ΠΑΟΚ

Πώς να αγνοήσει την χειρότερη άμυνα;

Πώς να αγνοήσει την χειρότερη άμυνα;
ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς σχεδιάζει το πλάνο του αγώνα με την Καραμπάγκ με βάση τα προβλήματα τραυματισμών και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως οι αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τον τρίτο αγώνα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League και ο Βλάνταν Ίβιτς πρέπει να καταλήξει στο πλάνο με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του στις 20.00 στο "Τοφίγκ Μπαχράμοφ".Όπως δήλωσε χθες, ο Σέρβος τεχνικός έχει ήδη από τις τελευταίες μέρες στο μυαλό του την ενδεκάδα που θέλει να παρατάξει, ωστόσο ήταν αναγκασμένος να περιμένει μέχρι σήμερα για να δει την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του. Μετά το ματς με τον Ηρακλή προέκυψαν διάφορα προβλήματα.

Επιβεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα του Πέλκα με το ισχίο θέλει χρόνο να ξεπεραστεί και ο νεαρός μέσος έμεινε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον τραυματία από το ματς της Εθνικής με την Κύπρο, Γιώργο Τζαβέλλα. Ακόμη, προέκυψαν διάστρεμμα του Μαλεζά, ενοχλήσεις στους κοιλιακούς για τον Λέοβατς και ενοχλήσεις στο γόνατο για τον Αθανασιάδη, ο οποίος μάλιστα ολοκλήρωσε κάνοντας ατομικό πρόγραμμα τη χθεσινή προπόνηση. Προσθέστε στα παραπάνω και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με την ίωση που χτύπησε τον Γιάννη Μυστακίδη. Από την άλλη, όμως, ο Ίβιτς γνωρίζει πως αν ο ΠΑΟΚ πάρει το διπλό και φθάσει τους 7 βαθμούς απόψε, αγκαλιάζει την πρόκριση στους "32".

Σ' αυτή τη σκέψη αν προσθέσει κανείς και τα αμυντικά προβλήματα που έχει η Καραμπάγκ (μαζί με την ρουμανική Άστρα διαθέτουν την χειρότερη άμυνα μέχρι στιγμής στους ομίλους του Europa League με 7 γκολ παθητικό), τότε μπορεί να αντιληφθεί γιατί στον ΠΑΟΚ υπάρχει προβληματισμός για το αν πρέπει απλά να παίξει άμυνα για να πάρει ένα Χ και να φύγει αλώβητος ενόψει Καραϊσκάκη ή να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.

Πώς να αγνοήσει την χειρότερη άμυνα;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τη μελέτη που έγινε στην ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, κυρίως στο ματς με την Σλόβαν (2-2) που διεξήχθη στο ίδιο γήπεδο που θα παίξει και ο ΠΑΟΚ απόψε, προέκυψε το συμπέρασμα ότι διαθέτει καλύτερη ομάδα από τους Τσέχους, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι που υπάρχουν παίκτες, όπως ο Ρείνάλντο.Ή ο Εντλόβου που θα παίξει τρίτη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ (με Μπνέι Γιεχούντα, Μακάμπι Χάιφα με την οποία είχε σκοράρει κιόλας τις δύο πρηγούμενες) και πέρσι ήταν συμπαίκτη του Κουλούρη στην Ανόρθωση.

Με βάση όλα αυτά, φαίνεται τελικά ότι η ενδεκάδα θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει ο Βλάνταν Ίβιτς στη θέση του αριστερού μπακ (Κίτσιου ή Κρέσπο αν προστατευθεί ο Λέοβατς) και του ενός στόπερ (Κρέσπο ή Μαλεζάς), σ' αυτή του φορ (Κουλούρης ή Περέιρα αντί του Κλάους που μάλλον θα προστατευθεί) και στις θέσεις των χαφ (θα πρέπει ο Ίβιτς να επιλέξει μεταξύ Σάχοβ, Μπίσεσβαρ ή Χαρίση).

Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (είτε ως στόπερ, είτε ως μπακ), Τσίμιροτ, Κάνιας Κάμπος, Ροντρίγκες μοιάζουν σίγουρες επιλογές. Όσο για την ενδεκάδα της Καραμπάγκ; Θα παραπέμπει στο ματς με τη Σλόβαν και το πιθανότερο είναι σε διάταξη 4-3-3 να αποτελείται από τους: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Μίτσελ, Καράγιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Εντλόβου, Ρεϊνάλντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κυνηγάει την 50η νίκη του στο Europa League
Ενοχλήσεις ο Κλάους, πυρετό ο Μυστακίδης

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ