ΠΑΟΚ

Σαμπράνο: "Ο Σαββίδης θέλει να με αγοράσει από τη Ρουμπίν"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κάρλος Σαμπράνο παραχώρησε συνέντευξη κι αποκάλυψε όσα του είπε ο Ιβάν Σαββίδης σχετικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρώτες εντυπώσεις απ' τον "Δικέφαλο".

Ο Κάρλος Σαμπράνο παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Metrosport" στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα όσα του είπε ο Ιβάν Σαββίδης σχετικά με το μέλλον του στη Τούμπα, ενώ αναφέρθηκε στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να φτάσει σε μια εκτός έδρας νίκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

-Ποιες είναι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και από την πόλη;

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Ο καιρός εδώ είναι πολύ καλός και η Θεσσαλονίκη πολύ όμορφη πόλη".

-Είχες κι άλλες προτάσεις. Γιατί επέλεξες τον ΠΑΟΚ, τι σε έκανε να έρθεις εδώ;

"Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για μένα. Μου άρεσε από την αρχή η ιδέα να έρθω εδώ, ήθελα να είμαι μέρος αυτής της ομάδας γιατί μου δίνει την ευκαιρία να αγωνίζομαι. Και εγώ θέλω να παίζω ποδόσφαιρο".

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα; Πως βλέπεις τους συμπαίκτες σου; Εχει ο ΠΑΟΚ τα φόντα να γίνει Πρωταθλητής;

"Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει πολλές μεταγραφές. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε χάσει στο Πρωτάθλημα. Υπάρχει ο Ολυμπιακός που παίρνει τον τίτλο εδώ και πολλά χρόνια, η ΑΕΚ είναι δυνατή ομάδα, όμως, εγώ ήρθα εδώ, μαζί με τους συμπαίκτες μου, για να δουλέψουμε σκληρά και να κατακτήσουμε αυτό το Πρωτάθλημα για να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους συμπαίκτες μου, από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ έδειξαν ιδιαίτερη συμπάθεια απέναντί μου. Μου αρέσει πολύ εδώ. Βέβαια την πρώτη μέρα είχα και λίγη αμηχανία γιατί ένιωθα σαν την πρώτη μέρα μου στο σχολείο. Όμως οι συμπαίκτες μου μιλάνε αγγλικά, υπάρχουν πολλοί που μιλούν και ισπανικά και μου ήταν εύκολο να εγκλιματιστώ γρήγορα και να νιώσω ωραία. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα ανάμεσά μας".

-Μπορείς να εξηγήσεις γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμη νίκες μακριά από την έδρα του;

"Δεν μπορώ να δώσω μία εξήγηση. Βέβαια δεν γίνεται να κερδίζει μία ομάδα όλα τα ματς, όμως, τα αποτελέσματα για εμάς μακριά από την Τούμπα δεν είναι θετικά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίζουμε και εκτός έδρας. Στην Τούμπα είμαστε πολύ δυνατοί, πρέπει να γίνουμε το ίδιο και μακριά από αυτή".

-Τι άποψη έχεις σχηματίσει για το ελληνικό Πρωτάθλημα, μέσα από τα λίγα παιχνίδια που έχεις παίξει με τον ΠΑΟΚ;

"Είναι λίγο περίπλοκο, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πάντα πολύ επιθετικοί, οι περισσότερες, όμως, ομάδες δεν προσπαθούν να παίξουν ως ίσος προς ίσο τον αντίπαλο. Κάποιες από αυτές προσπαθούν να κάνουν πιο αργό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είτε παίζει καλά, είτε άσχημα οφείλει να κερδίζει".

-Πόσο έτοιμος αισθάνεσαι, τι να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ από σένα από εδώ και πέρα;

"Δεν είναι απλό να το αναλύσουμε αυτό. Κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι σε βοηθάει να ανέβεις. Η δική μου έννοια είναι να γίνομαι συνεχώς καλύτερος και να φτάσω στο μάξιμουμ και να βοηθήσω να γίνει ο ΠΑΟΚ Πρωταθλητής".

-Αν έφευγες τώρα από τον ΠΑΟΚ ποιον συμπαίκτη σου θα έπαιρνες μαζί σου; Ποιος σου έχει κάνει εντύπωση;

"Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλή ομάδα, δεν είναι μόνο μερικές μονάδες. Αυτό εμένα μου αρέσει πολύ. Οπότε δεν θα μπορούσα να επιλέξω έναν".

-Ποια είναι η σχέση σου με τον Ραζβάν Λουτσέσκου;

"Εχω πολύ καλή σχέση με τον προπονητή. Γνωρίζει λίγα ισπανικά και μιλάμε στη γλώσσα μου όταν πρέπει να επικοινωνήσουμε. Αυτό κάνει όλη την κατάσταση πιο εύκολη για μένα. Εχει καλή σχέση και με μένα και με όλη την ομάδα".

-Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο; Ποιο είναι το χόμπι σου;

"Μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία, αλλά και να ταξιδεύω, να "πετάω" συνεχώς με την οικογένειά μου έστω και για μία ημέρα. Πρόσφατα πήγα στο Μιλάνο, ενώ συχνά επισκέπτομαι την Φρανκφούρτη. Είναι μία πόλη που μοιάζει με τη Θεσσαλονίκη".

-Σε ακολουθεί η φήμη του "τρελού"… Μόλις είχες έρθει είχες ανεβάσει στο twitter το σύνθημα "έχω τρέλα μέσα στο μυαλό". Πιστεύεις ότι η "τρέλα" σου θα μπολιαστεί με αυτή των οπαδών;

"Η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι κάπως "τρελοί". Μοιάζουν με αυτούς στην Λατινική Αμερική. Έχω δει και πολλά βίντεο με "τρελές εκδηλώσεις" των φίλων του ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πολύ η "τρέλα" τους". Εμείς πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια μέχρι να επιστρέψουν στο γήπεδο για να ζήσουμε από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν".

-Ακόμη δεν έχεις δει τους οπαδούς στο γήπεδο γιατί η Τούμπα είναι τιμωρημένη. Όταν τους συναντάς στον δρόμο τι σου λένε;

"Από την πρώτη μέρα που ήρθα στη Θεσσαλονίκη όταν βγαίνω με την οικογένειά μου ή με φίλους μου να φάω ο κόσμος με αναγνωρίζει και είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Ξέρω ότι είναι πολύ φανατικοί με τον ΠΑΟΚ και να πω την αλήθεια δεν ξέρω για ποιο λόγο αυτή την περίοδο δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο".

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς;

"Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καιρό να κατακτήσει Πρωτάθλημα, γι’ αυτό και θέλουμε να το πετύχουμε φέτος. Ελπίζουμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά. Θέλουμε πολύ να φέρουμε τον τίτλο στην Τούμπα και γι’ αυτό θα δώσουμε το 100%".

-Στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είσαι με το Περού; Γιατί τελευταία δεν σε καλούσαν στην εθνική ομάδα;

"Εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν είμαι στην εθνική ομάδα με απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή. Υπήρχαν κάποια προσωπικά θέματα μεταξύ εκείνου και εμένα. Τώρα είμαι ήρεμος, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, το μυαλό μου είναι μόνο στην ομάδα μου. Είμαι περήφανος και πολύ ικανοποιημένος από την πορεία του Περού. Απομένει ένα παιχνίδι ακόμη και ελπίζουμε η εθνική μου ομάδα να είναι στα τελικά του Μουντιάλ. Εάν συμβεί ίσως κληθώ κι εγώ".

-Θέλεις να μας εξηγήσεις γιατί στη Γερμανία σου είχαν δώσει το προσωνύμιο "Κάιζερ";

"Δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό το παρατσούκλι, μου το είχαν δώσει ο κόσμος και ο Τύπος. Προφανώς έπαιξαν ρόλο οι καλές εμφανίσεις που έκανα εκεί. Δεν ξέρω, όμως, πως κατέληξαν σε αυτό. Είμαι περήφανος που μου έδωσαν τέτοιο προσωνύμιο, γιατί ο Μπενκεμπάουερ είναι ένας θρύλος στη Γερμανία και για μένα είναι μία φιλοφρόνηση".

-Γνωρίζεις ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ;

"Δεν ήξερα ότι ήταν φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ. Ο Κυριάκος είναι πολύ καλός μου φίλος. Περάσαμε περίπου έξι μήνες μαζί στη Σάλκε. Τώρα παίζει στο Αμβούργο και έχουμε επαφή".

-Είχες δύσκολα παιδικά χρόνια. Εχουμε διαβάσει δηλώσεις σου ότι εάν δεν είχες γίνει ποδοσφαιριστής ίσως να ήσουν εγκληματίας... Θέλει να μας εξηγήσεις τι ακριβώς εννοούσες;

"Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Σε πολλά μέρη της Λατινικής Αμερικής είναι πολύ επικίνδυνα. Η πόλη μου (Καγιάο στη Λίμα του Περού) είναι ένα τέτοιο μέρος, εάν δεν γινόμουν ποδοσφαιριστής πιθανώς να έπαιρνα κακό δρόμο. Δεν θα είχα χρήματα, ούτε τίποτα από αυτά που έχω. Τώρα, όμως, μπορώ και βοηθάω πολύ κόσμο που έχει προβλήματα με τη φτώχεια και είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έχω πετύχει μέχρι στιγμής".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ