ΠΑΟΚ

Ρέ(ε)ι στην επίθεση, όχι στην άμυνα, έχασε 4-2 από τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΦΕΝΛΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΦΕΝΛΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Χρήσιμο τεστ για τον ΠΑΟΚ κόντρα σε μία ομάδα του Άγιαξ. Πολύ καλός επιθετικά, κατά διαστήματα, ο Δικέφαλος, παρουσίασε πολλά κενά ανασταλτικά. Καλά στοιχεία από τον Ροντρίγκο Ρέι στο ντεμπούτο του. Έπιασε πέναλτι του Χουντελααρ.

Δυο γκολ, ένα δοκάρι με τον Μάτος, ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες (με κορυφαία αυτή του Πρίγιοβιτς στο πρώτο ημίχρονο) από τη μία πλευρά της ζυγαριάς. Από την άλλη, όμως, τέσσερα γκολ παθητικό, αρκετές ευκαιρίες για τους Ολλανδούς, δοκάρι και ένα πέανλτι που έπιασε ο Ρέι. Ο ΠΑΟΚ έχασε με 4-2 από ένα σύνολο του ‘Αγιαξ αποτελούμενο από παίκτες της πρώτης και δεύτερης ομάδας του Αίαντα (σήμερα είχε και άλλο φιλικό με την Γκενκ) και έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων στην Ολλανδία με δύο νίκες και δύο ήττες.

Το τεστ είναι σίγουρα χρήσιμο για να βγάλει συμπεράσματα ο Στανόγεβιτς. Τόσο για τις καλές συνεργασίες που βγήκαν επιθετικά, όσα και για την κακή ανασταλτική λειτουργία, αφού ο Ρέι βρέθηκε αρκετές φορές εκτεθειμένος. Ο Αργεντινός έδειξε καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του (καλός και με τη μπάλα στα πόδια), έπιασε πέναλτι του Χούντελααρ και λίγα πράγματα μπορούσε να κάνει σχεδόν σε όλα τα γκολ του Άγιαξ.

Τραγικό πρώτο 25λεπτο

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς παρέταξε, όπως αναμενόταν, την ομάδα του σε 4-2-3-1. Ο Ρέι στο ανεπίσημο ντεμπούτο του ήταν κάτω από την εστία, στην άμυνα από δεξιά είχαν παραταχθεί Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν ο Τσίμιροτ και ο Κάνιας και μπροστά τους κινούταν ο Μπίσεσβαρ. Στο δεξί άκρο έπαιζε ο Μακ και δεξιά ο Ενρίκε, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε νωρίς, καθώς στο 3' ο Τσέρνι σημάδεψε το δοκάρι. Δύο λεπτά με δυνατό σουτ ο Μαζραουί σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέι (η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι). Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλο ανασταλτικό πρόβλημα και φάνηκε αυτό όταν ο Τσέρνι και πάλι μόνος εκτός περιοχής σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 26', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χούντελααρ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Κρέσπο και με κεφαλιά έστειλε τη πάλα στην αριστερή γωνία του Ρέι, κάνοντας το 2-0.

Άλλαξαν πλευρές Ενρίκε, Μακ, αφυπνίστηκε επιθετικά ο ΠΑΟΚ

Η κίνηση του Στανόγεβιτς να αλλάξει πλευρές στους δύο ακραίους του, Ενρίκε και Μακ, διαφοροποίησε την εικόνα του ΠΑΟΚ επιθετικά και του αγώνα συνολικά. Στο 29' ο Ενρίκε σέντραρε, αλλά προ του Μάτος, η άμυνα του Άγιαξ έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον Μακ, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 35' ο Πρίγιοβτς έχασε μία απίστευτη ευκαιρία. Ο Ενρίκε έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Πρίγιοβιτς που από ένα μέτρο, μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Τσέρνι ανατράπηκε από τον Ενρίκε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Χούντελααρ και ο Ρέι μπλόκαρε.

Στο 37' ο Μακ ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, σέντραρε και ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά, μειώνοντας σε 2-1. Στο 44' ο Μαζραουί ελίχθηκε έξω από την περιοχή και ο Ρει μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με ορισμένες αλλαγές σε πρόσωπα στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ο Ρέι παρέμεινε στην εστία, στην άμυνα από δεξιά ήταν οι Ματος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λεβέκ. Δίπλα στον Κάνιας αγωνιζόταν ο Σαχοβ στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους ήταν ο Πέλκας, ενώ στα άκρα ήταν ο Μακ αριστερά και ο Κάμπος δεξιά.

Στο 51’ ο Λεβέκ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά στην περιοχή με δυνατό άλμα και πέτυχε το 2-2. Ένα λεπτό μετά ο Μάτος σούταρε και ο τερματοφύλακας του Άγιαξ Μπλόκαρε.

Στο 58’, Πέλκας και Μακ έπαιξαν το «1-2» μέσα στην περιοχή και ο Σλοβάκος από πλάγια θέση έχασε σπουδαία ευκαιρία.

Το ματς «άνοιξε» και στο 66’ ο Κασιέρα έφυγε γρήγορα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και από πλάγια θέση μόνος ανενόχλητος με τον Ρέι πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 3-2. Σρο 70’ο Πέλκας σούταρε έξω από την περιοχή και ο Μπλάντερν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 77’ ο Ντεβίντ έκανε καταπληκτική περιστροφή, αποφεύγοντας τον Βαρέλα και σούταρε άουτ.

Στο 87’ ο Λέο Μάτος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άγιαξ μετά από πολύ ωραία πάσα του Σάχοβ, πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Τελικά, στο 89’ οι παίκτες του Άγιαξ εξέθεσαν για μία ακόμη φορά την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Φλέμινγκ μόνος απέναντι από τον Ρέι, απέφυγε τον Αργεντινό καιμε πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

Άγιαξ:Φαν Μπλάντερεν, Ζέφουικ, Σαβαστάνο, Μπέρχσμα, Ντανκερλούι, Άιτινχ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Μαζραουί, Τσέρνι, Κασιέρα, Χούντελαρ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Σιντού, Λανκ, Ντε Βιτ, Ντοεκνί, Φλέμινγκ, Σίρχουις, Μπούλεβελντ, Μπούλταμ, Κέμπερ.

ΠΑΟΚ:Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (46’ Λεβέκ), Τσίμιροτ (46’ Σάχοβ), Κάνιας, Ενρίκε (41' λ.τ. Πέλκας) , Μπίσεσβαρ (46’ Κάμπος), Μακ (64’ Ζάιρο), Πρίγιοβιτς (84’ Κουλούρης).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ