ΠΑΟΚ

Πρώτη νίκη με γκολ Μακ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΒΑΑΛΒΑΙΚ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΒΑΑΛΒΑΙΚ MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο τέταρτο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους της Βάαλβαικ με 2-1 και ο Ρόμπερτ Μακ σκόρπισε χαμόγελα στο ντεμπούτο του (video)

Ταχύτητα στα άκρα της επίθεσης με την προσθήκη του Ρόμπερτ Μακ, αλλά και πάλι κενά στο κέντρο της άμυνας (στο πρώτο μέρος). Αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης του ΠΑΟΚ στο τέταρτο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, το οποίο σημαδεύτηκε από την πρώτη νίκη του, με 2-1 επί της Βάαλβαϊκ.

Η επικράτηση του "δικεφάλου" ήρθε με το παρθενικό γκολ του Σλοβάκου στο 14' (στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε) και ένα τέρμα του Πόζογλου στο 65΄και ενώ οι Ολλανδοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Αναστασιάδης επέλεξε και πάλι δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο, έπαιξε πολύ και με ταχύτητα από τα άκρα, ωστόσο εμφάνισε και πάλι κενά στην άμυνα, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο και έδειξε πώς είναι απαραίτητη η απόκτηση ενός ποιοτικού στόπερ.

Τα πιο ευχάριστα μηνύματα ήρθαν από το Ρόμπερτ Μακ που, εκτός του γκολ, φανέρωσε ορισμένα από τα χαρίσματά του (με κυριότερο την ταχύτητα) και συνδυάστηκε καλά με τον Πόποβιτς. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο μισό, πρέπει να επισημανθεί η πολύ θετική παρουσία του Τζανδάρη και του Πόζογλου.

Γκολ με το καλημέρα ο Μακ

Ο Ρόμπερτ Μακ στην πρώτη του συμμετοχή, έστω ανεπίσημη, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έδειξε τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε και η αλήθεια είναι πως έλειπαν από τον ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος ήταν πολύ γρήγορος στον κενό χώρο και έβγαζε δύναμη στις διεκδικήσεις με τους αντίπαλους αμυντικούς. Η συνεργασία του με τον Πόποβιτς ήταν υποδειγματική, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα στη φάση του γκολ του Σλοβάκου. Ο Μακ δημιούργησε φάσεις στην αντίπαλη εστία και έδειξε πως όσο περνά ο καιρός και ζει περισσότερο τη νέα του ομάδα θα γίνεται κι αυτός καλύτερος και θα βοηθά.

Στα αρνητικά του πρώτου μέρους ήταν τα αμυντικά κενά που εμφάνισε η άμυνα του ΠΑΟΚ για ακόμη ένα παιχνίδι. Κάθε φορά που η Βααλβάικ έβγαινε μπροστά έκανε φάσεις είτε από κακές τοποθετήσεις των αμυντικών του "Δικέφαλου", είτε από λανθασμένες εκτιμήσεις της μπάλας. Μπορεί το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η Βάαλβαϊκ να ήταν από αυστηρό έως ανύπαρκτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν κακές στιγμές στην "ασπρόμαυρη" άμυνα.

Έτσι ξεκίνησε

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μελίσσας, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Κωνσταντινίδης, Μαντούρο, Κιόσε και Σπυρόπουλος. Ο Παναγιωτούδης με τον Σαββίδη έπαιξαν ως αμυντικά χαφ. Μπροστά τους και δεξιά κινήθηκε ο Πόποβιτς, αριστερά ο Μακ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κουλούρη, ο Γκολάσα.

Καλό ξεκίνημα και γκολ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με τους Γκολάσα, Μακ και Κουλούρη να δείχνουν ότι έχουν αρκετά κέφια. Μάλιστα, ο Ισραηλινός με τον Έλληνα επιθετικό συνεργάστηκαν καλά στο 8', αλλά την τελευταία στιγμή η άμυνα των Ολλανδών έκοψε τον Κουλούρη. Η δεύτερη... προειδοποιητική βολή από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μακ έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της Βάαλβαϊκ μπλόκαρε την μπάλα.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως... τσάτισε τον Σλοβάκο, ο οποίος στο 14' εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία πάσα του Πόποβιτς, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Φαντάϊκ, ο οποίος δεν είχε απάντηση αυτή τη φορά και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Είχε όρεξη, ταχύτητα, αλλά...

Από την επίτευξη του γκολ και έπειτα δεν άλλαξαν πολλά στο παιχνίδι. Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν κέφια, αλλά η μεγάλη τελική προσπάθεια δεν έγινε από κανέναν. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι οι Κωνσταντινίδης και Πόποβιτς που έπαιζαν σε όλο το μήκος των πλευρών έδιναν ώθηση και μπορούσαν αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί να απειλήσουν την ολλανδική εστία. Αυτοί οι δύο μαζί με τον Ρόμπερτ Μακ δημιούργησαν κινδύνους και εκτός από το γκολ του Σλοβάκου ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει το 2-0 στο 37' όταν ο Μακ σέντραρε, αλλά ο Πόποβιτς δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, αφού ο πορτιέρο των Ολλανδών επενέβη και μπέρδεψε τον νεαρό άσσο του "Δικέφαλου".

Βέβαια, δεν υπήρχαν μόνο θετικά για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, αφού αμυντικά υπήρχαν αρκετά κενά, τα οποία οι Ολλανδοί θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν και να σκοράρουν.

Κενά στην άμυνα-δώρο το πέναλτι

Κάτι που τελικά έκαναν στο 44'. Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε πέναλτι σε φάση που δεν συνέβη το παραμικρό. Η Βααλβάικ κέρδισε κόρνερ, εκτελέστηκε και μέσα στις διεκδικήσεις καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Ντούιτς ευστόχησε από τα 11 βήματα και έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα, οι Ολλανδοί θα μπορούσαν να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι, αλλά το σουτ που έκανε ο Καλάμπρο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βρήκε το δοκάρι του Μελίσσα.

Αλλαγή ενδεκάδας και συστήματος

Στο δεύτερο μέρος ο Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σύστημα 3-4-3 Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιακουμής. Οι τρεις της άμυνας ήταν από τα δεξιά προς τα αριστερά Σκόνδρας, Κατσικάς και Ποζατζίδης. Κεντρικά χαφ ήταν οι Κάτσε και Τζανδάρης, δεξιά τους ο Κίτσιου και αριστερά ο Μάρτενς. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Πολύζος, αριστερό ο Πόζογλου και μοναδικός προωθημένος ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ήθελε το γκολ και το πέτυχε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο η φρεσκάδα που έδωσαν οι 11 διαφορετικοί παίκτες που χρησιμοποίησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, λίγο το μούδιασμα των Ολλανδών έκανε τον "δικέφαλο" να μοιάζει καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου ο Κίτσιου σέντραρε από τα δεξιά, ο Μάρτενς έπιασε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Βάαλβαϊκ μπλόκαρε την μπάλα. Αυτή, ήταν η πρώτη απειλή του ΠΑΟΚ από τις πολλές που θα ακολουθούσαν μέχρι να γίνει το 2-1.

Στο 51' ο Κάτσε πάσαρε στον Ποζατζίδη, ο νεαρός μπακ μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 53' ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε. Ο Πολύζος βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Βάαλβαϊκ. Κάτι που συνέβη και στο 54' με τον Πόζογλου, αλλά ο Ολλανδός είχε πάλι απάντηση.

Όμως, στο 65' ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ που δικαιούνταν, μετά από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια των παικτών του Αναστασιάδη. Ο Μάρτενς με μια πολύ ωραία πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Τζανδάρη, εκείνος πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα, "έσπασε" την μπάλα στον Πόζογλου, ο οποίος σε κενό τέρμα έβαλε σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ, κάνοντας το 2-1.

Ο "Δικέφαλος" δεν σταμάτησε βέβαια, εκεί. Στο 71' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζανδάρης προσπάθησε με το στήθος να πετύχει το γκολ, αλλά οι αμυντικοί της Βάαλβαϊκ έδιωξαν πάνω στην γραμμή την τελευταία στιγμή.

Τάιμ άουτ και... νίκη!

Μετά από εκείνη τη φάση ο διαιτητής έστειλε τις ομάδες στους πάγκους τους, υποδεικνύοντας... τάιμ άουτ, προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, φάσεις δεν δημιουργήθηκαν και έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε αυτή τη σειρά φιλικών αγώνων που έδωσε επί ολλανδικού εδάφους.

Εκτός διεθνείς και άλλοι τέσσερις

Στον αγώνα δεν έπαιξαν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ εννιά παίκτες. Μιλάμε για τους πέντε διεθνείς (Σαλπιγγίδη, Γλύκο, Τζιόλη, Τζαβέλλα και Ιτάντζ), ενώ οι Βίτορ, Αθανασιάδης, Ρατς και Περέιρα δεν αγωνίστηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Πορτογάλος αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στον "δικέφαλο" και προφυλάχθηκε, ενώ οι Ρατς και Περέιρα κρίθηκαν ανέτοιμοι.

Ενός λεπτού σιγή

Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ανατολική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αφού η Βάαλβαϊκ είναι ολλανδική ομάδα και πολλά από τα θύματα ήταν Ολλανδοί.

ΠΑΟΚ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μελίσσας, Κιόσε, Μαντούρο, Σπυρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Γκολάσα, Πόποβιτς, Σαββίδης, Κουλούρης, Μακ

ΠΑΟΚ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Γιακουμής, Κατσικά, Σκόνδρα, Κίτσιου, Πολύζο, Ποζατζίδη, Κάτσε, Πόζογλου, Μάρτενς, Τζανδάρη, Παπαδόπουλο

ΒΑΑΛΒΑΪΚ: Φαντάικ, Μαρτίνα, Φαν Μόσελ Βέλντ, Κόστερ, Γιούνγκσλουγκερ, Βάλπουρτ, Καλάμπρο, Μπράμπερ, Ζέλντενρας, Φέρκελεμ, Ντούιτς

Για την Βάαλβαϊκ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Γιλντιρίμ, Αντερσον, Βιελάνγκα, Χούιμπεν, Φαν Βερτ και Φαν Ντε Κίμπουμ

ΠΑΟΚ - Βάαλβαϊκ 2-1

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ