ΠΑΟΚ

Πολύ χρήμα στα ταμεία του ΠΑΟΚ

Πολύ χρήμα στα ταμεία του ΠΑΟΚ

Τι σημαίνει από οικονομικής άποψης η παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League. Διαβάστε αναλυτικά.

Η απόφαση του Emergency Panel της UEFA να συμπεριλάβει τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League μετά τον αποκλεισμό της Μέταλιστ, ουσιαστικά ισοδυναμεί με το άνοιγμα ενός πουγκιού από το οποίο θα βγουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ και θα μπουν στα ταμεία του "Δικεφάλου".

Καταρχήν, με την παρουσία του και μόνο στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ εισπράττει άμεσα 2,1 εκ. ευρώ που μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Σαλκε και προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Μόνο η είσοδος στους ομίλους του Champions League πρόσφέρει για κάθε ομάδα 8,6 εκ. ευρώ, ενώ εντυπωσιακά είναι τα πόσά τόσο στη νίκη όσο και στην ισοπαλία. Για κάθε τρίποντο μία ομάδα παίρνει 1 εκ. ευρώ, ενώ η ισοαπαλία αποτιμάται στις 500.000 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχει και το market pool που πέρυσι εφθασε σχεδόν τα 11,7 εκ. ευρώ και το καρπώθηκε όλο ο Ολυμπιακός.

Η UEFA αποφάσισε να βάλει τον ΠΑΟΚ στο Champions League!

Αν θέλουμε να δούμε και την αισιόδοξη προοπτική της πρόκρισης στις επόμενες φάσεις της διοργανωσης υπάρχουν και εντυπωσιακά μπόνους. Πέρυσι ήταν 3,5 εκατ. για τους "16", 3,9 εκατ. για τα προημιτελικά, 4,9 εκατ. για τα ημιτελικά, ενώ ο νικητής του τελικού πήρε 10,5 εκατ. και ο ηττημένος 6,5 εκατ.

Όμως, ο ΠΑΟΚ θα πάρει αρκετά χρήματα (πολύ λιγότερα βέβαια σε σχεση με το Τσάμπιονς Λιγκ) ακόμη και αν δεν περάσει από τη Σάλκε. Σε μία τέτοια περίπτωση θα τον περιμένει το 1,3 εκατ. ευρώ που ισοδυναμεί με την παρουσία στους ομίλους του Europa League και ακόμη περίπου 2 εκατ. ευρώ (που θα πάρει μόνος του ή θα μοιραστεί με τον Ατρόμητο) από το market pool.

Κάθε νίκη στο Europa League δίνει 200.000 ευρώ ενώ η ισοπαλία τα μισά. Τέλος, τα μπόνους πρόκρισης στις επόμενες φάσεις του Europa League εχουν ως εξής: 200.000 ευρώ για τη φάση των "32",350.000 για τους "16", 450.000 για τους "8", 1 εκατ. ευρώ για τα ημιτελικά, 2,5 εκατ. ευρώ για τον φιναλίστ του τελικού και 5 εκατ. ευρώ για τον κάτοχο του τροπαίου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ