ΠΑΟΚ

Πλάνο για να "δέσει" τον Ροντρίγκες

Πλάνο για να "δέσει" τον Ροντρίγκες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον ΠΑΟΚ ετοιμάζουν κλήση στον Ολλανδό ατζέντη του Γκάρι Ροντρίγκες για να αρχίσουν επαφές για νέο συμβόλαιο, την ώρα που ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Φέγενοορντ, συλλέγουν στοιχεία για την περίπτωσή του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη το πιο "καυτό" όνομα ποδοσφαιριστή αυτή την περίοδο στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Γκάρι Ροντρίγκες (κλείνει 26 χρόνια ζωής σήμερα) που έκανε τρομερή εμφάνιση στο "Αρτέμιο Φράνκι" αναγκάζοντας τους σκάουτς και τους ατζέντηδες που δρουν για λογαριασμό διαφόρων ομάδων και ασχολούνται τους τελευταίους μήνες με την περίπτωσή του να το κάνουν ακόμη πιο έντονα.

Διάφορες ομάδες, όπως η Φέγενοορντ από τις Ακαδημίες της οποίας άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, μέσω του περιβάλλοντος του παίκτη, προσπαθούν να συλλέξοπυν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή του και το συμβόλαλιό του με τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, οι προθέσεις των ανθρώπων του Δ"ικεφάλου" είναι διαφορετικές. Στην Τούμπα υπάρχει ξεκάθαρη σκέψη ο Ροντρίγκες να αξιοποιηθεί για αρκετό καιρό ακόμη αγωνιστικά, καθώς έχει αποδείξει ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να ανέβει επίπεδο.

Γι' αυτό και η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ δεν πρόκειται να μείνει για πολύ ακόμη επαναπαυμένη στο τωρινό συμβόλαιο με διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2018, ετήσιες απολαβές 550.000 ευρώ και buy out 5 εκατ. ευρώ.

Στις προθέσεις του Λούμπος Μίχελ είναι να κληθεί σύντομα ο Ολλανδός ατζέντης του 26χρονου μεσοεπιθετικού για να συζητήσουν για ένα νέο συμβόλαιο μεγαλύτερο σε διάρκεια, απολαβές και προφανώς και σε ρήτρα.

Ο Ροντρίγκες θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά του ΠΑΟΚ και το ευτύχημα είναι, σε αντίθεση με τον Μακ που είχε βγάλει έντονα τάσεις φυγής μετά από όσα είχαν συμβεί με τον Παπππά στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πέρυσι, ότι θέλει να μείνει και αυτός στην Τούμπα για να κερδίσει τίτλους με την ομάδα. Αυτή η διάθεσή του φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε χθες (26/11).

Τα Χρόνια Πολλά της ΠΑΕ στον Γκαρι

Εξάλλου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος σήμερα (27/11) κλείνει τα 26, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.

"Γιος μεταναστών από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Γκάρι Ροντρίγκες ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο ποδόσφαιρο στα Τμήματα Υποδομής της Σπάρτα Ρότερνταμ πριν πάρει μεταγραφή σ’ εκείνα της μεγάλης Φέγενορντ. Δεν έφτασε ποτέ μέχρι την πρώτη ομάδα. Διέκρινε πως το μέλλον του δεν ήταν στο Ντε Κάιπ και στα 17 του αποχαιρέτησε την Ολλανδία

Η Ρεάλ Σπορτ από την Πορτογαλία διέκρινε το ταλέντο του μικρόσωμου, αλλά ταχύτατου πιτσιρικά κι έριξε τη… ζαριά της. Ο Γκάρι έμεινε στην Λισαβόνα για δύο χρόνια πριν ετοιμάσει και πάλι τα πράγματά του για την επιστροφή στην Ολλανδία για να παίξει στην ερασιτεχνική Μποσούιζεν όπου ξεχώρισε άμεσα. Με 25 γκολ σε μια σεζόν έπεισε την Ντε Χάαγκ να του προτείνει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, όχι, όμως και να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Ετσι, το 2012 ο Ροντρίγκες δόθηκε δανεικός στην Ντόρντεχτ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Λέφσκι Σόφιας. Οι Βούλγαροι τον παρακολούθησαν κι έσπευσαν να τον αποκτήσουν από τη Ντε Χάαγκ. Δικαιώθηκαν άμεσα. Με όπλο την ταχύτητά του, την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση και το απρόβλεπτο των κινήσεών του που τον κάνει δύσκολο αντίπαλο για κάθε αμυντικό, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε μάτια στη Λέφσκι.

Ο απολογισμός των 21 γκολ και των 14 ασίστ σε 47 παιχνίδια αποτέλεσε το διαβατήριό του για τον μαγικό κόσμο του ισπανικού πρωταθλήματος, αφού πρώτα ο ίδιος είχε απορρίψει την προοπτική της Πρέμιερ Λιγκ όταν η Γουέστ Χαμ του χτύπησε την πόρτα προτείνοντάς του να δοκιμαστεί.

Κάπως έτσι, τον Ιανουάριο του 2014 έκλεισε στην Ελτσε. Μπορεί η προσαρμογή να μην ήταν εύκολη, μπορεί να χρειάστηκε σχεδόν ένα μήνα για να μπει στην αποστολή, αλλά τα κατάφερε, κέρδισε τη θέση του στα πλάνα του Φραν Εσκριμπά και βοήθησε τους Βαλενθιάνους να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το περασμένο καλοκαίρι η Έλτσε παρά τα οικονομικά της προβλήματα έδωσε περίπου 600.000 ευρώ προκειμένου ν’ αποκτήσει τα δικαιώματα του από την εταιρεία μάνατζερ στην οποία ανήκε κι ο Εσκριμπά τον καθιέρωσε στην 11άδα χρησιμοποιώντας τον κυρίως στο δεξί φτερό της επίθεσης.

Το φινάλε της σεζόν βρήκε τον Γκάρι να έχει χάσει τη φανέλα του βασικού λόγω της απουσίας του με την Εθνική Κάπο Βέρντε, αλλά να πανηγυρίζει για την παραμονή της Ελτσε στην κατηγορία. Αν και το μέλλον του δεν έμελλε να είναι στην Ισπανία.

Παράλληλα, με τη φανέλα με το νούμερο 11 στην πλάτη εκπροσώπησε την πατρίδα των γονιών του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής αγωνιζόμενος στον αγώνα ομίλου κόντρα στην Ζάμπια.

Από το καλοκαίρι του 2015 βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και τον Δικεφάλο, έχοντας αφήσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Μάτια" ανά την Ευρώπη
Ίβιτς: "Έχει μεγάλη σημασία για μας ο αγώνας με τον Ατρόμητο"
Εκτός μάχης Περέιρα και Αθανασιάδης
Ίδια ομάδα, ίδια θέση, κοινά γενέθλια
Ροντρίγκες: "Από εδώ και πέρα, ο πραγματικός ΠΑΟΚ"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ