ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν έβαλε 36,4 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν έβαλε 36,4 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ
Σαββίδης INTIME SPORTS

Δείτε αναλυτικά το ποσό που έχει επενδύσει έως τώρα στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης και ποιον δρόμο θα επιλέξει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα χρέη προς το Δημοσιο, όπως προέκυψε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Οπως προέκυψε την Τετάρτη από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει στον Δικέφαλο από το καλοκαίρι του 2012 36.386.000 εκ. ευρώ (το έξοδο για να παραμείνει στο 10% στον ΑΣ ΠΑΟΚ καλύπτεται απ' αυτό το ποσό), κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία συμφερόντων του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ, κατέχει το 77,45 των μετοχών της ΠΑΕ.

Εξάλλου, από την σύγκριση των ιδίων κεφαλαίων με τις ζημίες της περιόδου 2013-14, απορρέει ότι στην παρούσα φάση υπάρχει θετικό πλεόνασμα για τα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ της τάξης των 7.718.000 εκ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό της σεζόν 2012-13 ήταν αρνητικό, δηλαδή μείον, 3.696.000 εκ. ευρώ. Ακόμη, τονίστηκε ότι έχουν καλυφθεί όλες οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έως τώρα, απλώς, στην τελευταία μπήκαν 9 εκ. από τα συνολικά 14,5, για τεχνικούς λόγους.

Σχετικά με το αγωνιστικό τμήμα, την σεζόν 2013-14 κόστισε συνολικά 21 εκ. ευρώ μαζί με την εφορία, ενώ πρόπερσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 14 εκ. ευρώ. Η αξία των παικτών την σεζόν 2013-14 αποτιμάται στα 18,8 εκ., ενώ το αντίστοιχο ποσό την περίοδο 2012-13 ήταν 14,4 εκ. ευρώ.

"Πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού"

Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων εκφράστηκε, ακόμη, η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα των χρεών, σύμφωνα με την οποία υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού.

"Εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρέη προς το δημόσιο ο ΠΑΟΚ υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού που σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να καταβάλει 10,5 εκ. ευρώ και να ρυθμίσει σε δόσεις ένα ακόμη ποσό περίπου 4 εκ. ευρώ", αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

"Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οφειλή στην εφορία. Έχει εκκρεμότητα στα δικαστήρια. Περιμέναμε, όπως και στο παρελθόν, δύο διατάξεις μία για τη ρύθμιση χρεών και μία για τις εκκρεμοδικείες. Η τελευταία ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμες και εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι ύψους 1 εκ. ευρώ", τόνισε ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πανοζάχος και συνέχισε μιλώντας για τον νόμο Ορφανού:

"Με βάση την εκτίμησή μου πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για να μπει στη ρύθμιση Ορφανού. Αυτό όπου μπορώ να πω είναι ότι το ποσό στο συγκεκριμένο νόμο δεν αλλάζει. Αν όλες οι υποθέσεις χαθούν στα δικαστήρια, το ποσό με βάση τη ρύθμιση Ορφανού, που θα πρέπει να πληρωθεί είναι 14,5 εκ. ευρώ".

Τα μεταγραφικά

Οσον αφορά τα μεταγραφικά, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας επεσήμανε: "Ο Ουσέρο είναι μία από τις περιπτώσεις που προέκυψε τελευταία, αλλά δεν είναι στις πρώτες μας επιλογές. Στόχος μας είναι να κλείσουμε παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται, δεν θέλω να μιλήσω για αριθμό ποδοσφαιριστών. Οπως και να έχει θα πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε και δεν θα κάνουμε βιαστικές επιλογές".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ