ΠΑΟΚ

Σαλπιγγίδης: "Φέτος τίτλο ο ΠΑΟΚ, άλλη σεζόν άθλος α λα Λέστερ"

Σαλπιγγίδης: "Φέτος τίτλο ο ΠΑΟΚ, άλλη σεζόν άθλος α λα Λέστερ"
Σαλπιγγίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου όλα άλλαξαν, τον υποψήφιο πρωταθλητή ΠΑΟΚ, τον Πέλκα και τους ανθρώπους που τον έστειλαν εκτός ΠΑΟΚ.

Με σημαντικές τοποθετήσεις μέσω συνέντευξης του κλείνει το 2017 ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο βετεράνος άσος μίλησε στο “Metropolis 95,5” και είχε πολλά να πει για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη μάχη του τίτλου στη Super League, τη διαχείριση των Ελλήνων στον ΠΑΟΚ και το δικό του μέλλον.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το τι κάνει αυτήν την περίοδο:
«Δεν ασχολούμαι με κάτι επαγγελματικά και αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου και στην οικογένειά μου. Μου έλειψε αρκετά αυτό το πράγμα και το απολαμβάνω. Βέβαια έχουν περάσει 2.5 χρόνια που είμαι σε αυτήν την κατάσταση και θα πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξω και το επόμενό μου βήμα. Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα και θα δείξει στο μέλλον τι θα γίνει».

Για το αν μετάνιωσε που σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα:
«Δεν το μετάνιωσα γιατί θεωρώ ότι την δυνατότητα να συνεχίσω να αγωνίζομαι την είχα. Ήμουν σε διαπραγματεύσεις με ομάδες για τις τρεις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Δεν κατέληξα κάπου και ο λόγος είναι ότι κατά βάθος δεν ήθελα να συνεχίσω και ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Όταν βρίσκεσαι σε δίλημμα για το αν πρέπει να συνεχίσεις ή όχι, τότε το καλύτερο είναι να αποσυρθείς».

Για το ότι αυτές οι ομάδες δεν είχαν να του προσφέρουν κάτι στην καριέρα του:
«Σε μια τέτοιου είδους απόφαση, σίγουρα παίζει το ρόλο του και αυτό. Ήταν ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να συνεχίσω, αλλά όχι ο μοναδικός».

Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τον Ιγκόρ Τούντορ:
«Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα πρέπει να στιγματίζουν μια ολόκληρη ομάδα. Η δική μου απομάκρυνση δεν οφείλεται καθαρά μόνο σε έναν και όλα αυτά είναι στο παρελθόν».

Για το αν αναπολεί τις ποδοσφαιρικές του στιγμές:
«Μέσα στην καθημερινότητα κάποια στιγμή βλέπεις κάποιο παιχνίδι και περνούν αυτές οι στιγμές από το μυαλό. Πάντως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αντιμετωπίζουμε την ζωή έτσι όπως έρχεται. Δεν θα ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να ξαναβάλω τα σορτσάκια, καθώς έκλεισε ο κύκλος και θα πρέπει να αντιμετωπίζω την πραγματικότητα με ρεαλισμό».

Για την οικονομική επιφάνεια που έχει ο ΠΑΟΚ και δεν την είχε όταν αγωνιζόταν αυτός στην ομάδα: «Πέρασα δύσκολες στιγμές με την ομάδα, αλλά και στιγμές με τον κ. Σαββίδη στο τιμόνι της ομάδας. Η διαφορά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια που έπαιζα εγώ και με το σήμερα, είναι ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες και είναι μια καλή στιγμή για να μπορέσει να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Όλα έχουν αλλάξει, καθώς συμβαίνουν πράγματα τα οποία είναι εμφανή και οποιοσδήποτε παρακολουθεί ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να τα συμπεράνει. Η διαιτησία είναι καλύτερη και όλα παίζουν τον ρόλο τους στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου. Όταν λειτουργείς καλά, έχεις καλές εγκαταστάσεις, τότε έχεις και μεγαλύτερη ποιότητα και παίρνεις το κάτι παραπάνω από τον αθλητή σου».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:
«Χρειάζεται υπομονή και στήριξη από όλους. Δεν θα πρέπει οι απαιτήσεις να φορτώνουν βάρος στα παιδιά. Έχει δυνατότητα η ομάδα με τις καλές και τις κακές της στιγμές, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να βρίσκεται σε πορεία ανοδική και να νιώθει στήριξη από όλες τις πλευρές».

Για το φαβορί για τον τίτλο:
«Είναι λάθος να δώσουμε κάποιο φαβορί. Θα μοίραζα τις πιθανότητες με την ευχή να γείρουν αυτές προς τα εμάς. Ο Ατρόμητος είναι μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά τον άθλο της Λέστερ ας τον πετύχει κάποια άλλη χρονιά και όχι φέτος που ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα».

Για το ποιόν ξεχωρίζει από την ομάδα του ΠΑΟΚ:
«Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον. Η ομάδα έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηριχτεί στον Δημήτρη Πέλκα και στα υπόλοιπα ελληνόπουλα:
«Ο Δημήτρης έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω από όσα νόμιζαν κάποιοι στο παρελθόν και η ομάδα ενώ ξεκίνησε με ένα αρνητικό αέρα διαχείρισης των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, τώρα αρχίζει και διορθώνεται.

Είτε από ανάγκη, είτε επειδή θέλησε να αλλάξει τρόπο σκέψης στην λειτουργία της. Χαίρομαι που βλέπω πολλούς Έλληνες να παίζουν και ελπίζω να μπουν και άλλα παιδιά σιγά σιγά. Μακάρι να υπάρξει ένα πάντρεμα των Ελλήνων με τους ξένους για το καλό της ομάδας. Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλό επίπεδο και υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ στον τομέα αυτό».

Για το αν νιώθει ευλογημένος για την καριέρα που είχε:
«Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα το αντίθετο. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε τόσα πολλά που ούτε καν μπορούσα να τα φανταστώ όταν ξεκίνησα να παίζω. Αν και είχα δύσκολες στιγμές, θεωρώ ότι μόνο θετικά μου πρόσφερε και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό κομμάτι και στην ποιότητα ζωής, αλλά σε πολλά άλλα πολύ πιο σημαντικά. Το ποδόσφαιρο είναι πολύπλευρο άθλημα και όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο, σου διαμορφώνει τον χαρακτήρα και στον πλάθει και στον καλλιεργεί».

Για τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και τον Σκίμπε στην Εθνική:
«Και οι δυο οι προπονητές είναι αξιόλογοι και έχουν δώσει τα δείγματα της δουλειάς τους. Ο προπονητής της Εθνικής έχει αλλάξει πολύ το επίπεδο της ομάδας. Ήταν μια ομάδα που είχε χάσει την ταυτότητά της και σιγά σιγά την απέκτησε πάλι. Ο Λουτσέσκου έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και το αποδεικνύει στον ΠΑΟΚ, καθώς διαχειρίζεται πολύ καλά την ομάδα».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ