε "κοιμάμαι και ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως!" και τόνισε: "Καλύτερα να μην έχεις τίτλο, από το να έχεις έναν εξαγορασμένο τίτλο".

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης:

Για τα χρέη του ΠΑΟΚ που εξόφλησε και δεν άκουσε ούτε ένα ευχαριστώ: "Προσβάλλομαι όταν μιλάνε για 11 εκατομμύρια. O ΠΑΟΚ έχει ξεχρεώσει πάνω από 37 εκατομμύρια ευρώ. 22 εκατομμύρια ήταν ρυθμισμένα χρέη και τα έχω ξεχρεώσει και τα 11 εκατομμύρια για τα οποία εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις. Και γνωρίζετε ότι στα ελληνικά δικαστήρια οι υποθέσεις μπορεί να μείνουν ανοιχτές για 10-15 χρόνια. Αν δεν λάβουμε υπόψη τους τρέχοντες φόρους, ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει σχεδόν 33 εκατομμύρια φόρων από τα παρελθόντα έτη.

Η ερώτηση είναι τι κάνουν στην Ελλάδα και τι δεν έχει κάνει ο Πόντιος από τη διασπορά. Στην Ελλάδα θα ήταν δίπλα για να έπεφτε ο ΠΑΟΚ κατηγορία, όλα τα χρέη θα είχαν διαγραφεί και από καθαρή σελίδα ανεβαίνεις μπροστά. Ο Πόντιος της διασποράς πίστεψε ότι το δικό του το παράδειγμα το προσωπικό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή, αν θες να σώσεις τη χώρα πρέπει να πληρώσεις τους φόρους. Πρέπει να πληρώσεις τις οφειλές και εγώ τις πλήρωσα.

Δεν έχω λάβει από το κράτος ούτε καν συναισθηματική ικανοποίηση που πλήρωσα τα χρέη. Ούτε καν ένα ευχαριστώ δεν άκουσα. Και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να αποτελέσει παράδειγμα ως ομάδα που είναι μοναδική που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Είμαστε πρωτοπόροι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε απόλυτα καθαροί. Αλλά σαφώς δεν το κάναμε αυτό για να μας βοηθήσουν να γίνουμε πρωταθλητές. Είναι ένας άλλος δρόμος αυτός, εξαιρετικά δύσκολος, τον οποίο θα διανύσουμε εμείς προκειμένου να διαλύσουμε το σύστημα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόβλημα: Δεν μπορεί να είναι δεύτερη ομάδα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να γίνει πρώτη. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ψυχή μου αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρω".

Για την Ομοσπονδία που θέλει να είναι πάνω από τον νόμο: "Το τρομερό είναι ότι κάθε μέρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο πέφτει σε χαμηλότερο επίπεδο και αυτό συμβαίνει επειδή στην Ελλάδα τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι πάνω από το δημόσιο. Ο ποδοσφαιριστής θεωρεί ότι το δικό του προσωπικό συμφέρον πρέπει να είναι πάνω από της ομάδας. Και οι υπάλληλοι της ομάδας το ίδιο. Ομάδα ποδοσφαίρου θεωρεί ότι το δικό της συμφέρον είναι πάνω από το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ελληνικό ποδοσφαιρο στο πρόσωπο της Ομοσπονδίας θεωρεί ότι τα συμφέροντά του μπορεί να είναι πάνω από τα συμφέροντα της χώρας. Εκεί είναι το περίεργο. Η Κυβέρνηση λέει ότι εμείς χρειαζόμαστε τάξη στα γήπεδα, ενώ η Ομοσπονδία απαντάει "όλα καλά". Η κυβέρνηση λέει ότι τα πρόσωπα για τα οποία κινείται ποινική διαδικασία δεν πρέπει να έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία λέει ότι είναι δικιά μας θέση. Ο ελληνικός νόμος λέει το ένα πράγμα, ενώ ο κανονισμός της Ομοσπονδίας λέει διαφορετικά πράγματα από τον εθνικό νόμο. Δεν μπορεί η ομοσπονδία να είναι πάνω από το νόμο και μέχρι τη στιγμή που θα καταστρέψουμε αυτό το σύστημα δεν υπάρχει προοπτική. Θα υπάρχει προοπτική μόνο για το ξεχωριστό ιδιωτικό πρόσωπο. Και δεν έχει σημασία αν θα είναι η παρούσα ομάδα ή κάποια άλλη στο προσκήνιο".

Για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο που θέλει να διαλύσει: "Εγώ είμαι τυχερός με τον ΠΑΟΚ, καθώς όλα αυτά τα 90 χρόνια είχε την ίδια άποψη με μένα, την ίδια αρχή: Καλύτερα να μην έχεις τίτλο, από το να έχεις έναν εξαγορασμένο τίτλο. Έτσι ζούμε και εμείς. Εγώ κοιμάμαι και ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως! Μόνο τότε στην Ελλάδα θα μπορέσει να υπάρξει υγιές ποδόσφαιρο".

Για τον στόχο ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι ΠΑΟΚτσής: "Εφόσον εμείς θέλουμε το καλό πρέπει να καταλάβουμε, σε όλα τα πράγματα, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα και Πελοπόννησος. Στην Ελλάδα εντάσσεται και η Βορειοανατολική Ελλάδα όπου κατοικούν 58% μουσουλμάνοι. Και γι΄αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε και να προβληματιζόμαστε. Σε 10 χρόνια εκεί θα έχουμε νέο Κόσοβο, αλλά με ιδιαιτερότητα την ελληνική. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποτελέσει και εργαλείο για υγιή τρόπο ζωής. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το φαινόμενο των φιλάθλων και γι΄ αυτό το λόγο οι φίλαθλοι διαχειρίζονται την κατάσταση. Δυστυχώς δεν μπορώ και δεν θέλω να μιλήσω γι΄ αυτό το θέμα ότι τέτοια αντιμετώπιση δεν μπορεί να μην περιορίσει τα γεωγραφικά σύνορα. Αν όλοι εμείς ανησυχούμε για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί που γνώρισα μου λένε ο ένας είναι ο Ολυμπιακός, ο άλλος Παναθηναϊκός, ο άλλος ΑΕΚ. Λάθος έπρεπε να είναι με την Ελλάδα. Και για αυτό στόχος μας είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας να είναι ΠΑΟΚτσής!".

Για το αν ο ίδιος θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική: "Εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι ο πολιτικός δεν μπορεί να επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους μέσω του μεταφραστή και μάλλον είναι ξεκάθαρη η απάντηση στην ερώτηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω ή δεν θα συμμετάσχω στις διαδικασίες, το κάνω 20 χρόνια. Επειδή ο πόνος μου είναι η κατάσταση του ποντιακού ελληνισμού με άμεσο αποτέλεσμα της άρνησης της ελληνικής πολιτικής να κοιτάξει την αλήθεια στα μάτια. Θεωρώ ότι με την αυτογνωσία και τον σεβασμό ο υπουργός παιδείας έπρεπε να παραιτηθεί. Όχι να απαιτούμε, ο ίδιος έπρεπε να πει "με συγχωρείτε κάποιον πλήγωσα". Έπρεπε να φύγει".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ