ΠΑΟΚ

Ραχίμοβ στο Sport24.gr: "Ο Μαουρίσιο έχει την ηρεμία και την εμπειρία για πρωταθλητισμό"

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΖΟΣΕ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Μαουρίσιο MOTIONTEAM

Ο πρώην τεχνικός του Μαουρίσιο στην Τέρεκ Γκρόζνι, Ρασίντ Ραχίμοβ, μιλά στο Sport24.gr για τον Βραζιλιάνο μέσο του ΠΑΟΚ. Ποια είναι η ακριβής θέση του; Γιατί έφυγε από τη Ζενίτ; Μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Ήρθε στον ΠΑΟΚ την τελευταία ημέρα του Αυγούστου και της θερινής μεταγραφικής περιόδου ορμώμενος από την Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ. Η Τέρεκ Γκρόζνι ήταν, ωστόσο, αυτή που "άνοιξε την πόρτα" στον Μαουρίσιο για τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Ο 52χρονος πρώην τεχνικός της ομάδας από το Γκρόζνι, Ρασίντ Ραχίμοβ, σκιαγραφεί στο Sport24.gr το προφίλ του 28χρονου Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος συμπεριελήφθη από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην αποστολή για την εκτός έδρας αναμέτρηση του "Δικεφάλου" με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 3η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

- Τι θέση παίζει ο Μαουρίσιο; Πώς ήταν η συνεργασία σας στην Τέρεκ Γκρόζνι;

"Νομίζω μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και ως "6" και ως "8". Στην Τέρεκ Γκρόζνι έπαιζε μαζί με έναν άλλον Βραζιλιάνο ως δίδυμο αμυντικών μέσω στο 4-2-3-1. Δεν τον γνώριζα πολύ πριν έρθει στη Ρωσία, αλλά δουλέψαμε μαζί τρία χρόνια και συνεργαστήκαμε άψογα".

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) MOTIONTEAM

- Γιατί η Ζενίτ τον άφησε να φύγει;

"Για να γνωρίζετε, αρχικά υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών με τη Ζενίτ. Αλλά, ικανοποίησε με την απόδοσή και υπέγραψε νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Μετά δεν ξέρω τι έγινε και ίσως πρέπει να ρωτήσετε τον Μαουρίσιο. Η δική μου άποψη είναι ότι ένας νέος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης και ήθελε να αλλάξει αρκετά πρόσωπα. Έφυγαν παίκτες όπως ο Χάβι Γκαρθία, ο Ζιουλιάνο, ο Μαουρίσιο. Ήρθαν στη θέση τους παίκτες από την Αργεντινή. Ο Μαουρίσιο δεν ήθελε να είναι στον πάγκο και γι' αυτό αποχώρησε".

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) MOTIONTEAM

- Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία του;

"Είναι ένας παίκτης με υψηλή τεχνική. Μπορεί να αγωνιστεί, όπως είπα, ως "6" κι ως "8". Δουλεύει πολύ στη μεσαία γραμμή, έχει καλό σουτ και καλή πάσα. Η ομάδα μου κέρδισε πολλές μπαλιές στο κέντρο".

- Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Μαουρίσιο μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες;

"Η Ζενίτ είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ το ίδιο. Ο Μαουρίσιο έχει την ηρεμία και την εμπειρία να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες".

Ραχίμοβ στο Sport24.gr: "Ο Μαουρίσιο έχει την ηρεμία και την εμπειρία για πρωταθλητισμό"

- Από άποψη χαρακτήρα και συμπεριφοράς αποδυτηρίων πώς είναι;

"Είναι πολύ επικοινωνιακός. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα σεβαστεί τον κάθε συμπαίκτη του στα αποδυτήρια".

- Μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Η άποψή μου είναι ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μια ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ένας παίκτης μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα να κάνει τη διαφορά. Τη διαφορά την κάνουν ο Ρονάλντο και ο Μέσι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ