ΠΑΟΚ

Σάμπο: "Μου αρέσει να παίζω στα δεξιά"

Σάμπο: "Μου αρέσει να παίζω στα δεξιά"
Σάμπο INTIME SPORTS

Ο Έρικ Σάμπο έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην πατρίδα του και μίλησε για τη θέση του, το καλύτερο φετινό ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Έργκους Κάτσε που θέλει αντίπαλο στα τελικά του EURO 2016.

Στην Ελλάδα ο Έρικ Σάμπο δεν έχει μιλήσει παρά ελάχιστες φορές στα μέσα ενημέρωσης, λόγω της δυσκολίας που έχει να συνεννοηθεί ακόμη και στα αγγλικά.

Κατά συνέπεια, η συνέντευξη που έδωσε στην σλοβακική ιστοσελίδα " aktuality.sk", παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί αποκαλύπτει τις σκέψεις του 24χρονου μέσου για ζητήματα σχετικά με τον ίδιο και την παρουσία του στην ομάδα που συζητούν αρκετά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, τα πιο σημαντικά αποσπάσματα:

Για το γεγονός ότι το πρόσφατο φιλικό Σλοβακίας-Ελβετίας έγινε στο γήπεδο της παλιάς του ομάδας στην Τρνάβα: "Στην αρχή το συναίσθημα για μένα ήταν φοβερό. Το να αγωνίζομαι στο στάδιο που γνώριζα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν εντελώς νεο (σ.σ. ανακαινίστηκε) ήταν φανταστικό. Εκεί έπαιξα για πολύ καιρό. Όποιος δεν είναι από την Τρνάβα δεν μπορεί να το καταλάβει. Ήταν απερίγραπτο το πώς με υποδέχθηκαν οι οπαδοί, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Ήταν φανταστικό για μένα να παίζω και πάλι στην Τρνάβα, μπροστά στους οπαδούς. Δεν ήμουν, όμως, ανήσυχος. Το αντίθετο. Περίμενα τη στιγμή που θα με έβαζε ο κόουτς να παίξω και χάρηκα που αγωνίστηκα τελικά μερικά λεπτά. Πήγα λίγο να μπερδέψω τα αποδυτήρια επειδή η Τρνάβα φορά κόκκινα (σ.σ. όπως και η Ελβετία), αλλά κοίταξα τι φανέλα φορούσα και πήρα το σωστό δρόμο (σ.σ. γέλια...).

Για τη χρησιμοποίησή του στη δεξιά πλευρά της εθνικής Σλοβακίας και στα δύο τελευταία παιχνίδια: "Στον ΠΑΟΚ έχω ρόλο επιτελικό, τώρα στην Εθνική χρησιμοποιήθηκα στα δεξιά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και στην Τρνάβα είχα παίξει μερικές φορές στα δεξιά. Μου ταιριάζει. Όταν η ομάδα επιτίθεται πρέπει να ανέβεις, αν ο αντίπαλος κάνει επίθεση κινείσαι προς τα πίσω. Δεν μου δημιουργήθηκε έκπληξη που αγωνίστηκα στα δεξιά γιατί στις προπονήσεις είχαμε δοκιμάσει πολλές εναλλακτικές και ο κόουτς Κόζακ μου είπε ότι θα με βάλει στα δεξιά. Αυτός είναι κόουτς και αποφασίζει".

Για το αν θα είναι στην αποστολή της Σλοβακίας για τα τελικά του EURO 2016: "Είναι ακόμη μακριά η διοργάνωση. Η τελική επιλογή θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Από το αν είμαι σε φόρμα, από το αν είμαι τραυματίας. Την απόφαση, όπως είπα, την παίρνει ο προπονητής. θα δούμε".

Για τις ομάδες που θα επέλεγε στον όμιλο της Σλοβακίας στα τελικά του EURO: "Δεν μπορούμε να το επηρεάσουμε αυτό. Αλλά, ας πούμε από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα ήθελα να παίξουμε με τους διοργανωτές Γάλλους. Από το δεύτερο γκρουπ, ένα καλό ματς θα γινόταν με τους Ιταλούς. Και από το τελευταίο γκρουπ θα ήθελα την Αλβανία, γιατί στην ομάδα μου τον ΠΑΟΚ έχω συμπαίκτη τον Έργκους Κάτσε".

Για την πορεία του ΠΑΟΚ και την δική του παρουσία στην ομάδα: "Όντως, συμμετείχα στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και ήταν σημαντικό ότι σ' αυτά τα ματς κερδίσαμε. Κόντρα στον Παναθηναϊκό κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, καθώς στο ημίχρονο κερδίζαμε 3-0. Ήταν απίστευτο αυτό που βιώσαμε γιατί είχε γίνει sold out και το κοινό μας το ευχαριστήθηκε. Ακόμη καλύτερη ατμόσφαιρα υπήρχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μολονότι, παραδόξως (σ.σ. προφανώς γι' αυτά που ο ίδιος γνωρίζει από τη Σλοβακία) υπήρχαν μόνο δικοί μας οπαδοί στην κερκίδα γιατί απαγορεύτηκε να ανέβουν φιλοξενούμενοι οπαδοί. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν φανταστική".

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: "Αυτό που μας έριξε είναι το πρώτο ματς με την Γκαμπάλα το οποίο έπρεπε να το είχαμε κερδίσει και όλα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε την Γκαμπάλα στην έδρα μας, όμως, αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ένα θαύμα με τη Ντόρτμουντ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ