ΠΑΟΚ

Πρέσινγκ σε Σάντος, γέφυρα σε Φονσέκα

Newly appointed Portuguese coach Fernando Santos looks on during his presentation at the headquarters of the Portuguese Football Federation in Lisbon on September 24, 2014. Fernando Santos was on September 23 named as the new coach of Portugal, succeeding Portuguese compatriot Paulo Bento. Santos, who will be 60 next month, is a former coach of Greece, whom he took to the quarter-finals of the 2012 European Championship and the round of 16 in the World Cup in Brazil.   AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG        (Photo credit should read FRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images)
Φερνάντο Σάντος AFP/GETTY IMAGES

Ο Λούμπος Μίχελ έκανε κρούση στον Φερνάντο Σάντος και κρατά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον τεχνικό της Μπράγκα, Πάουλο Φονσέκα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Τα διαδοχικά ταξίδια του Λούμπος Μίχελ στην Πορτογαλία δεν είχαν απλά διερευνητικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος και εκτελών χρέη αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, έκανε και συγκεκριμένες επαφές, τόσο για το θέμα του προπονητή, όσο και για μεταγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr,oΣλοβάκος βετεράνος διαιτητής συναντήθηκε με τον Φερνάντο Σάντος και προσπάθησε να του δείξει πόσο πολύ τον θέλει ο Σαββίδης για να στήσει πάνω του τον ΠΑΟΚ από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όμως, για να συμβεί αυτό πρέπει να αποσπάσει το “οκ” του 62χρονου τεχνικού. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει να ολοκληρωθεί η παρουσία της Πορτογαλίας στα τελικά τουEURO(μπορεί να πάει μέχρι και τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου) γι' αυτό και θέλει να αποσπάσει ένα άμεσο “ναι” από τον Σάντος. Ο Μίχελ πρεσάρει τον Πορτογάλο, που, προς το παρόν είναι αναποφάσιστος.

Ανοιχτή γραμμή με Φονσέκα

Ο Σάντος δεν είναι ο μόνος Πορτογάλος που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ για τη θέση του προπονητή. Έκανε επαφές και με τον Πάουλο Φονσέκα της Μπράγκα, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε και ο 43χρονος τεχνικός με δηλώσεις του τελευταία. Ο γεννημένος στη Μοζαμβίκη τεχνικός δεν είναι μία εύκολη περίπτωση, γιατί έχει στα χέρια του και άλλες προτάσεις, ενώ εξετάζει και την προοπτική να συνεχίσει στη Μπράγκα. Το αν ο ΠΑΟΚ κάνει δυνατό μπάσιμο στην περίπτωσή του θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη που θα έχει το θέμα Σάντος.

Σε διαπραγματεύσεις με Λουίζ Κάρλος

Από την Μπράγκα ο Μίχελ δεν θέλει μόνο προπονητή, αλλά και έναν από τους βασικούς παίκτες της ομάδας, τον Βραζιλιάνο Λουίζ Κάρλος. Ο 30χρονος μέσος έχει αρχίσει να συζητά με τον ΠΑΟΚ την προοπτική συνεργασίας τους από τη νέα σεζόν, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, μετά τις πρώτες διαπραγματεύσεις, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, καθώς ο Κάρλος έχει στο μυαλό του και τον τελικό Κυπέλλου με την Πόρτο στις 22 Μαΐου. Υπάρχει, επίσης, ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, ωστόσο από το περιβάλλον του η περίπτωση του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται μία πολύ καλή προοπτική με αρκετές πιθανότητες να συμβεί.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ