ΠΑΟΚ

Πρώτα η νίκη και μετά τα ρεκόρ

Πρώτα η νίκη και μετά τα ρεκόρ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον πλήρη οδηγός του αγώνα του “Δικεφάλου” στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Europa League.

Μια ματιά στο background της αποψινής (22.05) αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Μινσκ, στην πρεμιέρα του 11ου ομίλου της διοργάνωσης, μας πείθει ότι δεν είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό ματς. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την... λευκή σελίδα στο παρελθόν των αγώνων του ΠΑΟΚ με ομάδες από τη Λευκορωσία, αλλά με κάποια πιο ιδιαίτερα στοιχεία:

-Ο Ράζβαν Ρατς θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (χωρίς να προσμετράται από την UEFA η παρουσία του σε Σούπερ Καπ με τη φανέλα της Σαχτάρ).

-Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα ξεπεράσει τον Βάλτερ Ζένγκα και με 70 ματς θα γίνει το Νο 3 της λίστας με τους παίκτες που μετρούν τις περισσότερες συμμετοχές στο Europa League.

-Η Ντιναμό Μινσκ θα παίξει για πρώτη φορά σε παιχνίδι φάσης ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, γι' αυτό άλλωστε από το πρωί γίνεται λόγος μέσω του επίσημου λογαριασμού του συλλόγου στο twitter για ιστορική μέρα.

-Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα κοουτσάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Europa League, κόντρα στον Βλαντιμιρ Ζούραβελ που, αφού κατέκτησε πολλούς εγχώριους τίτλους με την Ντιναμό ως παίκτης, φιλοδοξεί να την οδηγήσει σε ευρωπαϊκές επιτυχίες ως προπονητής.

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι τόσο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ όσο αυτή καθαυτή η νίκη, καθώς σε έναν όμιλο που υπάρχουν η Γκινγκάμπ από το δυνατό γαλλικό πρωτάθλημα και το φαβορί Φιορεντίνα, ο “Δικέφαλος” είναι υποχρεωμένος να αρχίζει τις υποχρεώσεις του με τρίποντο.

Το βαρύ τερέν προβληματίζει

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα μπει επιθετικά, και λογικά θα επιδιώξει να κλείσει την Ντιναμό στα καρέ της. Μόνο που η νεροποντή, χθες το μεσημέρι στην Τούμπα, και οι προπονήσεις των δύο ομάδων, έχουν καταστήσει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου πολύ βαρύ και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να έχουν οι γηπεδούχοι καλή κυκλοφορία μπάλας. Βέβαια, κατά τη δήλωση του προπονητή της, Βλάντιμιρ Ζούραβελ, το τερέν θα είναι πρόβλημα και για την ομάδα της Λευκορωσίας που έχει ως χαρακτηριστικό της την καλή κυκλοφορία μπάλας. Όμως, μία ομάδα που με τους ταχείς Ουντότζι, Στάσεβιτς και Αντάμοβιτς θα ψάξει την κόντρα επίθεση, είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί σε ένα βαρύ γήπεδο.

Ας μην ξεχνάμε πως ο προπονητής της έχει πάρει όλα τα στοιχεία που θέλει από τον συμπατριώτη του προπονητή της Ζίμπρου, Όλεγκ Κουμπάρεφ, που πριν λίγο καιρό αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο Περέιρα καθορίζει την ενδεκάδα

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό πλάνο με το οποίο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Μινσκ, αυτό θα ξεκαθαρίσει από το αν παίξει ή όχι ο Περέιρα που το πρωί αισθανόταν καλύτερα και δεν είχε τις ενοχλήσεις που ένιωθε χθες στον τετρακέφαλο.

Σίγουροι, πάντως, φαίνεται να είναι οι υπόλοιποι δέκα στο σχηματισμό του 4-2-3-1. Κάτω από το τέρμα θα είναι ο Γλύκος, ο Σκόνδρας λογικά θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ (ερμηνεύοντας τις δηλώσεις Αναστασιάδη για τον Κϊτσιου) και άρα ο Κατσικάς στόπερ δίπλα στον Βίτορ και αριστερά ο Ρατς, Οι δύο κεντρικοί χαφ θα είναι ο Τζιόλης και ο Κάτσε, ο Μακ ο ένας ακραίος και ο Αθανασιάδης ο φορ. Ο ρόλος του Σαλπιγγίδη θα εξαρτηθεί από την παρουσία ή μη του Περέιρα. Αν παίξει ο Αργεντινός θα πάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αν, όμως, προτιμηθεί ο Μάρτενς, τότε θα κάνει δίδυμο με τον Αθανασιάδη στην επίθεση, με τον Βέλγο να κινείται στα αριστερά.

Αξίζει να τονιστεί εκτός της 21μελούς αποστολής βρίσκονται οι: Χέντβιγκες Μαντούρο, Γιώργος Τζαβέλλας, Κυριάκος Σαββίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και Τσαρλς Ιτάνζ.

Τρεις στόπερ η Ντιναμό

Η ομάδα του Μινσκ, πιθανόν, θα κάνει ό,τι και σε άλλα εκτός έδρας ματς. Θα παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς σε σχηματισμό 5-4-1. Ο Γκούτορ θα είναι στην εστία και οι Κοντσεβόι, Πολίτεβιτς και Μπανγκουρά (ως λίμπερο) στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Οι Κάρποβιτς και Βερετίλο θα είναι στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και οι Νίκολιτς και Σίμοβιτς θα βρίσκονται στη μεσαία γραμμή. Ο Ουντότζι θα βρίσκεται δεξιά ως μεσοεπιθετικός, αριστερά ως μεσοεπιθετικός ο Στάσεβιτς και ο Αντάμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Σημείωση: Εδώ και δύο χρόνια η Ντιναμό είναι αήττητη εκτός έδρας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Μοιράζει πέναλτι και κόκκινες

Δύο λόγια και για το τιμ των διαιτητών και ειδικά για τον άρχοντα της αναμέτρησης, Φινλανδό Ματίας Γκεστράνιους. Ο 36χρονος διαιτητής, στα 33 ευρωπαϊκά του ματς έχει υποδείξει 10 πέναλτι, έχει αποβάλει 10 ποδοσφαιριστές και έχει δείξει 147 φορές την κίτρινη κάρτα. Άρα προσοχή...

Βοηθοί του θα είναι οι Μάτι Χέινινεν, Μίκο Αλακάρε. Επιπρόσθετοι θα είναι οι Άντι Μούνουκα και Ντένις Άνταμο και τέταρτος διαιτητής ο Γιούκα Χονκάνεν, όλοι τους Φινλανδοί.

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ουκρανός Βασίλι Μέλνιτσουκ.

Η Τούμπα θα έχει κόσμο, όχι όμως sold out

Με βάση την πώληση έως χθες όταν έκλεισαν τα ταμεία (περίπου 3000 εισιτήρια), απόψε αναμένεται να έχει 17.000-18.000 θεατές στην Τούμπα (υπολογίζονται και τα περισσότερα από 8000 διαρκείας). Το προχωρημένο της ώρας και οι κακές καιρικές συνθήκες δημιουργούν πολύ μεγάλη δυσκολία στο να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη κόσμος από την επαρχία. Στο γήπεδο θα βρίσκονται και 120 οπαδοί της Ντιναμό.

Όσοι πάνε, βέβαια, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, καθώς χθες ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με 30.000 ευρώ πρόστιμο για τη συμπεριφορά οπαδών του κόντρα στη Ζίμπρου, ενώ είναι και τιμωρημένος με αποκλεισμό ενός χρόνου με αναστολή από την UEFA μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ