ΠΑΟΚ

Ρέι και με τη βούλα στον ΠΑΟΚ

Ρέι και με τη βούλα στον ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ροντρίγκο Ρέι που θα φορά τη φανέλα της ομάδας για τρία χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.

Το τυπικό της υπόθεσης για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ροντρίγκο Ρέι στον ΠΑΟΚ ήταν η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας που θα έκανε γνωστή και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

Ο "γάμος" των δυο πλευρών επισημοποιήθηκε την Τετάρτη (12/7) και ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την τέταρτη φετινή του μεταγραφή μετά την απόκτηση των Μακ, Λεβέκ και Λημνιού. Το σχετικό κείμενο που ανέβηκε πριν από λίγο στην επισημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

"ΟΡοντρίγκο Ρέιγεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1991 στην πόλη Las Parejas της πολιτείας του Σάντα Φε.Όπως κάθε παιδί στην περιοχή ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο αρκετά μικρός. Τότε, βέβαια, σύχναζε στην αντίθετη μεριά του γηπέδου.

Στην επίθεση, ως επιθετικός. Σταδιακά άρχισε να επιστρέφει προς τα μετόπισθεν, μέχρι που κάθισε κάτω από τα γκολπόστκαι βρήκε το ρόλο του.

Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Atlético Club de Las Parejas όπου ξεχώρισε άμεσα από τους κυνηγούς ταλέντων που γύριζαν στις γειτονιές ψάχνοντας μικρούς με προοπτικές για καριέρα. Σε ηλικία 12 ετών, ο πρεσβύτερος Ρέι, ο μπαμπάς απέρριψε πρόταση της Μπαρτσελόνα, αλλά ένα χρόνο μετά συναίνεσε σε κάτι πιο προσιτό. Στη μεταγραφή του γιού του στηνΡίβερ Πλέιτ.

Στην πρωτεύουσα έμεινε για εννέα χρόνια. Ανέβηκε όλες τις βαθμίδες των Τμημάτων Υποδομής της Ρίβερ, αλλά και των μικρών εθνικών ομάδων, χωρίς ωστόσο να έχει τον ρόλο του πρώτου τερματοφύλακα. Ήταν, μάλιστα, στην αποστολή της Αλμπισελέστε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα U20, σαν δεύτερος πίσω από τον Εστεμπάν Αντράντα, που πλέον αγωνίζεται στην Λανούς.

Στα 22 του πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει την Ρίβερ και να μετακομίσει στηνΝιούελς Ολντ Μπόις. H ομάδα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, το οποίο και εν τέλη κατέκτησε, έχοντας κάτω από τα δοκάρια των Γκουζμάν, έναν από τους κορυφαίους πορτιέρε της χώρας, με αποτέλεσμανα μην πάρει το χρόνο συμμετοχής που προσδοκούσε.

Το καλοκαίρι του 2014 επέλεξε να συνεχίσει στηνΓοδόι Κρουζγια να ξεκινήσει σε άλλη βάση. Και τα κατάφερε. Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, αλλά σύντομα πήρε την πρώτη ευκαιρία και έκτοτε δεν ξαναβγήκε από την 11άδα.Μέσα σε δύο αγωνιστικές περιόδους μέτρησε 76 συμμετοχές, κατέκτησε με την Γοδόι την δεύτερη θέση στον όμιλό της στο πρωτάθλημα, γεγονός που οδήγησε στην επιστροφή της ομάδας στο Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν στην Αργεντινή.

Αγαπήθηκε όσο λίγοι από το κοινό και τους ανθρώπους της ομάδας κι ο προπονητής του, Λούκας Μπερνάντι του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ως επιβράβευση της προσπάθειάς του και του ρόλου του στην ομάδα.Πλέον ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Ρέι περνάει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΟΚ.

Καλώς ήρθες Ροντρίγκο"!

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ