ΠΑΟΚ

Πόσο κοντά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Γ. Σαββίδης;

Πόσο κοντά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Γ. Σαββίδης;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δεδομένα για τη διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι σκέψεις του Ιβάν Σαββίδη για την ανάληψη πόστου από τον γιο του, Γιώργο. Το Sport24.gr αναλύει.

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει σε διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν γνωστή στους συνεργάτες του μέσα στον σύλλογο εδώ και μέρες. Το τι κρύβεται, όμως, πίσω από αυτή παραμένει ακόμη άγνωστο ή τουλάχιστον μόνο στο μυαλό του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και του πολύ στενού περιβάλλοντός του.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο το Δ.Σ Της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αριθμεί 6 μέλη. Ο Λούμπος Μίχελ είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής και από εκεί και πέρα υπάρχουν τέσσερα μέλη. Η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Γεροντίδης και ο Αρτούρ Νταβιντιάν (στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα και όχι μόνο).

Για κανέναν από τους παραπάνω δεν υπάρχει πληροφορία αντικατάστασης ή αποχώρησης. Ίσα-ίσα που ο ομογενής επιχειρηματίας είναι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας τους. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να θέλει απλά να προσθέσει και ένα ακόμη στέλεχος (ίσως κάποιον τεχνοκράτη εξειδικευμένο σε συγκεκριμένο τομέα).

Ωστόσο, υπάρχουν και σενάρια που δεν μπορούν να στηριχθούν από το ρεπορτάζ που θέλουν τον Γιώργο Σαββίδη να πάρει επισήμως πόστο στην διοίκηση της ΠΑΕ.

Που βασίζονται; Πρώτα απ΄όλα στο γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει δηλώσει δημόσια (επί Τσιστιακόφ) ότι θέλει κάποιος από τους γιους του να μπει μελλοντικά τη διοίκηση της εταιρίας. Όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει σπουδάσει οικονομικά στο Λονδίνο και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο μάνατζμεντ.

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει εκμυστηρευτεί σε στενό κύκλο συνεργατών και φιλων του ότι θέλει αυτό να γίνει σε μία θετική συγκυρία για την ομάδα και κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την τωρινή ως τέτοια.

Ήδη, εξάλλου,ο Γιώργος Σαββίδης ασχολείται με θέματα της ομάδας και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμμετοχή του στις συσκέψεις των τελευταίων ημερών της μεταγραφικής περιόδου.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωτότοκος γιος του Ιβάν Σαββίδη είναι φρεσκοπαντρεμένος με την πανέμορφη Γιάνα Κουντάκοβα και προς το παρόν κατοικοεδρεύει στο Ροστόφ. Η απόφαση για μόνιμη εγκατάσταση δεν είναι σαφώς εύκολη, όσο κι αν το χρήμα στην οικογένεια ρέει άφθονο και οι μετακινήσεις με το ιδιωτικό αεροπλάνο που διαθέτει είναι εύκολες.

Αν, όντως, η σκέψη στο μυαλό του Ιβάν Σαββίδη για εμπλοκή του γιου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ωριμάσει θα φανεί τις επόμενες μέρες και οριστικά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στις 17 Οκτωβρίου όταν και θα διεξαχθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ.

Όπως και να 'χει, πάντως, δεν απέχει πάρα πολύ η μέρα που ο Γιώργος Σαββίδης θα είναι κομμάτι της διοίκησης του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.

Photo credits: action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ