ΠΑΟΚ

Πρίγιοβιτς, το πιο μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η αποθεραπεία σε χρόνο ρεκόρ, το δίλημμα του Ίβιτς που τον έφερε στον πάγκο, αλλά όχι στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, το report του ιατρικού τιμ και η στόχευση για τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr αναλύει όσα αποφασίστηκαν σχετικά με τη διαχείριση του Σέρβου φορ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν να δουν τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς με πολιτικά να συνοδεύει, απλά, την αποστολή του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση του Βλάνταν Ίβιτς να τον συμπεριλάβει στην 20μελή αποστολή που ταξίδεψε στην Αθήνα, λιγότερο από ένα μήνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό και την επέμβασή του στην αριστερή κλείδα (15 Μαρτίου) και ενώ η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για επιστροφή στη δράση σε έξι μήνες, συνδυάστηκε με την ανάγκη της ψυχολογικής προετοιμασίας ενόψει της επικείμενης επιστροφής του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να βάλει τον υψηλόσωμο φορ στο κλίμα των ημιτελικών, να πάρει από κοντά γεύση από τους παίκτες που θα αντιμετωπίσει και ο ίδιος δύο εβδομάδες αργότερα, ωστόσο αποδείχθηκε ότι στο μυαλό του στριφογύριζε και το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει και σ' αυτό το παιχνίδι.

Την ώρα που ο "Πρίγιο" βόλταρε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, φορώντας σορτσάκι και μπλούζα του ΠΑΟΚ, με τα ακουστικά στα αυτιά του για να ακούει την αγαπημένη μουσική του και έχοντας δίπλα του τον Γκόικο Τσίμιροτ, ο κόουτς του Δικεφάλου είχε πάρει την απόφαση: Πρίγιοβιτς στην 18άδα, Αθανασιάδης εκτός.

Στο άκουσμα της είδησης, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε ήδη αρχίσει να πιστεύει ότι μπορούσε να δει και πάλι αγωνιζόμενο τον παίκτη που του έκλεψε την καρδιά... με το καλημέρα.

ΤΙ ΜΕΤΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Η σκέψη του Βλάνταν Ίβιτς ήταν να του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί 15 με 20 λεπτά. Ωστόσο, παρέμενε στο μυαλό του ως δίλημμα και δεν είχε μετατραπεί ως απόφαση, γιατί δεν είχε το "καθαρό" ιατρικό “ΟΚ”: "Ο Πρίγιοβιτς μπορεί να παίξει, αλλά θα είναι ρίσκο" ήταν η ενημέρωση που είχε δοθεί στον προπονητή του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σε μία από τις συζητήσεις που έγινα σχετικά είχε ειπωθεί χαρακτηριστικά: "Αν παίζαμε τον τελικό του Κυπέλλου και ψάχναμε οπωσδήποτε το γκολ, ίσως άξιζε να πάρουμε αυτό το ρίσκο. Τώρα όμως;".

Από την ανάλυση που έγινε είχε... περάσει και το χειρότερο δυνατό σενάριο: Νέος τραυματισμός στο ίδιο σημείο, μπορεί να σήμαινε απουσία του 27χρονου φορ από τους αγωνιστικούς χώρους για 4 μήνες. Θα έχανε, δηλαδή, το κρίσιμο κομμάτι της προετοιμασίας του καλοκαιριού, κάτι που κανείς στον ΠΑΟΚ δεν ήθελε.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Όλα αυτά οδήγησαν, τελικά, τον Βλάνταν Ίβιτς να κρατήσει τον Πρίγιοβιτς στον πάγκο, απλό παρατηρητή της αναμέτρησης (δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά γιατί δεν επέλεξε τελικά τον Κλάους), σίγουρα, όμως, το 90λεπτο αυτό ήταν χρήσιμο από πλευράς μελέτης του αντιπάλου, αλλά και συνειδητοποίησης της σημασίας που έχει για τον ΠΑΟΚ η υπόθεση Κύπελλο.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής, ο Πρίγιοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρόλο. Περισσότερο άκουγε τις συζητήσεις των συμπαικτών του και λιγότερο συμμετείχε σ' αυτές. Αντιλήφθηκε, πάντως, πόσο πολύ ποντάρουν όλοι σ' αυτόν ενόψει της ρεβάνς. Είναι τέτοια η σημασία που δίνεται στην παρουσία του που μέσα σ' όλα όσα έχουν λεχθεί από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης και έπειτα, έχει ακουστεί και η εξής ατάκα: "Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπεργκ, εμείς όμως έχουμε τον Πρίγιοβιτς και μπορεί μας οδηγήσει στην ανατροπή του 2-0 και την πρόκριση στον τελικό".

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ

Η προετοιμασία του Πρίγιοβιτς για τον δεύτερο ημιτελικό στις 27 Απριλίου είναι από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Βλάνταν Ίβιτς. Πλέον, υπάρχει το "πράσινο φως" του ιατρικού τιμ και ο Σέρβος τεχνικός, ήδη έχει σχεδιάσει το πλάνο για το τελικό στάδιο προετοιμασίας του 27χρονου φορ πριν φορέσει και πάλι τη φανέλα.

Η αλήθεια είναι ότι η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο Ιβιτς χαρακτηρίζει σούπερ επαγγελματία, βοηθά πάρα πολύ. Στην ολιγοήμερη άδεια που είχε δώσει πριν λίγο καιρό στους παίκτες του ο 40χρονος κόουτς, ο Πρίγιοβιτς δεν έθεσε κανένα θέμα ταξιδιού του στο Βελιγράδι, αλλά ζήτησε και ο ίδιος να δουλεύει όσο το δυνατό περισσότερο καθημερινά για να μειώσει τον χρόνο αποθεραπείας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Από το απόγευμα της Δευτέρας (17/04), όταν και θα επαναρχίσουν οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ο "Πρίγιο" θα αρχίσει να ανεβάζει τους ρυθμούς του στο φουλ και την ερχόμενη Κυριακή στα Χανιά, κόντρα στον Πλατανιά, θα πάρει χρόνο συμμετοχής για να βρει και πάλι τα πατήματά του, έτσι ώστε την Πέμπτη στις 27 Απριλίου να είναι απόλυτα έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για τη μεγάλη ανατροπή.

ΤΟΥΣ "ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ" ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η πίστη που υπάρχει στους ανθρώπους και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πάνω στο πόσο καταλυτική μπορεί να είναι η παρουσία του Πρίγιοβιτς στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ενισχύεται από τη μέχρι τώρα παρουσία του Σέρβου φορ, αλλά και το παρελθόν που τον συνοδεύει από τη θητεία του στη Λέγκια.

Όπως είχε προϊδεάσει ο βετεράνος Πολωνός άσος που πέρασε από τη χώρα μας, Ματσέι Μουράφσκι, όταν έκλεισε η μεταγραφή του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ, ο 27χρονος επιθετικός είχε στην Πολωνία τη φήμη του παίκτη των μεγάλων αγώνων. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ultras της Λέγκια του είχαν μεγάλη αδυναμία.

Ας μην ξεχνάμε ότι με δικό του γκολ (που θύμιζε πολύ Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς), η Λέγκια είχε κερδίσει τον περσινό τελικό Κυπέλλου με τη Λεχ Πόζναν.

Όσον αφορά τα μέχρι τώρα επιτεύγματά του στον ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται παρά να παραθέσουμε τα εξής:

-Μέσα σε λιγότερο από 40 μέρες είχε μετατραπεί σε πρώτο σκόρερ της ομάδας με 7 γκολ σε 11 τελικές προσπάθειες.

-Έχει σκοράρει σε όλα τα ματς που έχει παίζει στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ.

Αναλυτικά: Σκόραρε με πέναλτι στο 4-1 του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, στο ντεμπούτο του. Πέτυχε τέρμα με όμορφη κεφαλιά στο 3-2 με τον Αστέρα (δίνοντας μάλιστα και την ασίστ στο Ενρίκε για το 3-2). Σκόραρε δις, με πέναλτι και άψογη κεφαλιά στο 4-0 με τη Βέροια και έκανε το 2-0 με πλασέ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν βρήκε δίχτυα μόνο στο 0-1 του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Είναι λογικό, λοιπόν, να αισιοδοξούν στον ΠΑΟΚ ότι ο νέος Μεγαλέξανδρος της ομάδας μπορεί να βάλει φωτιά και πάλι στην Τούμπα και να στείλει την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου στις 6 Μαΐου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ