ΠΑΟΚ

Πόζογλου, ο τρίτος νεότερος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ

Πόζογλου, ο τρίτος νεότερος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ
INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Πόζογλου έγραψε... ιστορία με το τέρμα που πέτυχε απέναντι στην Αλκμααρ. Διαβάστε λεπτομέρειες

Με το τέρμα που πέτυχε ο Στέλιος Πόζογλου στο Γιουρόπα Λιγκ, έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ της διοργάνωσης. Η ΠΑΕ αναφέρει:

"Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς εμπιστεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι στον πρωταθλητή Ελλάδας της περιόδου 2012/13 με την Κ17 του ΠΑΟΚ Στέλιο Πόζογλου μια θέση στην αποστολή του Δικεφάλου που μετέβη στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Λίγους μήνες αργότερα ο γεννημένος τον Ιανουάριο του 1996 άσος της εφετινής ομάδας Κ20 του ΠΑΟΚ πήρε ακόμη μια ευκαιρία από τον Ολλανδό προπονητή και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Κλήθηκε στην αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League απέναντι στην Αλκμααρ και χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία είκοσι λεπτά, αντικαθιστώντας στο 74’ τον Μίροσλαβ Στοχ.

Ο νεαρός ακραίος μεσοεπιθετικός επιχείρησε αρκετές διεισδύσεις από τα πλάγια, ενώ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης χρίστηκε σκόρερ όταν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να κλείσει τη φάση των ομίλων του Europa League αήττητος!

Την ίδια στιγμή ο 17χρονος ποδοσφαιριστής έμπαινε στη λίστα των νεαρότερων σκόρερ ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις πίσω από τον Πίτερ Οφορίκουε (σκόραρε με τον ΟΣΦΠ σε ηλικία 17 ετών και 195 ημερών), προσπερνώντας τον νυν συμπαίκτη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (σκόραρε με τον ΠΑΟΚ απέναντι στη Λοκομοτίβ Τιφλίδας σε ηλικία 18 ετών και 44 ημερών).

Ο Πόζογλου βρήκε δίχτυα σε ηλικία 17 ετών και 333 ημερών, γεγονός που τον κατατάσσει επίσης στην τρίτη θέση των νεότερων σκόρερ του Europa League, πίσω από τον Ρομέλου Λουκάκου που σκόραρε τον Δεκέμβριο του 2009 για λογαριασμό της Αντερλεχτ σε ηλικία 17 ετών και 222 ημερών και τον Ικερ Μουνιαΐν της Αθλέτικ Μπιλμπάο που τον Σεπτέμβριο του 2009 βρήκε δίχτυα σε ηλικία 17 ετών και 276 ημερών".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ