ΠΑΟΚ

Ρύθμιση εξπρές με εφάπαξ εξόφληση μέσα στο Μάρτιο

Ρύθμιση εξπρές με εφάπαξ εξόφληση μέσα στο Μάρτιο

Η αναπληρωτής υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη προανήγγειλε τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα εφάπαξ αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών αν τα χρήματα καταβληθούν μέσα στο Μάρτιο. Τι δήλωσε για το επίμαχο κομμάτι του πλαφόν.

Νέες δηλώσεις για το θέμα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο έγιναν το πρωί στο MEGA, αυτή τη φορά από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη που δημιουργούν την αίσθηση πώς θα υπάρξουν οι προοπτικές για να λυθεί το καυτό ζητημα του ΠΑΟΚ.

Η κα Βαλαβάνη τόνισε πως με καταβολή εφάπαξ του ποσού που αντιστοιχεί στο πρωτογενές χρέος μέχρι τέλος Μαρτίου θα καλύπτεται η οφειλή χωρίς να χρειαστεί να πληρωθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Εξέφρασε, μάλιστα, την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο με την ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, διαβεβαιώνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα, αφού δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια, αλλά για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και απαιτούνται 1-2 μόνο νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Επανάλαβε ότι στη ρύθμιση μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 1/1/2015, όσοι έχουν καταφύγει στα δικαστήρια και θέλουν να παραιτηθούν από ένδικα μέσα (σ.σ. περίπτωση ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και άνθρωποι που αργεί η εφορία λόγω έλλειψης προσωπικού να εκκαθαρίσει το χρέος τους. Η κα Βαλαβάνη σημείωσε επίσης ότι πρέπει να απελευθερωθεί το όριο του 1 εκατ. ευρώ και ότι ο μόνος αποκλεισμός για ένταξη να είναι εάν κάποιος έχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ