ΠΑΟΚ

Ρούντνεβς: Ο δικός του Ίβιτσα Όλιτς

Ρούντνεβς: Ο δικός του Ίβιτσα Όλιτς

Ο Φρανκ Άρνεσεν δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στην αξία του Αρτιόμς Ρούντνεβς και του δίνει την ευκαιρία να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του.

Όταν το 2012 ο Φρανκ Άρνεσεν πήρε τον Αρτιόμς Ρούντνεβς στο Αμβούργο, είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι ο Λετονός (πρώτος στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα) θα γινόταν ένας νέος Ίβιτσα Όλιτς με περισσότερα γκολ.

Άλλωστε, τα 3,5 εκ. ευρώ που είχε δαπανήσει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της Γερμανίας για να αποκτήσει τον Ρούντνεβς από την Λεζ Πόζναν, είχαν φανεί πολλά για έναν παίκτη που πήγε στην Πολωνίοα μετά από δοκιμαστικό.

Ο γεννημένος στις 13 Γενάρη του 1988 επιθετικός περιοχής, άρχισε την καριέρα του από την πατρίδα του τη Λετονία και την Νταουγκαβπίλς, πρώτα από τις Ακαδημίες και μετά στην πρώτη ομάδα, κερδίζοντας και ένα Κύπελλο το 2008.Ακολούθησε η μεταγραφή στην ουγγρική Ζαλαεγκερσέγκι το καλοκαίρι του 2009. Άργησε να παίξει λόγω ενός μπλεξίματος με τα συμβόλαια που έφτασε μέχρι τη FIFA.

Η συμβουλή από τους παλιούς συμπαίκτες

Στην Ουγγαρία πήρε το πρώτο σοβαρό μάθημα για την καριέρα του. Οι συμπαίκτες του τον προέτρεψαν να μη σουτάρει απ' όπου βρει, αλλά να ψάχνει τον συμπαίκτη που είναι σε καλύτερη θέση. Γιατί μόνο έτσι θα λάμβανε κι αυτός πίσω παρόμοια συμπεριφορά.

Εκτελεστής της Γιούβε

Σε ένα χρόνο βρέθηκε στη Λεχ Πόζναν αφού πρώτα πέρασε από δοκιμασία και έπεσε τους ιθύνοντες της πολωνικής ομάδας. Οι μέρες του στην Πολωνία ήταν οι καλύτερες ως τώρα στην καριέρα του.

Συνεχή γκολ σε πρωτάθλημα και Europa League (στις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στη Γιουβέντους στο πλαίσιο του Europa League και λίγους μήνες αργότερα πέτυχε πάλι τέρμα κόντρα στη "Μεγάλη Κυρία" χαρακτηρίζοντας τον Αλεξάντερ Μάνιγκερ "τον καλύτερο τερματοφύλακα για να παίζει αντίπαλος").

Οι επιδόσεις του με τη Λεχ Πόζναν, εντυπωσιακές. Το 2010-2011 σε 40 ματς σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 20 γκολ. και την επόμενη είχε 33 συμμετοχές και 25 γκολ. Αριθμοί διαβατήριο για να τον πάρει μαζί του στο Αμβούργο ο Φρανκ Άρνεσεν.

Η "περιπέτεια" στo Αμβούργο

Η πρώτη σεζόν με τον Τόρστεν Φινκ δεν ήταν κακή. Σε 35 ματς σημειώνει 12 γκολ και είναι ο πρώτος σκόερ του Αμβούργου στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, κερδίζει τη μάχη και από τον Μάρκους Μπεργκ.

Η επόμενη σεζόν με τον Μπερτ Φαν Μάαρβικ τον φέρνει πολύ πίσω, αφού δεν είναι στις επιλογές του προπονητή του και μετά από οκτώ μόλις συμμετοχές και δύο γκολ στο Κύπελλο πάει δανεικός στο Ανόβερο, όπου και έκανε 16 ματς και είχε τέσσερα γκολ.

Η επιστροφή του πέρυσι στο Αμβούργο που είχε πλέον προπονητή τον Μίρκο Σλόμα, αναπτέρωσε τις ελπίδες του για κάτι καλό. Σύντομα αποδείχθηκε ότι δεν τον υπολόγιζε ούτε για τον πάγκο. Και έτσι, έκλεισε τη σεζόν με 23 συμμετοχές (οι περισσότερες ολιγόλεπτες) σε όλες τις διοργανώσεις και ένα μόνο γκολ.

Ο Μπρούνο Λαμπαντία που ανέλαβε χρέη προπονητή του ξεκαθάρισε ότι δεν τον υπολογίζει και αφού αρχικά ήταν αρνητικός, τελικά δέχθηκε την κλήση του ανθρώπου που τον πιστεύει όσο κανείς άλλος, του Φρανκ Άρνεσεν, για να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ