ΠΑΟΚ

Ροντρίγκες: "Το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας"

Ροντρίγκες: "Το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας"
Γκάρι Ροντρίγκες INTIME SPORTS

Ο Γκάρι Ροντρίγκες υπερασπίζεται τη δουλειά του Ίγκορ Τούντορ και θεωρεί ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. "Ξέρω ότι στον Τύπο γράφουν πώς δεν δίνω πάσες", τόνισε σε συνέντευξή του.

Από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Γκάρι Ροντρίγκες, μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και τόνισε ότι εξαρτάται από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του αν ο ΠΑΟΚ πάρει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κατακτήσει το Κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ρ/Σ "Metropolis 95,5":

Για τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παίζω σε μια μεγάλη ομάδα, νιώθω ότι με σέβονται με υποστηρίζουν και με έχουν αγκαλιάσει όλοι οι ποδοσφαιριστές Περνάμε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της βαθμολογική μας θέσης. Δεν ανησυχώ για αυτό, δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά. Ελπίζω τα αποτελέσματα να γίνουν καλύτερα γιατι είναι σημαντικό για την ομάδα και τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά».

Για το ότι "κόλλησε" γρήγορα στην ομάδα: «Είναι σημαντικό να προσαρμόζεσαι σε μια ομάδα η οποία σε σέβεται και σε υποστηρίζει, όπως και ο κόσμος της. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος με πολλούς οπαδούς και πρέπει να δείξεις την αγάπη σου για την ομάδα και αυτό ισχύει για όποιον δουλεύει σε αυτήν».

Για το -15 από την κορυφή και -7 από τη δεύτερη θέση: «Δεν είναι φυσιολογικό να ειαι τόσο χαμηλά ο ΠΑΟΚ, αλλά μερικές φορές χάνεις τα παιχνίδια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, οι ήττες είναι για να μαθαίνεις αλλά όταν χάνεις τους πόντους δεν είναι καλό. Για μένα, ο ΠΑΟΚ έχει τους καλύτερους παίκτες και πρέπει να κερδίζει συνέχεια. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα από όλα εμείς οι παίκτες και μετά θα αλλάξει και η ομάδα. Είναι πρόβλημα και το ότι δεν βάζουμε περισσότερα γκολ αλλά και ότι δεχόμαστε πολλά τέρματα εύκολα. Μπορούμε να το αλλάξουμε και να κερδίσουμε βαθμούς. Η άμυνα είναι συνολική ευθύνη δεν φταίνε μόνο οι αμυντικοί αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν είναι ρεαλιστικός στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και η κατάκτηση του Κύπελλου: «Φυσικά και είναι. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει μόνο 10 παιχνίδια και θα έχουμε ευκαιρίες να πάρουμε την δεύτερη θέση. Εξαρτάται από εμάς και την απόδοσή μας. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να το δείξουμε. Και το κύπελλο είναι ένας εφικτός στόχος».

Για την τρομερή ταχύτητά του, αν την έχει μετρήσει στα 100 μέτρα και αν έχει κάνει άλλο άθλημα: «Ξέρω ότι η ταχύτητά είναι ένα χαρακτηριστικό μου αλλά δεν την έχω μετρήσει (γελια). Όχι, δεν έχω κάνει άλλο άθλημα, από μικρός έπαιζα μόνο ποδόσφαιρο».

Για το αν μερικές φορές λειτουργεί ατομικά με συνέπεια να χάνονται γκολ: «Πρώτα από όλα παίζω για την ομάδα. Κάποιες φορές το παιχνίδι ίσως να παρεξηγείται αλλά αυτό είναι το στιλ μου. Είμαι παίκτης με προσωπικότητα, δουλεύω για την ομάδα και πιο πολύ μου ταιριάζει να δίνω ασίστ παρά να σκοράρω. Έτσι είναι ο τρόπος που αγωνίζομαι και θέλω να κάνω πάντα το καλύτερο για την ομάδα».

Για το με ποιον συνεργάζεται καλύτερα: «Όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Εγώ προσπαθώ να συνεργάζομαι με όλους και μεταξύ μας να μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ξέρω τι λέει ο κόσμος για μένα και τη ταχύτητα μου αλλά και τα σχόλια στον Τύπο ότι δε δίνω πάσες (γελια). Είμαι ένας παίκτης που δίνει πάντα το καλύτερο για την ομάδα του».

Για το ποια θέση θεωρεί ότι του ταιριάζει καλύτερα: «Στα άκρα μου ταιριάζει καλύτερα. Έπαιζα πέρσι αριστερό εξτρεμ στην Ελτσε, εκεί θεωρώ πως είναι η φυσική μου θέση. Όπως έπαιξα με τον Πανθρακικό. Παίζω το ίδιο καλά και στα δεξιά, συμφωνώ ότι με τον Παναθηναϊκό έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά προτιμώ την αριστερή πλευρά. Θα παίζω όμως όπου μου πει ο προπονητής».

Για τον Τούντορ και αν χρειάζεται χρόνο: «Είναι ένας κάλος προπονητής, μου αρέσει ο τρόπος σκέψης του, η φιλοσοφία του. Δείξαμε καλά πράγματα στο γήπεδο, ωστόσο δεν κερδίσαμε τα τρία τελευταία παιχνίδια. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αξιόλογο προπονητή πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτό θα φανεί».

Για το ποιο σύστημα ταιριάζει στην ομάδα και αν οι συνεχείς αλλαγές τους μπέρδεψαν: «Δεν είναι θέμα συστήματος, αλλά νοοτροπίας. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Εχουμε δουλέψει και το 3-5-2 και το 4-3-3, καθημερινά κάνουμε πολλή δουλειά στις προπονήσεις αλλά δεν είναι το πρόβλημα τα συστήματα και δεν έχω ακούσει κάποιον συμπαίκτη μου να μιλάει γι' αυτό».

Για τους Τσιμιροτ, Αντονις που δεν έχουν αγωνιστεί και αν μπορούν να βοηθήσουν: «Και οι δυο είναι παιδιά που μπορούν να προφέρουν και θα φανεί στη συνέχεια. Ο Τσίμιροτ προπονείται εδώ και μέρες ο Αντόνις είναι ΟΚ. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και θα φανεί στη συνέχεια».

Για τις φιλοδοξίες του αφού άφησε την Πριμέρα για την Ελλάδα: «Έφυγα από την Πριμέρα που είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα για να έρθω στην ελληνική λίγκα. Όμως εν έχει σημασία το πρωτάθλημα που παίζεις, αλλά και η ομάδα που αγωνίζεσαι. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και μου δίνει την ευκαιρία να κατακτήσω το Κύπελλο και το πρωτάθλημα και α αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα έχω μεγάλες φιλοδοξίες που ήρθα στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα, Κάτι που είναι πολύ καλό και για την οικογένειά μου».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ