ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Έτοιμοι για ανακαίνιση της Τούμπας, ο Τσίπρας δίνει κι άλλη έκταση"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να πάει σε ανακαίνιση της Τούμπας, αν το αποφασίσει ο κόσμος, σημείωσε όμως ότι ο πρωθυπουργός του υποσχέθηκε έκταση αν αποφασίσει να κάνει γήπεδο αλλού. Τι είπε για τη νέα εποχή στην ΕΠΟ, για αθλητικό κέντρο, τα πλοκάμια του στοιχήματος και την επιστροφή Σαλπιγγίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε σημαντικές αποκαλύψεις στη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης (παρόντων των βετεράνων Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Γιώργου Τουρσουνίδη, Κυριάκου Αλεξανδρίδη και Φιλώτα Πέλλιου). Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας της ομάδας και αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε έκταση για γήπεδο.

Αρχικά, μίλησε για τους παίκτες του ΠΑΟΚ με αφορμή την τιμωρία του Πέλκα: "Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι δυνατοί και να έχουν κάκαλα. Αυτό όμως μπορεί μερικές φορές να μας οδηγεί και σε λάθος κινήσεις. Ο Πέλκας μπορεί να μας χάρισε μία σημαντική, αλλά χάσαμε και έναν παίκτη για τα επόμενα παιχνίδια".

Για το θέμα του νέου γηπέδου:
"Είμαστε σε σύσκεψη μέσα στην ομάδα, αλλά και με την πολιτεία. Για μένα το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πιο σημαντικό από ένα πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα σύγχρονο γήπεδο και αυτό θα κάνουμε. Δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο, αν είναι να κατασκευάσουμε ένα νέο γήπεδο ή να ανακατασκευάσουμε την Τούμπα. Θα κάνουμε μια έρευνα μέσα στους φιλάθλους. Θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε την καρδιά του ΠΑΟΚ σε άλλο μέρος;

Αυτό με ανησυχεί και δεν θέλω να πάρω μία τέτοια απόφαση. Πλήρης ανακαίνιση της Τούμπας είναι η θέση μου. Αλλά αν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θέλουν καινούργιο μέρος, η πλειοψηφία δηλαδή τότε θα κινηθούμε εκεί. Ο πρωθυπουργός λέει πως αν πάρεις την απόφαση να φύγεις θα σας παράσχουμε έκταση. Αν ασχοληθείς με την ανακαίνιση είμαστε μισό βήμα πριν από την λήψη της απόφασης. Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα".

Για την εθνική ομάδα:
"Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να στηριχθεί στα ταλέντα, αλλά αυτά τα ταλέντα πρέπει να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο. Μακάρι να δώσει ο θεός και οι δικές μας ιδέες να μπουν στις βάσεις της ΕΠΟ, τότε θα χαρίσουμε 10-15 γήπεδα έτσι ώστε να μπορούν τα μικρά παιδιά να παίζουν σε σωστά γήπεδα ποδόσφαιρο. Πάντα, στους συναδέρφους μου, τους ιδιοκτήτες, τους ρωτάω για ποιο λόγο δεν κάνουν καλούς αγωνιστικούς χώρους για τις ομάδες τους. Δεν είναι δυνατόν να δίνουν λεφτά σε παίκτες και να τους έχουν σε τέτοια γήπεδα. Ακόμα και στην Μεσήμβρια, που είναι τα δικά μας γήπεδα, τραυματίστηκε ο Πρίγιοβιτς.

Ακόμα και εμείς χάνουμε παίκτες και χάνουμε βαθμούς. Θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε η νέα ΕΠΟ, πέρα από την διαφάνεια, να είναι μια ΕΠΟ υψηλού επαγγελματικού επιπέδου. Αυτή την ιδέα θέλω να προωθήσω. Σε αυτή τη σεζόν, το πρωτάθλημα το χάσαμε μόνοι μας. Και αν το χάσουμε για τρεις πόντους, θα σκεφτόμαστε ότι έπρεπε να είχαμε πάει να παίξουμε τον δεύτερο ημιτελικό πέρυσι. Όμως, αν δεν το είχαμε κάνει αυτό, θα είχαμε χάσει μια ευκαιρία. Είχαμε την ανδρεία ότι είπα κάτι, και το κάναμε. Όταν με βρίζουν, το καταλαβαίνω, μη νομίζετε ότι κοιμάμαι".

Για τα άλλα τμήματα:
"Θα είναι αμαρτία αν πει κανείς ότι δεν τους βοηθάω. Πρακτικά, δίνω τις κατευθύνσεις στον ΑΣ ΠΑΟΚ διότι θέλουμε να κάνουμε κάτι σωστό. Ο κ. Κατσαρής είναι εκείνος που διαχειρίζεται τα χρήματα. Εμείς πληρώνουμε μεγάλο ποσό για την ενοικίαση του γηπέδου. Εκτός από αυτό, εμείς στηρίζουμε ενεργά το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ. Και δεν εννοώ ότι δίνουμε μια φορά χρήματα, και τέλος. Τους στηρίζουμε πλήρως.

Δίνουμε χρήματα για να λυθούν προβλήματα του παρελθόντος, και αυτά τα χρήματα αφαιρούνται από άλλα αθλήματα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Με την Σάλκε ήρθε πρόστιμο και τιμωρία. Πρέπει να ενσωματωθούμε στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπήρχε στο ματς με την Σάλκε ένα πανό που θεωρήθηκε ρατσιστικό. Γιατί το κάναμε αυτό; Ο τυφλός δεν βλέπει, και ο κουφός δεν ακούει. Και τι καταλάβαμε; Πληρώσαμε ένα πρόστιμο. 23.000 Ευρώ. Αυτά τα λεφτά θα πηγαίνανε σε μια υγιή κατεύθυνση.

Αν βγάλετε και 100-150.000 Ευρώ από τα χρήματα που θα χαθούν λόγω της κλειστής θύρας, το ποσό μεγαλώνει. Πρέπει όμως να πω πως η Τούμπα έχει αλλάξει αρκετά. Κάποτε δίναμε πολλά περισσότερα χρήματα. Θα έρθει η μέρα που όλοι θα καταλάβουν ότι με τέτοιες κινήσεις αφαιρούνται χρήματα από την οικογένειά μας. Είμαι διατεθειμένος να δημιουργήσω και άλλα τμήματα για τον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι η καρδιά. Το μπάσκετ θα το στηρίξουμε. Εγώ μπορώ αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρω πλήρως υπό την σκέπη μου.

Τους έχω πει "δουλέψτε καλά και εμείς είμαστε εδώ". Πληρώνουμε τα χρέη. Σε δυο μήνες ο κ. Κατσαρής θα έρθει με ένα χαρτί στο γραφείο μου και εμείς θα στηρίξουμε τις θέσεις του. Οτιδήποτε σχετίζεται με το άσπρο και το μαύρο, θα είμαι εκεί. Και κάθε μέρα ζητάω από τον Θεό να μπορώ να βοηθάω. Το πιο σημαντικό είναι να μη μπορεί κανείς στην Ελλάδα να σκεφτεί να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ. Νιώθω ότι οι φίλαθλοι με στηρίζουν. Και εγώ με επιχειρηματικό τρόπο θα κάνω αυτό που πρέπει διότι έχω την δύναμη. Όσο θα νιώθω αυτή τη στήριξη, αυτό θα κάνω. Όταν έλεγα ότι δεν θα κατέβουμε στον ημιτελικό, ένιωθα ότι όλοι οι φίλαθλοι ήταν μαζί μου".

Για την επέκταση των ακαδημιών στην Αμερική:
"Είναι πολύ ενδιαφέρον το ερώτημά σας. Ο ΠΑΟΚ επενδύει στις ακαδημίες περισσότερα από όλες οι ομάδες μαζί. Στην Ελλάδα έχουμε περισσότερες από 70 ακαδημίες. Έχω συζητήσει με όλους στις ακαδημίες. Υπάρχουν στελέχη που δεν μου αρέσουν... Θέλω οι ακαδημίες μας να είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Θα έρθουν ειδικοί είτε από Ολλανδία – Βέλγιο, είτε από Ισπανία - Πορτογαλία για να βελτιώσουν τα πράγματα. Όσο για την Αμερική, αν έρθουν άνθρωποι και μου που οτι μπορούν να τρέξουν μια τέτοια κίνηση, είμαι έτοιμος να δώσω την εντολή να προχωρήσουμε. Δεν θέλω όμως να την ανοίξουμε για να την ανοίξουμε, αλλά για να κάνουμε κάτι σωστό".

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί η ομάδα στην Αμερική:
"Τώρα με αυτό που μου λέτε, είναι σα να ακούω τον γιο μου, που μου λέει να πάμε σε όλο το κόσμο. Κάθε χρόνο ξεκινάμε τόσο νωρίς τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια... ο Σαλπιγγίδης το ξέρει καλά αυτό. Η σεζόν τελείωνε αργά και ξεκινούσε νωρίς. Πρέπει σύντομα να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα για να έχουμε χρόνο για κάτι τέτοιο".

Για τις σκέψεις του για αθλητικό κέντρο:
"Θα πάμε κάπου αλλού. Θέλω κάτι μεγαλύτερο, κάτι καλύτερο, το καλύτερο στην Ελλάδα. Ίσως η Μεσημβρία να μείνει στις ακαδημίες της ομάδας. Εκεί (στην Μεσημβρία) έχουμε κάνει πολλές κινήσεις. Θέλω όμως να βρούμε μια καλύτερη τοποθεσία. Στην Θέρμη υπάρχει ένας καλός χώρος και η θερμοκρασίες είναι καλύτερες από ότι στην Μεσημβρία. Θέλουμε ένα προπονητικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να γίνονται και φιλικά παιχνίδια".

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ:
"Ο δικός μας στόχος είναι να η μπούμε σε ένα στάδιο που όλοι θα είναι εναντίον μας. Θα πρέπει να γίνουμε εγγυητές αυτού που θέλουμε τόσα χρόνια. Το μεγαλείο του ΠΑΟΚ μπορεί να λάμψει μόνο σε ένα καθαρό περιβάλλον. Αυτό είναι το στάτους του συλλόγου. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική ένωση που δεν στηρίζει τις ιδέες του ΠΑΟΚ. Έχουν όλοι καταλάβει ότι αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ είναι το σωστό.

Εμείς προσπαθούμε σε μια κατεύθυνση και συμβαίνουν πράγματα προς άλλη κατεύθυνση. Βρώμικα πράγματα που έχουν σχέση με το στοίχημα. Θα τα κόψουμε αυτά τα πλοκάμια. Υπάρχουν ομάδες που όταν παίζουν εναντίον μας δεν νοιάζονται να κερδίσουν, αλλά να χτυπήσουν τους παίκτες μας. Εκτός από εμάς μόνο μια ακόμα ομάδα επενδύει χρήματα. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δίνουμε δικά μας χρήματα και εκείνοι χρήματα από αυτά που βγάζουν από το ποδόσφαιρο. Έχουμε μείνει πίσω σε τίτλους και ήρθε η ώρα να το εξισορροπήσουμε αυτό. Ναι, έχουμε κάνει λάθη.

Εμείς ακόμα δεν έχουμε διαμορφώσει τέτοιο χαρακτήρα ώστε να παίξουμε 30 ντέρμπι. Πρέπει αυτό να μπει στον χαρακτήρα μας, να μάθουμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Εμείς μερικές φορές νομίζουμε οτι απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα σε σχέση με εμάς, θα περπατήσουμε στο γήπεδο και θα κερδίσουμε. Και φυσικά αυτό δεν γίνεται. Ο στρατηγικός μου στόχος είναι να μπούμε τα 20 καλύτερα κλαμπ του κόσμου.

Ο Σαλπιγγίδης είναι μαζί μας. Αυτό το παιδί μου είναι πολύ συμπαθές και δεν το έχω κρύψει. Για την στρατηγική μου; Ο γιος μου το λέει πιο καλά από εμένα. Πρέπει κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε στον Λευκό Πύργο. Για μένα το σημαντικό είναι ότι θα ανέβουμε εκεί, να κρατάμε καθαρό το κεφάλι μας. Υπάρχουν δυο θέματα κρίσιμα και σημαντικά Το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Το βλέπετε οτι αυτά τα δυο, δε τα παρατάω.

Ο Ζαγοράκης είναι Ευρωβουλευτής. Φροντίσαμε όλοι ώστε κανείς να μη μπορεί να τον βάλει στην γωνία. Ο Βρύζας είναι στέλεχος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσα στελέχη μας βοηθούν, μπορεί κάποια στιγμή να μην μπορούν άλλο να προσφέρουν όμως δε πρέπει να φεύγουν κάτω από τις φτερούγες του ΠΑΟΚ. Όταν ο ΠΑΟΚ γίνει αυτάρκης, έχω σκέψεις για το τι θα κάνουμε... Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να τα πω. Ο ΠΑΟΚ δε θα πρέπει να εξαρτάται ούτε από εμένα. Τότε θα λύσουμε κάποια θεμελιώδη ζητήματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πόσο θα έχω εγώ χρήματα. Εμείς φέρνουμε χορηγό 1 εκ. Ευρώ και χαιρόμαστε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρνει χορηγό 100 εκ. Ευρώ και δεν είναι ευχαριστημένη...”.

Για τον Σαλπιγγίδη:
" Ο Σαλπιγγίδης είναι... απαράδεκτος. Εγώ του πρότεινα να μη κάνει αυτό που προσπαθεί να κάνει. Να κρεμάσει τα παπούτσια του στον ΠΑΟΚ ώστε μετά να μείνει στην ομάδα. Το 2006, όταν προσπάθησε ο Παναθηναϊκός να τον πάρει, πρότεινα να δώσω 2 εκ. ώστε να μείνει ο Σαλπιγγίδης στον ΠΑΟΚ. Δεν τον είχα δει ποτέ στο πρόσωπο τότε... Όσο θα είμαι εγώ στον ΠΑΟΚ, όλες οι πόρτες θα είναι ανοικτές. Ξέρετε γιατί είναι απαράδεκτος ο Σαλπιγγίδης; Διότι για μένα δεν είναι ποδοσφαιριστής, είναι αδυναμία μου. Θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει κάποια λάθη που έχει κάνει. Είναι μέρος της καρδιάς του ΠΑΟΚ"

Για τις μεταγραφές μεγάλων παικτών: "Κάποτε νόμιζα ότι είχα τα πάντα. Όταν αποκτήσαμε τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα ότι μέχρι τότε δεν είχα τίποτα. Ο Γιώργης μου λέει πολλά... Συνέχεια μου λέει. Για παράδειγμα, θέλει παίκτες, θέλει να φέρουμε μεγάλους παίκτες και του λέω οτι θα πρέπει τον κάθε παίκτη να τον δει ο Λούμπος Μίχελ, ο Ιβάν Σαββίδης, οι σκάουτερ... Όλοι. Μου λέει ότι πρέπει να αποκτήσουμε παίκτες με χαρακτήρα. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παίκτη των 2κ. ευρώ ευρώ και δίπλα του παίκτη των 200.000 ευρώ. Κάποια στιγμή ο Γιώργης θα μάθει και θα αναλάβει".

Photo Credits: Eurokinissi

Δείτε βίντεο από τα εγκαίνια και την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ