ΠΑΟΚ

Πρώτη φορά σε διπλά νοκ-άουτ ματς

Πρώτη φορά σε διπλά νοκ-άουτ ματς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ιστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας. Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο ΠΑΟΚ υπερέχει σε προκρίσεις έναντι του Ατρομήτου στις "κόντρες" τους στον θεσμό του Κυπέλλου. Ωστόσο, οι δύο ομάδες έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε διπλά νοκ-άουτ ματς.

Αναλυτικά τα στοιχεία, όπως δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

#Αυτή είναι η έκτη φορά που η κλήρωση φέρνει τον Ατρόμητο απέναντι στον ΠΑΟΚ στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δικέφαλος μετρά μέχρι τώρα τέσσερις προκρίσεις, έναντι μιας της ομάδας του Περιστερίου.

#Είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν σε διπλά νοκ άουτ παιχνίδια, αφού στις πέντε προηγούμενες κόντρες τους υπήρξε τρεις φορές μονή αναμέτρηση, ενώ την σεζόν 1993-94 και 2000-01 ήταν σε φάση ομίλων. Το 1993 βρέθηκαν σε όμιλο με μονά παιχνίδια με την ομάδα του Περιστερίου να παίζει στην Β’ Εθνική, ενώ το 2000 βρέθηκαν στον 4ο όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας, με τον Ατρόμητο τότε να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

#Η πρώτη τους συνάντηση ήταν την σεζόν 1964-65, όταν στις 4 Απριλίου 1965 ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τους «16» του θεσμού, με ένα γκολ του Βασιλειάδη στο 28ο λεπτό στην αναμέτρηση που έγινε στην Τούμπα. Ο Ατρόμητος τότε αγωνιζόταν στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

#Στις 23 Ιουνίου 1968 βρέθηκαν πάλι αντιμέτωποι για τους «16» του θεσμού, με την ομάδα του Περιστερίου να βρίσκεται πάλι στην Β’ Εθνική, αλλά αυτή τη φορά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Φουντουκίδης με εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Σακελλαρίδης ισοφάρισε στο 77ο λεπτό. Το 1-1 έμεινε και μετά την παράταση και τότε δεν υπήρχε η διαδικασία των πέναλτι στο Κύπελλο Ελλάδος, με αποτέλεσμα να γίνει κλήρωση και ο Δικέφαλος να σταθεί τυχερός και να πάρει την πρόκριση.

#Η επόμενη συνάντηση τους έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 1993 για τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 1-0 χάρη σε ένα τέρμα του Μάκη Χάβου στο 79ο λεπτό.

#Στις διπλές αναμετρήσεις του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος το 2000-01 ο Νίκος Φρούσος σημείωσε το μοναδικό γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0 στο 80ο λεπτό. Στην αναμέτρηση της Αθήνας σκόραρε δύο φορές ο Δημήτρης Ναλιτζής (11’, 81’) και ο Βαϊρουά είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Ατρόμητο.

#Η τελευταία τους συνάντηση για τον θεσμό ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2012, σε μονή αναμέτρηση στην Τούμπα πάλι για τα προημιτελικά. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Λίνο στο 28ο λεπτό και ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Φυτανίδη στο 89ο λεπτό. Στην παράταση ο Μπρίτο μόλις στο 91ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου, το οποίο το διατήρησε μέχρι το τέλος και πήρε την πρόκριση.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ