ΠΑΟΚ

Ψάχνει... νέους Λούκας και Ροντρίγκες

Ψάχνει... νέους Λούκας και Ροντρίγκες

Τι δείχνει το σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ στην Ισπανία. Η δύσκολη, αλλά ελκυστική περίπτωση του Άλβαρο Βάσκεθ της Χετάφε.

Ο Λούμπος Μίχελ είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ και λογικα το απόγευμα θα είναι στα επίσημα της Τούμπας για να δει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καλλονή.

Το ταξίδι του στην Ισπανία (ίσως και στην Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει πάει και σε προορισμό που δεν έχει διαρρεύσει) ολοκληρώνεται σε συνθήκες μυστικότητας και οι επαφές του δεν αποκλείεται να αφορούσαν και στο θέμα προπονητή.

Το σίγουρο είναι ότι τα μέλη του τμήματος σκάουτινγκ βρέθηκαν σε διάφορες πόλεις ανά την Ευρώπη και παρακολούθησαν αγωνιζόμενους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Γαλλία, Ιταλία, Κροατία και Ισπανία ήταν στις οποίες... έπεσαν τα μάτια του ΠΑΟΚ. Ειδικότερα στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, "κατάσκοποι" του Δικεφάλου είδαν τα παιχνίδια της Χετάφε με την Έιμπαρ την Παρασκευή και της Σοσιεδάδ με την Λας Πάλμας χθες.

O ακριβός Βάσκεθ που αρέσει

Από τις περιπτώσεις συγκεκριμένων παικτών που πέρασαν από το μικροσκόπιο του ΠΑΟΚ την Παρασκευή, μία που ξεχωρίζει είναι του Άλβαρο Βάσκεθ. Ο 25χρονος φορ της Χετάφε διαθέτει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν φροντίσει να μάθουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την περίπτωσή του.

Παρότι πριν λίγο καιρό έχει ανακοινωθεί η επέκταση του συμβολαίου του με την ισπανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2018, οι εκπρόσωποί του τονίζουν ότι μπορεί να φύγει το καλοκαίρι (ίσως αυτό να σχετίζεται με το ενδεχόμενο υποβιβασμού της Χετάφε στην δεύτερη κατηγορία).

Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα είναι αρκετά υψηλά, καθώς ο ύψους 1.82μ. φορ έχει πρόταση και από ομάδα του MLS. Ο Βάσκεθ που γεννήθηκε στη Βαρκελώνη (για την ακρίβεια στη Μπανταλόνα που είναι πλέον "ένα" με τη Βαρκελώνη) και άρχισε την καριέρα του από την Εσπανιόλ και μετά από μία σεζόν στην Χετάφε δοκίμασε την τύχη του στη Σουόνσι για να επιστρέψει πάλι στην Χετάφε.

Οι δύο τελευταίες σεζόν του είναι εξαιρετικές (φέτος έχει 5 γκολ σε 26 ματς ως τώρα και πέρυσι σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών, σημείωσε 9 γκολ). Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα Βάσκεθ μπήκε στη λίστα του ΠΑΟΚ από την περίοδο που αθλητικός διευθυντής ήταν ο Φρανκ Άρνεσεν.

Λούκας και Ροντρίγκες ο οδηγός τους

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει παίκτες με υψηλό επίπεδο και σε καλή ηλικία θέλοντας να επαναλάβει μεταγραφές τύπου Λούκας (αν και πήγε στη Θεσσαλονίκη από την Ουκρανία και όχι απευθείας από την Ισπανία) και Ροντρίγκες. Έτσι, εκτιμούν στον Δικέφαλο, ότι θα ανέβει η ποιότητα της ομάδας και παράλληλα θα ενταχθούν στο ρόστερ παίκτες ε περιθώρια εξέλιξης και δυνατότητα να ανεβάσουν την μεταπωλητική αξία τους.

Γκολάσα και ΠΑΟΚ συζήτησαν για το μέλλον της συνεργασίας

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο ατζέντης του Εγιάλ Γκολάσα, Ζιβ Στέρνμπεργκ και είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ. Οι δύο άνδρες μίλησαν για το μέλλον του Ισραηλινού και από την πλευρά του παίκτη εκφράστηκε η διάθεση να αποτελέσει παρελθόν από τον "Δικέφαλο" έτσι ώστε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του μετά το τέλος της σεζόν (το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2017 αλλά φυσικά αυτό μπορεί να "σπάσει").

Ο Γκολάσα φαινόταν πως θα αποτελούσε παρελθόν το προηγούμενο καλοκαίρι, ωστόσο παρέμεινε στον ΠΑΟΚ δίχως να "αρπάξει" τις όποιες ευκαιρίες του δόθηκαν. Ετσι όλα δείχνουν πως κάποια στιγμή θα χωρίσουν οι δρόμοι του με τον "Δικέφαλο" ο οποίος δεν πήρε βοήθειες από τον Γκολάσα στο διάστημα που βρίσκεται αυτός στην ομάδα.

* Τα συλληπητήριά της προς τον Κλάους Αθανασιάδη έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή το θάνατο της γιαγιάς του.

Photo Credits: Action Images

Τα συλλυπητήρια μας στον αρχηγό του ΠΑΟΚ, τον Στέφανο Αθανασιάδη που έχασε ένα μέλος της οικογένειάς του. #oneteam #onefamily

Posted by PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ on Sunday, March 20, 2016
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ