ΠΑΟΚ

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Διαβάστε στο Sport24.gr το αφιέρωμα στον Αργεντινό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος κάνει σήμερα ντεμπούτο με τη φανέλα του Δικέφαλου. Ενας φανατικός ροκάς και αφοσιωμένος οικογενειάρχης που έγινε τερματοφύλακας από... έναν κλήρο! (pics & video).

Μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι, ήταν χωρίς αμφιβολία εκείνη του Ροδρίγο Ρέι, του αργεντινού τερματοφύλακα που αποκτήθηκε από την Γοδόι Κρους.

Ο 26χρονος "πορτέρο" που έρχεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη, δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί τα δίχτυα του "δικέφαλου του Βορρά" και μέσα από την αγωνιστική παρουσία του, να κληθεί στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Τη φανέλα της "αλμπισελέστε" την έχει φορέσει αρκετές φορές στις μικρότερες εθνικές της πατρίδας του, όμως τώρα ο στόχος που θέτει ο ίδιος, είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την όρεξη και τον ενθουσιασμό του νεαρού γκολκίπερ που σίγουρα διαθέτει αρκετό ταλέντο και γερές βάσεις, ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σεζόν. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας μπορεί να "κυνήγησαν" αρχικά τον Γκιγέρμο Οτσόα, όμως δείχνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από την τελική τους επιλογή. Μέχρι να δούμε τον Ρέι σε επίσημους αγώνες, όπου θα βγουν και τα πρώτα συμπεράσματα για την αξία του, ας ρίξουμε μια ματιά στην μέχρι σήμερα καριέρα του υποψήφιου "βασιλιά" της εστίας της Τούμπας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Ο Ροδρίγο Ρέι με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ στο "Μονουμεντάλ"

Ο Ροδρίγο Ρέι γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1991 στο Λας Παρέχας, μια μικρή πόλη της επαρχίας της Σάντα Φε, στην Αργεντινή. Στην ηλικία των 6 ετών, άρχισε να παίζει στην τοπική Argentino, στην οποία είχε αγωνιστεί για πολλά χρόνια ο πατέρας του. Ξεκίνησε ως επιθετικός, όπως διηγείται ο ίδιος: " Όπως όλα τα πιτσιρίκια, ήθελα να παίζω μπροστά για να βάζω γκολ. Στη συνέχεια, γύρισα προς τα πίσω, παίζοντας στα στόπερ, αφού αυτή ήταν η θέση στην οποία αγωνιζόταν ο πατέρας μου. Στην ομάδα μας δεν είχαμε τερματοφύλακα, έτσι κάθε Σάββατο, πριν το παιχνίδι, ρίχναμε κλήρο για το ποιος θα κάτσει στο τέρμα. Μια φορά έτυχε να πέσει σε μένα, τα πήγα καλά, μου άρεσε η θέση και έτσι κόλλησα εκεί. Αμέσως έγινε είδωλό μου ο Μόνο Μπούργος, είχα αγοράσει την εμφάνισή του με την Ρίβερ, την μωβ μπλούζα με το μπουλντόγκ μπροστά. Τον παρακολουθούσα στενά, έπαιζε τότε και στην Εθνική, αυτός ήταν το σημείο αναφοράς μου".

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Ο Ροδρίγο Ρέι με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ σε αγώνα της δεύτερης ομάδας

Στα 13 του χρόνια, ο "Ρο", όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά οι φίλοι του, άφησε την πόλη του και πήγε στο Μπουένος Άιρες για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ. Εκεί έμεινε σχεδόν εννιά χρόνια, πρώτα πέρασε από όλες τις βαθμίδες στα τμήματα υποδομής των "μιγιονάριος" και στα 18 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Έγινε μέλος της δεύτερης ομάδας και παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ στην πρώτη, διατηρεί όμορφες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο της ζωής του: " Για την Ρίβερ νιώθω μεγάλη αγάπη, έζησα εκεί πολλά χρόνια, έκανα πολλούς φίλους, πέρασα την εφηβεία μου και αγωνίστηκα στη δεύτερη ομάδα. Πάντοτε θυμάμαι με ευγνωμοσύνη όλους εκείνους που με βοήθησαν να πάρω σωστές βάσεις, ώστε σήμερα να έχω φτάσει σε ένα επίπεδο που μου επιτρέπει να παίζω επαγγελματικά. Για μένα η Ρίβερ υπήρξε το ποδοσφαιρικό μου σχολείο και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ". Όπως έχει πει κατ' επανάληψη σε δηλώσεις και συνεντεύξεις του, θα ήθελε πολύ να υπερασπιστεί κάποια μέρα την εστία της πρώτης του ομάδας.

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ, Η ΝΙΟΥΕΛΣ ΚΑΙ Η ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΣ

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Ο Ρέι με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής U18

Η διετία 2010-12 υπήρξε πολύ δύσκολη για τη Ρίβερ. Το 2011 παραιτήθηκε η διοίκηση του Χοσέ Μαρία Αγκιλάρ αφήνοντας πίσω της χρέη της τάξης των 75 εκατομμυρίων δολαρίων και ανέλαβε ο Ντανιέλ Πασαρέλα. Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο, όταν στο τέλος της σεζόν 2010/11 η Ρίβερ υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παρόλα αυτά, οι εμφανίσεις του Ροδρίγο στη δεύτερη ομάδα δεν πέρασαν απαρατήρητες και ο νεαρός κλήθηκε από τον Βάλτερ Περάσο, τότε ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Αργεντινής U20, στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 της Κολομβίας. Ο Ρέι είχε φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της "αλμπισελέστε" δυο χρόνια πριν, παίζοντας με την U18. Στο Μουντιάλ U20, όπου δεν αγωνίστηκε καθόλου (η Αργεντινή αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Πορτογαλία στα πέναλτι), είχε συμπαίκτη τον τωρινό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Λούκας Βιγιαφάνιες. Την ίδια χρονιά, ο Ρέι πήρε μέρος με την U20 τόσο στο Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής όσο και στο Παναμερικανικό, εκεί όπου η "αλμπισελέστε" πήρε τη δεύτερη θέση χάνοντας 1-0 από το Μεξικό.

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Η Εθνική Αργεντινής U20 το 2011. Ο Ρέι με τα μαύρα, ο μεσαίος από τους τρεις τερματοφύλακες, ο Βιγιαφάνιες του ΠΑΟ, μπροστά, τρίτος από αριστερά

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ρέι έμεινε ελεύθερος από τη Ρίβερ και πήρε μεταγραφή στην Newell's Old Boys του Ροσάριο. Εκεί προπονητής ήταν ο Τάτα Μαρτίνο (έναν χρόνο πριν πάει στη Μπαρτσελόνα), υπό την καθοδήγηση του οποίου, οι "λεπροί" κατέκτησαν το Torneo Final. Όμως ούτε εκεί έπαιξε ο Ροδρίγο, παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας. Ο Ναουέλ Γκουσμάν ήταν αμετακίνητος από την βασική ενδεκάδα και ο "Ρο" τρίτος τερματοφύλακας. Βρέθηκε σε κάποια λίγα παιχνίδια στον πάγκο ως αναπληρωματικός, αλλά τελικά και στην Νιούελς είχε συμμετοχές μόνο με τη δεύτερη ομάδα. Μετά από δυο χρόνια στο Ροσάριο, ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα του Ρέι στην καριέρα του. Η Γοδόι Κρους του έκανε πρόταση συνεργασίας και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι από την ανατολική Αργεντινή, στη δυτική, στην επαρχία της Μεντόσα. Στην "Τόμπα" όλα άλλαξαν, αφού ο Ρέι έγινε αμέσως ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, έγινε πολύ γρήγορα σύνθημα στις κερκίδες του "Φελισιάνο Γκαμπάρτε" και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Ο Ροδρίγο Ρέι με τη φανέλα της Newell's Old Boys

Εκεί για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε στην Primera División της Αργεντινής, ένα όνειρο για εκείνον, όπως είχε πει, ενώ μέχρι και σήμερα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του στην Γοδόι Κρους, Γκαμπριέλ Χάιντσε. Ο "Ρο" από την πρώτη του μέρα στην "Τόμπα" εντυπωσίασε τους πάντες με την εργατικότητά του. Διαβάστε πώς περιέγραψε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Αργεντινή, την καθημερινή του ρουτίνα: " Κάνω προπόνηση το πρωί, φτάνω στο προπονητικό κέντρο στις 8.30 και φεύγω τελευταίος στις 13.30 το μεσημέρι. Μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο, μου αρέσει να είμαι μαζί με τους συμπαίκτες μου, με τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί. Μετά την προπόνηση κάνω ασκήσεις στο γυμναστήριο. Δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα κάνω έξτρα προπονήσεις και το απόγευμα, μου αρέσει να συνεχίζω ακόμα και όταν τελειώνει το πρόγραμμα, γιατί πιστεύω ότι είναι μεγάλη βοήθεια για έναν νέο παίκτη το να προσπαθεί να βελτιωθεί όσο περισσότερο μπορεί. Οι δυο ώρες της κανονικής προπόνησης με την ομάδα, μου φαίνονται λίγες". Ο Ρέι, στα δυο χρόνια που έμεινε στην Γοδόι Κρους, παρακολούθησε με δική του πρωτοβουλία ειδικά προγράμματα ψυχολογικής και φυσικής βελτίωσης για αθλητές.

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΡΟΚΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Ο Ρέι σε προπόνηση της Ρίβερ Πλέιτ

Ο Ροδρίγο Ρέι είναι ένας σωστός επαγγελματίας, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι το μοναδικό πάθος της ζωής του. Είναι δηλωμένος ροκάς, μόλις στα 14 χρόνια του πήγε στην πρώτη του συναυλία. Ήταν οι Ρόλινγκ Στόουνς και ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για μια εμπειρία την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Του αρέσει το αργεντίνικο ροκ, αλλά και το αγγλόφωνο. Αγαπημένες του μπάντες είναι οι Callejeros και οι Redondos. Παλιότερα πήγαινε τακτικά σε συναυλίες, συνεχίζει και τώρα, αλλά πιο σπάνια, λόγω των υποχρεώσεων με το ποδόσφαιρο, που δεν του αφήνουν πολύ χρόνο. Όμως δεν σταματάει να ακούει μουσική στο σπίτι, είναι από τις αγαπημένες του συνήθειες. Στο σπίτι, όπου μένει με τη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του. Η Μαρία Λάουρα Κάσερες, σχεδιάστρια μόδας, δηλώνει σφόδρα ερωτευμένη μαζί του και δεν χάνει ευκαιρία να το μοιράζεται στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. Η Λάλι είχε ήδη μια κόρη από προηγούμενο γάμο, την Ρενάτα (σήμερα 8 χρονών), την οποία ο "Ρο" υπεραγαπάει. Πριν ένα χρόνο περίπου, το ζεύγος απέκτησε και ένα αγοράκι, τον Μπενίσιο.

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Ο Ρέι σε προπόνηση της Εθνικής Αργεντινής U20

Οι δυο τους πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, επειδή ο μικρός γεννήθηκε με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να υποβληθεί σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις υψηλότατου ρίσκου μέσα σε είκοσι μέρες. Πλέον όλα πάνε καλά για τον Μπενίσιο, έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε και η οικογενειακή γαλήνη επέστρεψε για τα καλά. Ο Ροδρίγο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Λάουρα, πηγαίνει κάθε πρωί την κόρη του στο σχολείο, πριν συνεχίσει για την προπόνηση, βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και γενικά είναι ένας αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας. Η Λάουρα ήταν εκείνη που από τον περασμένο Μάρτιο άφησε πρώτη να εννοηθεί ότι υπήρχε η πιθανότητα να αφήσουν την Μεντόσα για κάποιον άλλο προορισμό: " Υπάρχουν προτάσεις από διάφορες μεριές. Ο Ρο τις εξετάζει όλες με ψυχραιμία. Θα είναι δύσκολο να μετακομίσουμε σε κάποιο άλλο μέρος, κοντινό ή μακρινό, αφού εδώ είναι το σπίτι μας. Όπου και αν πάμε όμως, θα ξαναγυρίσουμε εδώ, όταν ο Ρο σταματήσει το ποδόσφαιρο". Ο Ρέι δεν ξεχνάει ποτέ και τους γονείς του. Ο Γουστάβο και η Σίλβια, όπως λέει ο ίδιος, τον μεγάλωσαν με αξίες, τις οποίες ακολουθεί πάντα στη ζωή του: " Βρίσκονταν δίπλα μου σε κάθε βήμα της ζωής μου και σε κάθε καινούργια πρόκληση της καριέρας μου. Θυμάμαι, όταν έφυγα από το πατρικό μου, για να μείνω στον ξενώνα της Ρίβερ, μου είχαν λείψει πάρα πολύ".

Ρέι, ένας "βασιλιάς" για την εστία του ΠΑΟΚ

Σε αγώνα της Μπόκα Τζούνιορς με την Γοδόι Κρους στην "Μπομπονέρα". Ο Ρέι αστειεύεται με τον Κάρλος Τέβες, πριν την εκτέλεση ενός πέναλτι

Ο Αργεντίνος "αρκέρο" του ΠΑΟΚ περιμένει πλέον να εκδοθεί το ιταλικό του διαβατήριο, ώστε να μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός, το σίγουρο όμως είναι ότι και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Ας τον αφήσουμε να κλείσει το σημερινό αφιέρωμα με τα δικά του λόγια: " Έχω μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μου, πιστεύω ότι η βελτίωση μπορεί και πρέπει να είναι συνεχής. Ειδικά στην ηλικία που βρίσκομαι ακόμα, θέλω να γίνω καλύτερος από τα πιο βασικά μέχρι τις μικρότερες λεπτομέρειες. Είμαι καλός με τη μπάλα στα πόδια, μπορώ να ξεκινήσω το παιχνίδι της ομάδας αντί να σουτάρω μακριά και όπου πάει. Γι' αυτό μου αρέσει να ρισκάρω, να βγαίνω από την περιοχή μου, περισσότερο από το συνηθισμένο, όμως κάνω ειδική προπόνηση πάνω σε αυτό, ώστε να μην δημιουργώ κινδύνους για την εστία και να προσφέρω το καλύτερο στους συμπαίκτες μου. Η μεγαλύτερη αρετή μου είναι η προπόνηση, δουλεύω πολύ εκεί, αφοσιώνομαι 100%, σκέφτομαι συνεχώς τί πρέπει να βελτιώσω και τί να διορθώσω. Δεν ικανοποιούμαι μόνο με όσα κάνω σωστά, αλλά ψάχνω συνεχώς τα περιθώριά μου για βελτίωση".

Πηγές: Diario Olé, botingol.blogspot.com, vavel.com, diariouno.com.ar, mendozapost.com

Βίντεο: Ροδρίγο Ρέι, highlights από την Γοδόι Κρους

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ