ΠΑΟΚ

Ριχνει 452 γκολ σε λίγα μετρα!

Ριχνει 452 γκολ σε λίγα μετρα!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει το πώς ο Ίγκορ Τούντορ βάζει το μεγάλο στοίχημα με Μπερμπάτοφ-Κλάους-Μακ με στόχο να του βγει...η αγία τριάδα στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ διάγει μία περίοδο στην οποία ο Ίγκορ Τούντορ και οι συνεργάτες του περνάνε από κόσκινο όλες τις επιλογές τους μέχρι σήμερα, με στόχο η ομάδα τους να παρουσιάσει μία καλύτερη και κυρίως, αποτελεσματικότερη, εικόνα στα παιχνίδια που έρχονται έτσι ώστε να έρθει και η βαθμολογική ανάκαμψη.

Οι διορθώσεις που προτίθεται να κάνει ο Κροάτης τεχνικός δεν εντοπίζονται μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού το συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει μέσα από τα παιχνίδια είναι ότι ο Δικέφαλος δεν αξιοποιεί όσο θα έπρεπε τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Τη σκέψη αυτή του προπονητή του ΠΑΟΚ στηρίζει και η στατιστική.

Ο ΠΑΟΚ, ναι μεν διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τον Ολυμπιακό, όμως τα δικά του 18 γκολ ήρθαν μετά από 128 τελικές προσπάθειες, τη στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" με μόλις 7 τελικές περισσότερες έχουν πετύχει 28 τέρματα.

Ο Τούντορ πιστεύει ότι, πλέον, είναι η ώρα να χρησιμοποιήσει μαζί στην ενδεκάδα τρεις παίκτες που έχουν αποδείξει στην καριέρα τους (Μπερμπάτοφ, Κλάους) ή το κάνουν φέτος με τρομερή συνέπεια (Μακ) ότι βλέπουν δίχτυα.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο 37χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ σκέφτεται να "παντρέψει" την τριάδα των συνολικά 452 γκολ (ο "Μπέρμπα" έχει ως τώρα 323 σε όλη την καριέρα του σε συλλόγους και εθνικά συγκροτήματα, ο Αθανασιάδης 95 και ο Μακ 34) μέσα σε λίγα εκατοστά.

Και μιλάμε για ένα πραγματικό πείραμα αν σκεφτεί κανείς ότι οι τρεις τους έχουν αγωνιστεί μαζί στον ΠΑΟΚ μόνο για μερικά λεπτά σε τέσσερα μόλις φετινά ματς στο πρωτάθλημα και ποτέ σε Europa League και Κύπελλο.

Ας θυμηθούμε τα ματς που αποτελούν ένα μικρό δείγμα από την... υποσχόμενη αγία τριάδα της επίθεσης του Δικεφάλου:

ΠΑΟΚ-AEK 2-1

Ο Mπερμπάτοφ πήρε την θέση του Κωνσταντινίδη στο 59' και μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έχανε με 0-1 από την ΑΕΚ. Οι τρεις παίκτες έπαιξαν μαζί μέχρι το 89', δηλαδή για 30' λεπτά, καθώς στο συγκεκριμένο λεπτό (89') ο Αθανασιάδης αντικαταστάθηκε από τον Μαλεζά. Σε αυτό το διάστημα (59'-89') που οι Μακ, Αθανασιάδης και Μπερμπάτοφ ήταν στην ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ "γύρισε" το ματς διαμορφώνοντας το 2-1 και γενικώς πίεσε πάρα πολύ την "Ενωση".

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2

Ελάχιστα έπαιξαν μαζί οι τρεις παίκτες. Για την ακρίβεια συνυπήρξαν στην ενδεκάδα για έξι λεπτά. Ο Μπερμπάτοφ αντικατάστησε τον Κωνσταντινίδη στο 58' ενώ ο Ζάιρο πήρε την θέση του Αθανασιάδη στο 64'. Στο διάστημα 58'-64' ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

Ο Μπερμπάτοφ στο 45' αντικατέστησε τον Πέλκα και έτσι έπαιξε με τους Μακ και Αθανασιάδη ως το τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν απέφυγε την ήττα από τον Ολυμπιακό ωστόσο στο διάστημα που αγωνίστηκαν μαζί οι τρεις παίκτες, ο "Δικέφαλος" έγινε πιο απειλητικός και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-3

Από το 62' και μετά, όταν δηλαδή το συγκεκριμένο λεπτό ο Αθανασιάδης πήρε την θέση του Ρικάρντο Κόστα, οι τρεις παίκτες έπαιξαν μαζί. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ, το ένα με τον Μπερμπάτοφ στο 65' και το άλλο με τον Τζαβέλλα στο 77'.

Πού ποντάρει ο Τούντορ

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Ίγκορ Τούντορ και πώς πιστεύει ότι το σχήμα των τριών στην επίθεση (με τον Πέλκα στον πάγκο πιθανότατα) θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να γίνει πιο αποτελεσματικός.Τι μετρά στη σκέψη του Κροάτη τεχνικού:

-Φορμάρισμα του Μπερμπάτοφ: Η κλάση του Βούλγαρου είναι δεδομένη, πλέον έχει και ένα σημαντικό διάστημα προπονήσεων στα πόδια του (η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν γι' αυτόν η ευκαιρία μίας μίνι προετοιμασίας) και ο Τούντορ περιμένει να δείξει την ποιότητά του (εκτελεστικά και ως πασέρ) του έχοντας πλέον εγκλιματιστεί πλήρως.

-Ευστοχία του Κλάους: Ο Αθανασιάδης δεν έχει σκοράρει πολύ, μόλις τρία είναι τα τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, έχει υποδειγματικά ποσοστά ευστοχίας με ένα γκολ ανά 3,3 προσπάθειες και αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο στην περίπτωση του 27χρονου διεθνή φορ είναι η σωστή και πιο συχνή τροφοδότηση και σ' αυτό ο Κροάτης περιμένει βοήθειες και από τον Μπερμπάτοφ.

-Η... φόρα του Μακ: Πέρυσι σε όλη τη σεζόν είχε 8 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, φέτος σε 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετρά ήδη 11. Η μετάθεση του Σλοβάκου κοντά στην περιοχή είναι η πιο πετυχημένη κίνηση που πιστώνεται ο Τούντορ και δεν έχει σκοπό να την 'ακυρώσει". Υπάρχει, βέβαια, το κακό ποσοστό ευστοχίας ένα γκολ ανά 13 τελικές, όμως οι 26 τελικές προσπάθειες, πολύ ψηλά στη λίστα του πρωταθλήματος, είναι μία επίδοση που οδηγεί στο συμπέρμασμα ότι με την ταχύτητά του δίνει επιπλέον ευκαιρίες για γκολ στον ΠΑΟΚ.

Η συνταγή της Κυριακής

Πώς, όμως, θα "παντρέψει" όλα αυτά τα στοιχεία, κόντρα στον Παναιτωλικό ο Τούντορ; Το πλάνο του, με απλά λόγια, έχει ως εξής: Ο Μπερμπάτοφ θα είναι στην κορυφή, αλλά, στη διάρκεια του παιχνιδιού, θα κινείται και λίγο πιο πίσω για να υποστηρίζει με πάσες τις κινήσεις του Κλάους και τις "μπούκες" του Μακ μέσα στην περιοχή.Ο Αθανασιάδης θα έχει ως βασική εντολή να είναι όσο πιο συχνά μπορεί σε επίκαιρη θέση για να εκτελέσει, ενώ ο Μακ θα κινείται πιο ελεύθερα προκειμένου με την ταχύτητά του να δημιουργήσει ρήγματα και ευκαιρίες για γκολ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ