ΠΑΟΚ

Ψάχνεται με τους χαφ ο Λουτσέσκου

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει να βρει ακόμη ταυτότητα στο παιχνίδι του και η στατιστική εξηγεί γιατί δεν τα έχει ακόμη καταφέρει. Διαβάστε την ανάλυση του Sport24.gr

Στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου υπάρχει εμφανής βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας (απόδειξη ότι έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα και αυτό από πέναλτι).

Το αμυντικόtransitionείναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με αυτό που εμφάνιζε ο Δικέφαλος στα φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο, σε επίπεδο παραγωγής επιθετικών φάσεων και γρήγορης ανάπτυξης που θα δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες βρίσκεται πολύ πίσω.

Οι όποιες φάσεις προέρχονται κυρίως από την ατομική ποιότητα των επιθετικών και των ακραίων του ΠΑΟΚ και όχι μέσα από αυτοματισμούς και γρήγοροpassinggame. Και πώς να το αποκτήσει αυτό ο ΠΑΟΚ, όταν σε καθένα από τα 4 ματς πρωταθλήματος έχει παρουσιαστεί με διαφορετική τριάδα μέσων. Κάτσε, Τσίμιροτ και σε ρόλο επιτελικού ο Μακ έπαιξαν στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό, Κάτσε Σάχοβ και Πέλκας ήταν βασικοι κόντρα στην Κέρκυρα.

Στην Ριζούπολη ήρθε η σειρά των Ελ Καντουρί και Κάνιας που μαζί με τον Πέλκα συνέθεσαν την μεσαία γραμμή και προχθές, κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Λουτσέσκου θυμήθηκε το δίδυμο Κάτσε, Τσίμιροτ της Λιβαδειάς και μπροστά τους τοποθέτησε τον Ελ Καντουρί.

Προφανώς, ο Μαροκινός και ο Μαουρίσιο, μόλις βρει τα πατήματά του, θα έχουν ξεκάθαρα ρόλο βασικών και θα μείνει μόνο το ερώτημα ποιος θα παίζει πιο συχνά δίπλα τους, ωστόσο, μέχρι σήμερα, το γεγονος ότι σε 4 ματς έχουν χρησιμοποιηθεί 9 διαφορετικοί παίκτες δεν μπορεί να παρά να αναδεικνύει τον προβληματισμό του Ραζβαν Λουτσέσκου.

Δείτε τον πίνακα με τα αναλυτικά στοιχεία των 9 παικτών:

ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΑΤΣ Λ.ΣΥΜ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
Κάτσε 4 245 - - 10
Τσίμιροτ 2 191 - 1 6
Πέλκας 3 184 1 - 2
Ελ Καντουρί 2 190 - - 1
Σάχοβ 2 132 - - 1
Κάνιας 1 63 - - -
Μακ 1 63 - - -
Μαουρίσιο 1 48 - - 1
Μπίσεσβαρ 1 33 - - -

*Διευκρινίζεται ότι στους Μακ και Μπίσεσβαρ έχουν πιστωθεί μόνο τα λεπτά που έπαιξαν ως χαφ, γιατί έχουν αγωνιστεί και ως εξτρέμ, ενώ δεν προσμετράται και το γκολ που σημείωσε, ως ακραίος, κόντρα στην Κέρκυρα, ο Σλοβάκος

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ